Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 039 kJ / 7 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,93 g |
Tuky | 529,41 g |
Vláknina | 23,60 g |
Cholesterol | 1,51 g |
Sodík | 2,43 g |
Sůl | 6,06 g |
Sacharidy | 665,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Zahřát mléko, rozdrobit do něj droždí, špetka soli, cukru - nechat vzejít kvásek. Do misky dáme mouku, cukr, majolku, 1 vejce. Přilít vykynuté droždí, vše dohladka vymíchat, nechat kynout 45 minut (je možné nechat udělat těsto v pekárně - program Těsto).
Krok 2: Z vykynutého těsto vytvořit 2 kulaté bochánky, přenést na plech s pečicím papírem, nechat kynout cca 10 minut. Bochánky potřít rozšlehaným vejcem, pak posypat drobenkou. Pečeme na 160°C cca 30 minut (zkontrolovat špejlí). Po vychladnutí (nejlépe na mřížce) koláč rozříznout napůl, naplnit krémem.
Krok 3: Postup krému: ve 2 lžících mléka rozmíchat škrob. Ostatní mléko nalít do hrnce, přidat oba cukry a máslo, nechat rozpustit. Až začne mléko vařit, přidat škrob, nechat přejít varem, vychladit za občasného míchání. Šlehačku ušlehat dotuha, smíchat s vychladlým "pudinkem".
Zveřejněno 28. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YPn
Moje poznámka
Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YPn
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 23 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 1 hodinou
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 2 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 2 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 3 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 3 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 3 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 4 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 5 hodinami
Jahodové poháry
Nickusek před 5 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 6 hodinami
Tématické fráze:
pařížský koláč,
tarte tropézienne,
koláč tropézienne,
pražský koláč,
pařížský jablkový koláč,
pražský koláč recept,
tropezienne,
tarte tropézienne recept,
nedělní jablkový koláč,
pařížský jablkový koláč recept,
prazske kolace,
parižsky dort,
nedělní jablečný koláč,
parižsky jablecny kolac,
pražský koláč info pečení,
tartedimanche,
pražský koláč s jablky,
pražský koláč s Majolkou®,
koláč saint tropez,
tropezienne recept
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
majolka,
cukr krupice,
droždí,
vejce,
mléko,
sůl,
vejce,
cukr krupice,
máslo,
mouka hrubá,
skořice,
mléko,
cukr vanilkový,
moučka škrobová,
cukr moučkový,
máslo,
šlehačka
Komentáře (21)
Dík za recept.
a v knize Vladimíra Poštulky - Labužníkovy historky. V této knize autor píše o vzniku některých známých receptů.O tvém koláči ve své knize nepíše.
ať tak či onak,koláč velmi podobný tomuto nám donesla ochutnat kolegyně a byl naprosto vynikající
já ho snad budu muset taky udělat
a protože tu fantastickou chuť jsem si tímto připomněla,dávám střelhbitě další bodík