Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koprová omáčka s karamelovým základem

S karamelovým základem s octem je tato koprová omáčka velmi příjemně sladkokyselá, ocet ztratí svou ostrost a výsledná chuť je rozdílná oproti klasickému postupu.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 280 min

300 min (20 min příprava + 280 min tepelná úprava)

17. 3. 2012 14:23

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 503 kJ / 1 554 kcal
Bílkoviny131,95 g
Tuky59,41 g
Vláknina8,85 g
Cholesterol 378 mg
Sodík 676 mg
Sůl1,70 g
Sacharidy119,69 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Poctivě jsem prošla všechny zdejší "koprovky", ale tento způsob ochucení jsem zde nenašla. Snad některé začínající kuchařce pomůže.

Inspirovala jsem se šéfkuchařem Titem Eliášem (Apetit 7/11).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

17. 3. 2012 16:40

tak bodík ti, milá orionko nedám:-(, aby to bylo fér.. ale cukání má strašné:-8:-D:-D
ale uděluju ti pochvalu.. miluju koprovku, takhle ji neznám a co nevidět, si ji podle tvého rcp udělám.. s pérem či jiným oným..:-8 a pak.. pak ti ho dám..ten bod přeci:-8:-8:-D:-D:-D:-D;-)

Kačka

17. 3. 2012 16:36

magdalenka: Tak můj rozhodnsě nééééé. Hlídej si zdroje, já nevím, co je hovězí péro, ale bez toho hovězího bych věděla:-8:-D:-D:-D

magdalenka magdalenka

17. 3. 2012 16:29

Kačka:tamto je tvoj výrok...:-D daj vedieť.
U nás sa tomu hovorí pierko, takže mne by predali pierko. (české pírko)

Kačka

17. 3. 2012 16:26

magdalenka: To snad zvládnu. A čo by ti dali:-?:-8

magdalenka magdalenka

17. 3. 2012 16:23

Kačka: ja sa smejem na tomto: "Už se vidím, jdu do obchodu a chci péro"

Kačka

17. 3. 2012 16:19

jirholu: Čemu se chechtáš:-O Klaus to pero čí péro fakt šlohnul:-8:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 3. 2012 16:18

:-p:yes::yes::yes:

jirholu jirholu

17. 3. 2012 16:13

Kačka: :-D:-D:-D:yes:

Kačka

17. 3. 2012 16:12

jirholu: Já už viděla zmiznout péro, či pero:-O:-D, ale poptám se.

jirholu jirholu

17. 3. 2012 16:09

Kačka: Slušný prodavač nebo řezník ví, oč se jedná ;-):-D Snadno péro poznáš - uprostřed má takovou rosolovatou "žílu", která prochází celou částí tohoto masa - je to vidět i na talíři u tohoto receptu ;-):yes:.

Kačka

17. 3. 2012 16:05

jirholu: Už se vidím, jdu do obchodu a chci péro:-O:-D:-D:-D

jirholu jirholu

17. 3. 2012 15:53

Kačka: Loupané pleci se také říká "péro" :-O a je to vynikající maso - lepší než kýta :yes:, je hodně šťavnaté a brzy měkké ;-):-D. Mám toto maso z hovězího nejraději :-D:yes:

Kačka

17. 3. 2012 15:24

chocolate: Proto loupaná:-8 Akurát mi v obchodě můžou prodat, co chtěj, já to nepoznám:-((

chocolate chocolate

17. 3. 2012 15:20

Kačka:Kači přidávám citaci z Apetitu
Hovězí loupaná plec je část plece – přední nohy. Získává se vyloupnutím lopatky, odtud název loupaná. Je levnější než hovězí kýta, přitom je však velmi šťavnatá. Loupanou plec využijete v kuchyni na guláš, do ragú nebo na pečení. Doporučujeme uvařit si s ní postupně celou sérii českých omáček, uvidíte ten rozdíl oproti běžné kýtě.

Kačka

17. 3. 2012 15:17

A ještě bych pro nás blbější chtěla vysvětlit, co je ta loupaná plec:-K Děkuji předem:-K

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koprová omáčka s karamelem luxusní koprová omáčka koprová omáčka apetit aby se omacka nesrazila koprová omáčka koprová omáčka recept aby se koprová omáčka nesrazila luxusni koprovka koprova omačka aby se nesrazila aby se koprovka nesrazila koprová omáčka top recepty aby se nesrazila koprovka nejlepší koprovka koprovka karamel koprovka s karamelem koprovka na karamelu lahodná koprovka aby se nesrazila omáčka zahusteni koprovky koprova omáčka z hoveziho

Suroviny: plec hovězí, mrkev, petržel, celer, cibule, koření nové koření, pepř celý, sůl, vývar hovězí, smetana na vaření, mléko, kopr, sůl, pepř mletý, máslo, cukr, ocet, mouka, šťáva citronová, máslo

TopRecepty.cz

Koprová omáčka s karamelovým základem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GgV0