Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem
Na této kachně si nejlépe pochutnáte, pokud si k ní připravíte červené karamelizované zelí s opečenými bramborovými plátky. Větvičky čerstvého tymiánu se k drůbeži hodí a nahradí vůni kmínu, který je v tomto receptu vynechán.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 437 kJ / 4 646 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,88 g |
Tuky | 499,03 g |
Vláknina | 5,90 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 426 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 20,97 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P5r1
Moje poznámka
Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P5r1
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 19 minutami
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 22 minutami
Bábovka bez vajec
Vladour před 33 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 39 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 1 hodinou
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 2 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 18 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 19 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Tématické fráze:
konfitovaná husa,
konfitování masa,
konfitovaná kachní prsa,
konfitovaná husa recept,
konfitovana kachní stehna,
konfitovaná krkovice,
konfitovana husí stehna,
konfritovaná kachna,
konfritování,
svatomartinska kachna,
kachna na česneku,
konfitovana svatomartinská husa recept,
svatomartinská kachna recept,
kachní prsa konfitovaná,
husa konfitovaná,
konfitování husy,
recept konfitovaná husa,
konfitovana kačena,
komfitovaná kachna,
svatomartinská husa recept pohlreich
Suroviny:
kachna,
sádlo,
pepř mletý,
sůl,
česnek,
tymián,
vývar masový,
mouka hladká
Komentáře (38)
Popíchala jsem celou kachnu /jde to snadněji když je ještě rošku zmrzlá. Příště budu péct jenom 4 hodiny aby se mi nesloupla kuže na prsou. Tuk i šťávu jsem slévala cca 5 x !Kachnu už jinak připravovat nebudu.
Přestože mám žlučník (zatím) v pořádku a moje rodina rovněž, tak se nebojím říct, že konfitování není způsob přípravy, která by příliš zatěžovala organismus. Důležité je, abychom sádlo důkladně slili a maso následně opekli, třeba podlité vodou. Konfitování zajistí masu šťavnatost, ale nikoli mastnost.
Výpek je možné potom zredukovat, jak píšu, a šťávu vyrobit spíše lehčí - možno i jen prostřednictvím vývaru, bez mouky, pokud by někomu vadila. Ale zase na druhou stranu, mouka mastnotu sráží... Srettinky způsob je dovedený k dokonalosti a moc děkuji, že ho popsala!!