Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl (z domácího těsta)

Nic nevoní tak příjemně jako čerstvě upečený jablečný závin z poctivého domácího těsta. Křehké, tenoučké vrstvy obalují šťavnatou náplň plnou jablek, skořice a rozinek. Štrúdl je klasika, která vždy potěší a zachutná.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vera.a Vera.a

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 601 kJ /
1 100 kcal
Bílkoviny31,68 g
Tuky41,56 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 161 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy146,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 190 °C. Krok 2: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Krok 3: Do misky dáme mouku, špetku kypřicího prášku, sůl, vlahý tuk a vejce. Postupně přiléváme po lžících smíchanou vodu s octem a propracováváme těsto. (Pozor - nepřelít tekutinami.) Krok 4: Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Uděláme z něj bochánek a přikryjeme nahřátým kastrolkem asi na 5 minut. Krok 5: Pak těsto rozválíme na tenkou placku (těsto se nemusí podsypávat), potřeme olejem (ne do krajů), posypeme strouhankou. Krok 6: Na těsto rozložíme jablka, případně dle kyselosti jablek ochutíme cukrem, posypeme vanilkovým cukrem, mletou skořici, rozinkami nebo ořechy. Krok 7: Naplněné těsto svineme do rolády a uložíme na plech potřený olejem. Krok 8: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 190-200 °C asi 45 minut do zrůžovění. Doba pečení a teplota je orientační, každá trouba peče jinak.

Zveřejněno 5. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Štrúdl (z domácího těsta)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8O15

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Štrúdl (z domácího těsta)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8O15

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
štrůdl se ztuženým tukem, koláče se ztuženým tukem, těsto se ztuženým tukem, domácí testo na strudl, těsto na štrúdl s octem, vegan štrůdl, strudl s olejem, těsto na štrůdl s olejem, zavin se ztuženým tukem, jablečný koláč se ztuženým tukem, strudl se stuzenym tukem, těsto s octem na koláč a štrůdl, slaný štrůdl se ztuženým tukem, těsto na štrůdl se ztuženým tukem, testo na zavin se ztuzenym tukem, závin těsto se ztuženým tukem, kynute testo z jahelne mouky, jablečný závin s ztuženým tukem, štrůdl jablečný hera, strudl z olejem

Suroviny:
mouka hladká, tuk, voda, ocet, sůl, kypřící prášek do pečiva, vejce, olej, strouhanka, jablko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, rozinky, ořechy

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu