Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské kostky

Jednoduché a lahodné řezy inspirované slavným pařížským dortem. Ať už k nedělní kávě nebo na rodinnou oslavu, vláčný kakaový korpus a čokoládová šlehačka nikdy nezklamou a vykouzlí úsměv na tváři nejen milovníkům čokolády.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

14. 9. 2008 20:00

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie17 798 kJ / 4 254 kcal
Bílkoviny95,34 g
Tuky152,18 g
Vláknina39,50 g
Cholesterol 789 mg
Sodík 519 mg
Sůl1,79 g
Sacharidy606,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Velikost sklenky na odměřování vyberte podle toho, jak velký plech máte. Na plech 30x40 cm stačí 2 dl sklenka ( 1 skl. = tj. 120 g mouky nebo 170 g cukru). Je lepší, když těsto není příliš vysoké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella

18. 4. 2012 17:27

pes.filipes: Ano, samozřejmně, záleží na šlehačce. Podle posledního D-testu šlehaček některé vůbec nejdou našlehat, naopak nejkvalitnější je šlehačka Olma. Právě proto, že je se šlehačkami potíž, tak jsem sem dala tento recept na vlastní šlehačku. Kdybys to zkusila, nemusela bys mít tyto problémy. Tahle šlehačka se totiž vždycky podaří!

pes.filipes

15. 4. 2012 20:09

už druhý pokus - krém opět sražený. Tak jsem pátrala, a zjistila, že nejvíc záleží na šlehačce - je třeba koupit co nejtučnější, a NE trvanlivou, nýbrž čerstvou. Dál nechat chladit 1 den, pak ještě na chvíli hvízdnout do mražáku, následně šlehat na nejvyšší otáčky a jakmile začne houstnout, tak zvolnit. ALE - nepřešlehat.
Hotová alchymie, za to mi teda žádná buchta nestojí, budu se držet svých osvědčených:-!

pes.filipes

15. 4. 2012 16:33

ahoj, může mi prosím někdo PORADIT? dělám krém (nebo šlehačku, název je mi upřímně putna:-) ) - svařila jsem dvě 33% šlehačky s dvěma ledovými kaštany. Nemám ale elektrický šlehač. Má někdo tip, jak alespoň trochu vyšlehat krém? (Poprvé jsem to zkusila v klasickém starém ručním šlehači, takovém tom plastovém s kovovýma metličkama, ale dala jsem tam ztužovač a krém se šíleně zdrcnul)...:-? Děkuji za rady :-K

ituska ituska

11. 2. 2012 18:02

:no::no::no::no::no::no:Bibinka:

ituska ituska

11. 2. 2012 17:33

:yes::yes::yes:právě peču,děkuji za recept,ovšem z předchozí diskuze je mně zle

Markéta

22. 1. 2012 20:43

nejsem Mira, jsem Markéta:-!

Markéta

22. 1. 2012 20:42

hip hip hurá. mám právo na svůj názor :yes::yes::yes::-p

Jaaja Jaaja

22. 1. 2012 17:14

Mira348: já mám podobný krém na moučník, ale bez kakaa. Musí se prošlehat opravdu hodně horký. Na mě někdo zazvonil, chvilku jsem plkala, směs lehce vychladla, já ji pak prošlehala a druhý den mi krém nešel ušlehat. Paní, od které mám recept mi říkala, že to bylo tímto. Jinak ho dělám často a bez problémů. Možná má někdo jinou zkušenost, tak ti napíše. V každém případě to nevzdávej, protože tento krém je vynikající.

rebeka rebeka

22. 1. 2012 17:03

srettka::-D:-D:-D i Orionko:-D:-D:-D se z vás picnu:-D:-D:-D:yes::yes: jste borky, já:yes: už jenom XSka:-8:-D:-D

chocolate chocolate

22. 1. 2012 16:48

srettka:L-ka mi pořád nějak nejdou, prosím o návod do SZ Srettulko:-K.

srettka

22. 1. 2012 16:45

Markéta:máš právo na svůj názor, to beru...ale z tvého komentáře téměř srší naštvanost a zloba.
Jak tu kdo vaří? Každej tak, jak umí, tak, jak má nastavené chuťové pohárky, tak jak mu to možnosti dovolí. Někdo jednoduše, někdo složitěji, někdo po česku, někdo vaří exotiku. Sto lidí, sto chutí. Recepty tu dáváme v dobré víře, že si stejně tak, jako my, pochutnají i druzí, najdou nápady a inspiraci. Každý tu má prostě prostor a záleží na každém, jak toho dokáže využít...
Chodím sem přes dva roky a je mi tu fajn, baz pocitu návštěvy kurníku;-)
p.s. jinak snáším krásná eMka a když se snažím, povede se i eLko:-))
nakokodanou:-))

rebeka rebeka

22. 1. 2012 16:30

chocolate::-D:-D:-D:yes::yes: no, třeba Pařížské kostky, že;-):-?:-D:-D

chocolate chocolate

22. 1. 2012 16:22

Markéta:Markét;-), čapněte Míru (pokud tedy nejste tatáž osoba) a jděte někam na kafe a kus dortu.Sladké je dobré na nervy:-)).

Jana

22. 1. 2012 16:13

Markéta::-OVytýkáte tady lidem že tady mají slepičárnu a sama tady pořád chodíte,tak to nevím proč.Já jsem rada,že tady najdu recepty a rady.Od Vás bych tady nic nenašla.:no:

Markéta

22. 1. 2012 15:57

Nešlo o recept! Ale o tu vaši slepičárnu. Že tu pořád není odpověď a rada pro mira348:no:. Asi je důležitější mi to natřít:-((. A kdo to tu plácal o míře inteligence?? Hmmmmm

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: parizske kostky pařížské kostky recept recept pařížské kostky recept na pařížské kostky pařížská kostka recepty pařížské kostky parisky krem pariska slehacka pařížsky zákusek parišske kostky pariske kostky pařížský krém pařížké kostky pařížský kostky nejlepší zákusky nejlepší zákusek tuk iva pařížská kostka recept parizske rozky pariske rezy

Suroviny: vejce, cukr krupice, mléko, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, smetana 33%, cukr, kakao, cukr vanilkový, čokoláda

TopRecepty.cz

Pařížské kostky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVk