Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strouhaná buchta

Křupavé těsto, jemná jablečná náplň a jednoduchá příprava dělají ze strouhané buchty s jablky oblíbený moučník pro všední den i slavnostní příležitost. Každý kousek je krásně vláčný a voňavý.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pelda

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

vetší plech o rozměrech 40 × 35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 097 kJ /
2 413 kcal
Bílkoviny53,36 g
Tuky20,65 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 89 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy497,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto. Rozdělíme ho na 2 poloviny a obě dáme do mrazáku. Krok 2: Mezitím oloupeme jablka a na hrubém struhadle nastrouháme. Promícháme s vanilkovým cukrem. Krok 3: Včas zapneme troubu na 180 °C. Krok 4: Jednu polovinu těsta a nastrouháme nahrubo na plech vyložený papírem na pečení. Krok 5: Zasypeme nastrouhanými jablky a na ně nastrouháme druhou polovinu těsta. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut dozlatova.

TIP: Strouhané koláče - nejlepší recepty

Zveřejněno 23. 8. 2008

Poznámka autorky pelda

Tvarohová varianta: 2 tvarohy, 350 ml mléka, cukr, 2 žloutky, 4 bílky

Bílky ušleháme dotuha. Tvarohy, mléko, žloutky a cukr také vyšleháme. Na závěr přidáme sníh.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strouhaná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ76

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Strouhaná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ76

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Čmelka Ája 9. 8. 2012 14:20
parádní recept :-) ještě jsem ta jablka potřela vanilkovým pudinkem z půl litru mléka a fakt mňamka :yes::-p

A může být ta struhaná buchta bez jablka nebo s jablkem???

Míšo, jestli mohu odpovědět, tak já bych ji nahradila Herou nebo jakýmkoliv jiným cukrářským tukem:-)

co je to Lukana??

Tématické fráze:
strouhana buchta s jablky, nejlepší jablková buchta strouhaná, buchta ze strouhaných jablek, strouhaná buchta s tvarohem, strouhaná tvarohová buchta, strouhaná buchta s tvarohem a jablky, tvarohová buchta s jablky, tvarohová strouhaná buchta, tvarohová buchta strouhaná, buchta se strouhanymi jablky, buchta, kakaová buchta s tvarohem, nejlepší jablková buchta, strouhaná jablková buchta, kakaová buchta s jablky, struhaná buchta, recept na strouhanou buchtu, strouhaná kakaová buchta s tvarohem, buchta s tvarohem a jablky, strouhana jablka

Suroviny:
mouka hladká, cukr, žloutek, olej, kakao, kypřící prášek, jablko, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu