Hořčičné kotlety

dzungila Kuchařka: dzungila

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Vepřové maso 25 názorů

Suroviny

4 vepřové kotlety
2 větší cibule
3 stroužky česneku
1 kelímek zakysané smetany
1/4 l bujónu nebo vývaru
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce hladké mouky
1 lžička drceného kmínu
2 lžíce zelené petrželky
olej
sůl
barevný pepř
100 g farmářské slaniny
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na proužky a v misce ji promícháme s hořčicí a hladkou moukou. Petrželku a česnek nakrájíme na drobno. Kotlety posypeme solí, pepřem, kmínem a naklepeme je paličkou.

  2. Na rozpáleném oleji kotlety opečeme do zlatova po obou stranách. Vyjmeme je a ve výpeku osmahneme cibulovou směs a česnek. Přidáme pokrájenou petrželku, podlijeme vývarem a povaříme.

  3. Vložíme opečené maso a zalijeme zakysanou smetanou. Dusíme do změknutí masa.

  4. Mezitím na pánvičce opečeme proužky farmářské slaniny. Hotové maso přendáme na talíře, přelijeme hořčicovou omáčkou a posypeme proužky opečené slaninky.

Poznámka

Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory.

Zdroj - vaření.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hořčičné kotlety

1 2

Tématické fráze: kotlety na hořčici farmářské kotlety kotlety v horcicné omacce kotleta na hořčici farmářská kotleta kotleta v horcicne omacce kotlety s hořčicí kotleta v hořčici veprova kotleta v horcicne omacce kotleta s horcici vepřové kotlety v hořčičné omáčce kotleta na hořtici kotlety na hortici kotlety z horčiciov farmařský kotlety farmařke kotlety kotleta s na hořčici kotlety s hořticí kotleta v hořčičná omáčka kotleta na horcicne omacce

Zapomněl/a jsem heslo