Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 039 kJ / 7 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,93 g |
Tuky | 529,41 g |
Vláknina | 23,60 g |
Cholesterol | 1,51 g |
Sodík | 2,43 g |
Sůl | 6,06 g |
Sacharidy | 665,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Zahřát mléko, rozdrobit do něj droždí, špetka soli, cukru - nechat vzejít kvásek. Do misky dáme mouku, cukr, majolku, 1 vejce. Přilít vykynuté droždí, vše dohladka vymíchat, nechat kynout 45 minut (je možné nechat udělat těsto v pekárně - program Těsto).
Krok 2: Z vykynutého těsto vytvořit 2 kulaté bochánky, přenést na plech s pečicím papírem, nechat kynout cca 10 minut. Bochánky potřít rozšlehaným vejcem, pak posypat drobenkou. Pečeme na 160°C cca 30 minut (zkontrolovat špejlí). Po vychladnutí (nejlépe na mřížce) koláč rozříznout napůl, naplnit krémem.
Krok 3: Postup krému: ve 2 lžících mléka rozmíchat škrob. Ostatní mléko nalít do hrnce, přidat oba cukry a máslo, nechat rozpustit. Až začne mléko vařit, přidat škrob, nechat přejít varem, vychladit za občasného míchání. Šlehačku ušlehat dotuha, smíchat s vychladlým "pudinkem".
Zveřejněno 28. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YPn
Moje poznámka
Tarte dimanche - nedělní koláč (pražský, pařížský)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6YPn
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 7 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 13 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 13 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 22 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 3 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 7 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 8 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 8 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 10 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 11 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 13 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 13 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 13 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 13 hodinami
Tématické fráze:
pařížský koláč,
tarte tropézienne,
koláč tropézienne,
pražský koláč,
pařížský jablkový koláč,
pražský koláč recept,
tropezienne,
tarte tropézienne recept,
nedělní jablkový koláč,
pařížský jablkový koláč recept,
prazske kolace,
parižsky dort,
nedělní jablečný koláč,
parižsky jablecny kolac,
pražský koláč info pečení,
tartedimanche,
pražský koláč s jablky,
pražský koláč s Majolkou®,
koláč saint tropez,
tropezienne recept
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
majolka,
cukr krupice,
droždí,
vejce,
mléko,
sůl,
vejce,
cukr krupice,
máslo,
mouka hrubá,
skořice,
mléko,
cukr vanilkový,
moučka škrobová,
cukr moučkový,
máslo,
šlehačka
Komentáře (21)
Dík za recept.
a v knize Vladimíra Poštulky - Labužníkovy historky. V této knize autor píše o vzniku některých známých receptů.O tvém koláči ve své knize nepíše.
ať tak či onak,koláč velmi podobný tomuto nám donesla ochutnat kolegyně a byl naprosto vynikající
já ho snad budu muset taky udělat
a protože tu fantastickou chuť jsem si tímto připomněla,dávám střelhbitě další bodík