Černobílá roláda

hosta Kuchařka: hosta

Moučníky , Záviny, rolády 5 názorů

Suroviny

Těsto:
6 vajec
špetka soli
3 lžíce cukru písku
3 lžíce cukru moučky
2 lžíce oleje
čokoládový pudink bez vaření Crème Olé
Krém:
250 ml zakysané smetany
1 lžíce cukru písku
150 ml mléka
vanilkový pudink bez vaření Crème Olé
Poleva:
3 čokoládové tyčinky Milena
1/2 cm plátek másla
2 lžíce zakysané smetany
-----
meruňkový (nebo jiný) kompot - nemusí být
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme předehřát troubu na 170 st.C. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu, postupně zašleháme nejdříve pískový, pak moučkový cukr. Žloutky prošleháme v misce metličkou s olejem a zašleháme do bílkového sněhu. Pomalými otáčkami šlehače zašleháme i pudink Crème Olé s čokoládovou příchutí.

  2. Velký plech (min. 30x40 cm) vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme. Dáme péci na 15-20 minut. Než se korpus upeče, ušleháme krém. Cca jeden a půl kelímku malé zakysané smetany, trochu cukru, mléko a pudink Crème Olé s vanilkovou příchutí prošleháme na pomalé otáčky. Dáme na síto okapat meruňky z kompotu.

  3. Upečené těsto sesuneme i s papírem z plechu, necháme chvilku prochladnout a rozetřeme na ně krém. Poklademe - pokud chceme - okapanými meruňkami a pomocí papíru roládu zavineme.

  4. Čokolády necháme s máslem rozpustit - nejlépe ve vodní lázni - odstavíme, promícháme a přidáme zbytek z druhého kelímku zakysané smetany, kterou jsme použili na krém. Roládu polevou potřeme a posypeme třeba čokoládovým zdobením. Necháme v lednici vychladit.

Poznámka

Podle fcb stránek Chutny.TV

Rolády neumím, nikdy se mi nevedly. Ale tahle je fakt tak jednoduchá .....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 226 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Černobílá roláda

  • medanek medanek

    Vypadá skvostně :yes::yes: Musí to být lahůdka:-K:yes:<3

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    Musí být vynikající.:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    hosta: ak naozaj platí prvá veta, tak je to recept pre mňa! Tie pudingy určite sú aj u nás, len ja si takéto veci nevšímam.:-8

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    magdalenka: mně se nikdy roláda nepovedla - ale tohle je fakt blbuvzdorný. Nedávala jsem papír dolů, sundala i s papírem z plechu, po chvilce namazala a tím papírem rolovala a hned ho odlupovala. Nepřesuší se jako z mouky. Fakt děsně jednoduchý :-). Olé je od dr. Oetkera pudink bez vaření, mají ho jistě i sk.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja nepoznám puding Créme Olé...musela som googliť.
    Rolády nie sú mojou doménou...preto: kedy si dala dole papier, zrolovala si pred plnením vlažnú roládu, naplnila si po úplnom vychladnutí a potom zrolovala?

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo