Srnčí medailonky
Srnčí maso je kvalitní a nabízí všechny výhody, které zvěřina přináší. Při správné úpravě a vhodném koření se z něj stává skutečný gurmánský zážitek. Pokud budete mít příležitost, dejte srnčímu na talíři šanci — rozhodně nebudete litovat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 343 kJ / 82 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,24 g |
| Tuky | 0,84 g |
| Vláknina | 6,22 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 13 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 14,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Svíčkovou nakrájíme na plátky, které mírně naklepeme klouby prstů.
Krok 2: Z obou stran maso posolíme, okořeníme směsí na divočinu i kořením chilli a šípek.
Krok 3: Zakapeme v misce olivovým olejem a necháme odležet nejlépe přes noc.
Krok 4: Poté maso zprudka opečeme z obou stran na rozpálené pánvi s nepřilnavým povrchem. Po opečení maso vyndáme z pánve a uchováme v teple.
Krok 5: Do výpeku přidáme obě oloupané, najemno nakrájené cibule a orestujeme je. Přidáme papriky zbavené semínek, nakrájené na proužky, a opékáme asi 2 minuty. Poté vrátíme maso a vše krátce společně prohřejeme.
Krok 6: Podáváme s opečenými bramborami.
Zveřejněno 7. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí medailonky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJ3K
Moje poznámka
Srnčí medailonky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJ3K
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 10 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 10 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 10 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 14 hodinami
Tématické fráze:
srnčí medajlonky,
medailonky ze srnčí kýty,
jeleni medailonky,
srnčí recepty,
jelení medailonky recept,
medailonky ze srnciho,
recept srnči,
srnci,
medailonky z divočiny,
srnčí recept,
srnčí panenka,
srnčí kýta medailonky,
srncni medailonky,
jeleni medajlonky,
srnčímedailonky,
medailonky z koloucha,
srnci medialonky,
srnci panenka recept,
srnči medajlonky recept,
srnčí medailonky s brusinkovou omáčkou
Suroviny:
svíčková hovězí,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá zelená,
cibule bílá,
cibule červená,
koření na divočinu,
koření chilli a šípek,
sůl,
olej olivový
Komentáře (22)
spagetka:
Andrejko-divočina - bobkový list,nové koření,pepř a někdy jalovčinka .Rozdrtit či rozemlít.Lze snad i koupit.