Špenátové houby za mřížemi

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Bezmasá jídla 9 názorů

Suroviny

300 -320 g uvařených brambor
320 g hrubé mouky
500 g sádlla
1-2 vejce
3-4 PL mléka
1 a půl lžičky sody
1 a půl lžičky soli
mouka na vál
tuk na vymazání plechu
Suroviny na náplň
1 mražený špenát (250 g)
200 g hub (měla jsem zmražené hříbky)
3 korbáčky nebo 150 g parenice
1,5 dcl smetany na vaření
1 vejce
1-2 PL strouhanky
2 PL oleje
3 stroužky česneku
sůl
pepř
drcený kmín
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané vařené brambory nastrouháme najemno do mísy.

  2. Přidáme mouku, sůl, sodu,vejce, mléko, změkké sádlo a vypracujeme na pomoučněném válu těsto, které vyválíme na plát, odpovídající velikosti plechu.

  3. Pak ho přeneseme na vymazaný a vysypaný plech a okraje zvedneme.

  4. Pokrájenou cibulku zpěníme na olej a přidáme na kousky pokrájený zmražený špenát a pomalu zahříváme. Krátce ho podusíme, přilijeme smetanu a povaříme tak 2 minuty.

  5. Vmícháme vejce, osolíme, opepříme a ochutíme prolisovaným česnekem a zahustíme strouhankou.

  6. Rozmražené houby/v létě čerstvé/ krátce orestujeme na pánvi, vytřené olejem, poté osolíme a okmínujeme.

  7. Na těsto na plechu rozetřeme špenátovou nádivku, rozložíme na ni vrstvu hub a nakonec na povrchu utvoříme z proužků korbáčků nebo parenice mřížku.

  8. Koláč vložíme do trouby na 180 stupňů a pečeme asi 30-35 minut.

Poznámka

V létě dáváme na koláč pak čerstvé houby jako jsou lišky, hříbky, křemenáče apod.

Podáváme buď teplé se zeleninovým salátem nebo také studené, jako rychlou svačinu.

Návod jsem našla v tisku rubriky: " podzimní ovoce a houby". Tam doporučují pak jíst za tepla i za studena.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Špenátové houby za mřížemi

  • Díky, všem:-K je to milé:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ty jsi fakt dobrá a máš super nápady.;-):yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • Anna Kocikova: jo, já jsem pořád hladová, nesmím nic vidět na stole,ani teď, ani večer, pak jedu:-p:-) co vyndali žlučník, nedá se..:-)):-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    BILKOVAI::-D:-Dtím komentářem jsi mi Ivet připomenula jednoho nejmenovaného;-)který na otázku,jak mu chutnal oběd odpověděl,že kdyby neměl hlad,tak by to ani nejedl:-O:-D:-DZa takovou poklonu bych se poděkovala:-))
    Myško vymýšlíš a vaříš moc príma bašty a tahle se Ti také povedla:-p+4:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI: je to myšleno dobře, že je velmi chutný tak i tak. Dojdeš domů a vrhneš se na něj, neboť máš hlad a nechceš ohřívat a moc mi chutnal studený:-K;-) a jak:-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Ivi, to je teda nápad:-O Jsem trošičku v rozpacích z tvého předchozího komentáře - "hlad udělá hodně". To se říká, když jídlo nechutná. Ale to jsi určitě tak nemyslela;-) Recept se mi moc líbí:yes:...+1

    Odpovědět

  • spagetka:Teď, jsem si dala ke kávě jednu porci, oběd byl v 11.30 hod,a hlad byl:-p tak jsem došla jsem z nákupu a krájím, no a chutná, hlad udělá hodně:-K;-) jinak děkuji

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Juj, to vypadá výborně :-p:-p:yes::yes:
    I když nevím, myslíš že i studené to jde?

    Odpovědět

Tématické fráze: houby se špenátem špenátová houba houby se spenatem recept smí se špenát ohřívat liška obecná houba smí se ohřívat? špenátová s houby recepty houby se spenatem

Zapomněl/a jsem heslo