Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Kouličkový" gulášek

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

27. 3. 2012 17:49

Suroviny

Porce: 4 velké

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 563 kJ / 2 764 kcal
Bílkoviny155,02 g
Tuky186,67 g
Vláknina53,00 g
Cholesterol 542 mg
Sodík 3,58 g
Sůl8,67 g
Sacharidy108,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Baví mě improvizovat a vymýšlet různé dobroty pro mé blízké u kterých vím, že nebudou ohrnovat nos a pochutnají si.

Na internetu jsem žádné recepty na přípravu žláz, kromě smažených nenašla, tak se snažím dávat dohromady recepty ze surovin, které ladí chuťově i vzhledově.

Prosím čitatele, kterým tento druh masa nedělá dobře, aby tento recept přeskočili a nedělali si násilí :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

28. 3. 2012 11:25

Iness:Já bych tu chuť přiblížila něco jako ledvinky,ale takové jemnější,chuťově je to podobné i telecímu masu.Ale rozhodně není taková"rychna"po bytě,jako když se vaří ledvinky:-O:-))Opravdu to maso není cítit a ani není nutné ho před úpravou dávat vymáčet do mléka.Jednou jsem to ze zvědavosti vyzkoušela a neviděla jsem žádný rozdíl:-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

28. 3. 2012 11:20

afrina223::-DA proto se takto postiženému chudáčkovi býkovi říká vůl;-):-D:-DPobavila jsi mě svým komentíkem;-):yes::-))

spagetka spagetka

28. 3. 2012 02:14

Jo tak tohle masíčko u nás jede:-p:-p. Já mám teda štěstí, že máme v Jablonci řezníka, u kterého si můžu objednat jakékoli masíčko a on mi ho prostě sežene, pak písne SMS-ku:yes::yes:
Ani :-p:-p:yes::yes:
Zdeni, nejsi sama můj zeťák papá cokoli, tohle holt nemusí - no co, jeho škoda :-D:-D:-D

Jindra

27. 3. 2012 21:05

Já bych ráda tuto mňamku uvařila, ale u nás "kouličky" neseženu.

Zdenka1

27. 3. 2012 20:40

Aničko, toto jídlo vařit nikdy nebudu, ale nedá mi to, abych ti nepochválila alespoň velmi vydařenou fotografii:-):yes:

Iness Iness

27. 3. 2012 20:07

Někdy bych to chtěla ochutnat, zatím jsem nenašla odvahu:-D. Jakou to ,,maso'' má konzistenci, myslím k čemu by se dalo přirovnat...třeba srdce, žaludek nebo jiné:-?. Vím, že kdo to ochutnal tak to chválí jako pochoutku, podávají se i v restauracích. Máš 9:yes:

afrina223

27. 3. 2012 20:05

Anna Kocikova: Proboha, vždyť to jsou varlata :-D:-D Tak ty jsem ještě neviděla, ale ráda zkusím :-D Jenom chudák býk, co o ně přišel a teď musí chodit s prázdným pytlem :-D:-D:-D

Bibinka Bibinka

27. 3. 2012 20:04

Anna Kocikova: Ani, kolik těch kulí ještě máš:yes:já abych věděla jak dlouho budu ještě nad nimi slintat;-) Ježíš, já bych si je dala, máš to pěkný a ode mne 8.bod:yes:

rebeka rebeka

27. 3. 2012 20:04

Anna Kocikova: to my tu nemamo:-(

Anna Kocikova Anna Kocikova

27. 3. 2012 19:51

afrina223:Je to napsáno v surovinách-býčí žlázy=býčí koule(reprodukční býčí orgán):-)):-))
Děkuji za komentáře a hodnocení:-D:-K
Rebi, nevím zda-li je i ve Valmezu prodejna masa a uzenin Inpost. Tam je právě mívají za 39,-kč/kg a u nás jsou tyto prodejna celkem 3;-):-))

rebeka rebeka

27. 3. 2012 19:27

krásné obrázky jistě chutného jídla;-):-p:yes::yes:
tady jsem žlázy ( tedy ty od manžela Milky ) neviděla.. asi jsou všechny ve Zlíně:-(:-D:-D:-D

afrina223

27. 3. 2012 19:19

Vypadá to dobře a to je co za maso??

nofrona

27. 3. 2012 19:04

Mňáám:yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

27. 3. 2012 18:42

To já mám moc ráda,mám tady sice jen řízečky,ale co není,může být Aničko:-p;-):yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

27. 3. 2012 18:39

chocolate:Mě ho kdysi poradil Colombo a Špagetka a od té doby mám vždy 2 tuby v lednici;-):-))

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: k čemu se hodí špecle gulášek ládi hrušky příprava tarhoni k čemu se podávají špecle šprecle býčí žlázy gulašek recepty guláše recept na pripravu bicich zlaz býčí žlázy recepty z tarhoni recepty na ruzné guláše k čemu dávat na špecle jak připravit býčí žlázy guláš z býčích žláz jak připravit býčí koule kadlíkovy recepty masové koule z mletého masa s gulasem maso uzeniny inpost byci kule gulas k čemu špecle

Suroviny: býčí žláza, slanina gazdovská, cibule, bobkový list, koření nové koření, kmín celý, paprika sušená sladká, krém gulášový lahůdkový, paprika čerstvá červená, majoránka sušená, česnek, sádlo, mouka hladká

TopRecepty.cz

"Kouličkový" gulášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Ok7