Domácí lučina
Proč si nezkusit vyrobit domácí, čerstvou Lučinu? Můžeme ji dochutit pažitkou, koprem nebo i křenem a s čerstvým chlebem bude výborná k snídani. Zužitkujeme i syrovátku, která z Lučiny vykape, je nejen osvěžující, ale i zdraví prospěšná.
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí lučina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rX3B
Moje poznámka
Domácí lučina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rX3B
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 1 hodinou
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 11 hodinami
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí vývar s domácí těstovinou
Přidáno před 17 hodinami
Kefírové koláčky s tvarohem a povidly
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá pomazánka na chlebíčky
Alena Kovarova před 38 minutami
Jarní osvěžení s vejci
Alena Kovarova před 1 hodinou
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
bobnak před 8 hodinami
Majonézové koláčky bez kynutí
Monika146 před 10 hodinami
Lehký tvarohový koláč
Kamila30 před 11 hodinami
Rebarborový koláč
hankaslaba@email.cz před 11 hodinami
Krupicová kaše
kodrla před 12 hodinami
Pohankové karbanátky se sýrem
Jitka64 před 12 hodinami
Bublanina
scorpioon01 před 13 hodinami
Křenová omáčka
trdlo před 13 hodinami
Tématické fráze:
domácí lučina,
domácí lučina z jogurtu,
domácí lučina recept,
recept na domácí sýr lučina,
domácí lučina z tvarohu,
výroba domácí lučiny,
lučina z jogurtu,
recept na domaci lucinu,
lučina recept,
domácí sýr lučina,
top recepty domácí lučina,
lučina domácí,
lučina,
vyroba luciny,
recept na lučinu,
mojelucina.cz,
recept domácí lučina,
domaci vyroba luciny,
domáci lučina z jogurtu recept,
jak udelat domaci lucinu
Suroviny:
jogurt
Komentáře (125)
Děkuji tedy Hostě za zveřejněný návod a rovněž chci vyjádřit poděkování Helli za její první počin tohoto typu ( https://www.toprecepty.cz/recept/16396-pomazanka-z... ), jako i všem diskutujícím za ověřené vychytávky.
Miluji jakékoliv sýry včetně všech Lučin a pomazánek podobného typu, ovšem dost často mě v jejich nákupu brzdí cena, jež bývá v dost velkém rozporu s obsahem mé peněženky, která má tu smůlu, že ji nosí v kapse český důchodce. Zde ale svítá naděje, že budeme oba spokojení (jak já, tak i moje šrajtofle)
Hosti
Z edukačních důvodů jsem tento prvotní pokus dělal pouze ze samotného jogurtu, ale zjistil jsem, že v Kaufu mají velkou Hollandii za 12,- Kč, tak to tam zajdu zítra "vyplenit" a budu experimentovat
Zjistil jsem, že na Ebay mají těch "silonových odkapavácích pytlíků" mraky, ale to bych musel měsíc čekat, než to sem připluje, tak jsem vyzkoušel obyčejný hustý plastový cedník a vypadá to, že se perfektně osvědčil
Jogurt je bílý, smetana bílá a plena růžová . Máte s tím někdo zkušenost ? Děkuji za odpověď.
Ještě poznámka: Nečekala jsem 24 hod, večer jsem dala odkapat okolo 22. hod. a dnes v 10 dopoledne jsem odkapávání pomohla tak, že jsem mírně utěrku s hmotou vyždímala.
Sýr je vyroben ze smetany, mléka, osolen a doplněn mlékařskou kulturou. Vyrábí se termizovaný, tedy mléko je tepelně upraveno při teplotě 57 - 68 stupňů po dobu 15 minut. Bývá s příchutěmi, upravený pro děti i pro těhotné matky, jako tvarohové žervé. Neobsahuje konzervanty či umělé zvýrazňovače chuti.
Máte recht,
Už to tu zmínila Hella: že to žádná LUČINA není!!!
Ale to je jako házet perly na zeď...
Původně jsem si na tento recept vzpomněla v obchodě, když jsem řešila čím naplnit sterilované papričky a musím říct, že se to osvědčilo. Nebudu zde hodnotit jestli je to podobné lučině víc nebo míň, ale pro mě je to ideální základ pomazánek, kde se dává tvaroh. Tohle je jemňunký, nadýchaný, prostě bomba... pomazánky z tvarohu drhnou v krku, ale tohle rozhodně ne... Zbytek smíchaný s pažítkou, medvědem, petrželkou, solí a pepřem už čeká na zítra na snídani a už teď se moc těším. Tento recept mohu vřele!! doporučit