

Dvakrát zakládané koláčky bez kynutí
Suroviny
- TĚSTO:
- 0,25 l vlažného mléka
- 6 kostek cukru
- 2 kostičky droždí
- 0,5 kg polohrubé mouky
- 0,125 kg rozpuštěného tuku na pečení
- 0,125 kg nastrouhaného ztuženého tuku
- Tvarohová náplň:
- 1 tvaroh
- cukr podle chuti
- Drobenka:
- 15 dkg hrubé mouky
- 15 dkg moučkového cukru
- 5 dkg másla
Postup přípravy receptu
Ze všech surovin zpracujeme těsto, které nenecháváme kynout.
Vyválíme plát, který rozkrájíme na malé čtverečky.
Na každý čtvereček dáme malou lžičku ochuceného tvarohu a zabalíme, na vymazaném plechu vytvarujeme koláček, v prostředku uděláme důlek, který naplníme švestkovými povidly.
Koláček pomažeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme drobenkou a dáme péct do středně teplé trouby.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dvakrát zakládané koláčky bez kynutí
-
dost zajímavý recept, tukem na pečení je myšlena asi hera? nebo může být máslo? doplň si do surovin povidla
-
Oskeruska:to bude totéž jako "dvojctihodné"-jedna náplň uvnitř,druhá navrch
-
Libi se mi to..jen jsem nepochopila,proc se jmenuji 2x zakladane?
-
IvanaS:
Vďaka, ja obyčajne dávam na toľkoto múky 2 žĺtky, preto som sa pýtala.
-
magdalenka:Do těsta se opravdu nedávají žádná vejce ani žloutky.Na rozdíl od běžných kynutých koláčků zůstávají i další den vláčné.
-
Prosím, do cesta nedávaš žĺtky, vajíčko?