

Pstruh na cibuli a bramborách
Suroviny
- 2 pstruzi
- 1-2 stroužky česneku
- sůl
- kmín
- špetka kari
- olej
- 1 velká cibule
- 400 g brambor
- kousek másla
Postup přípravy receptu
Pstruhy omyjeme, osušíme. Česnek rozetřeme s trochou soli a špetkou kari. Rozdělíme na dvě části a zevnitř vetřeme do ryb. Zvenku ryby osolíme, posypeme kmínem.
Dno pekáčku vymazaného olejem, pokrájíme jednu velkou cibuli na kolečka a rozložíme ji po celém dně. Na cibuli navrstvíme oloupané, na kostičky pokrájené brambory. Ty také lehce osolíme a pokmínujeme. Na brambory položíme pstruhy. Do nich dáme kousek másla a na ně také. Pečeme při 220 °C. Ryby po půl hodince otočíme, aby byly opečené z obou stran.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky
Ohodnoťte recept: Pstruh na cibuli a bramborách
-
Ted je mám právě v toubě :) sem na ně zvědava
dělam je vubec poprve
-
-
no mňam
-
-
-
hned bych si i já dala, +bodík
-
Pstruh patří k mým oblíbencům též, dala bych si hned
+4
-
Dala bych si rybičku
. Pstruha jsem měla naposled snad jako dítě u babičky, když jsme je lovili s bratránkem v potoku
.
-
Pstroužka vždy a za jakýchkoli okolností
Sákryš, musím napomenout dnes bráchu, už mi 14 dní žádného nepřivezl -
Pěkný pstroužek
hned bych si dala taky