Koprová omáčka s karamelovým základem
S karamelovým základem s octem je tato koprová omáčka velmi příjemně sladkokyselá, ocet ztratí svou ostrost a výsledná chuť je rozdílná oproti klasickému postupu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 503 kJ / 1 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,95 g |
Tuky | 59,41 g |
Vláknina | 8,85 g |
Cholesterol | 378 mg |
Sodík | 676 mg |
Sůl | 1,70 g |
Sacharidy | 119,69 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poctivě jsem prošla všechny zdejší "koprovky", ale tento způsob ochucení jsem zde nenašla. Snad některé začínající kuchařce pomůže.
Inspirovala jsem se šéfkuchařem Titem Eliášem (Apetit 7/11).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 3. 2012 16:40
ale uděluju ti pochvalu.. miluju koprovku, takhle ji neznám a co nevidět, si ji podle tvého rcp udělám.. s pérem či jiným oným.. a pak.. pak ti ho dám..ten bod přeci
17. 3. 2012 16:36
17. 3. 2012 16:29
U nás sa tomu hovorí pierko, takže mne by predali pierko. (české pírko)
17. 3. 2012 16:26
17. 3. 2012 16:23
17. 3. 2012 16:19
17. 3. 2012 16:18
17. 3. 2012 16:13
17. 3. 2012 16:12
17. 3. 2012 16:09
17. 3. 2012 16:05
17. 3. 2012 15:53
17. 3. 2012 15:24
17. 3. 2012 15:20
Hovězí loupaná plec je část plece – přední nohy. Získává se vyloupnutím lopatky, odtud název loupaná. Je levnější než hovězí kýta, přitom je však velmi šťavnatá. Loupanou plec využijete v kuchyni na guláš, do ragú nebo na pečení. Doporučujeme uvařit si s ní postupně celou sérii českých omáček, uvidíte ten rozdíl oproti běžné kýtě.
17. 3. 2012 15:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 12 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 31 minutami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 32 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 47 minutami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 3 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 6 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Další recepty
Tématické fráze: koprová omáčka s karamelem luxusní koprová omáčka koprová omáčka apetit aby se omacka nesrazila koprová omáčka koprová omáčka recept aby se koprová omáčka nesrazila luxusni koprovka koprova omačka aby se nesrazila aby se koprovka nesrazila koprová omáčka top recepty aby se nesrazila koprovka nejlepší koprovka koprovka karamel koprovka s karamelem koprovka na karamelu lahodná koprovka aby se nesrazila omáčka zahusteni koprovky koprova omáčka z hoveziho
Suroviny: plec hovězí, mrkev, petržel, celer, cibule, koření nové koření, pepř celý, sůl, vývar hovězí, smetana na vaření, mléko, kopr, sůl, pepř mletý, máslo, cukr, ocet, mouka, šťáva citronová, máslo
Koprová omáčka s karamelovým základem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GgV0
62 názorů