Králík se šalvějovou nádivkou
Králičí maso je velmi ceněné pro svou jemnou chuť, je dietní a upravit ho lze mnoha způsoby. Králičí hřbet a stehna plněná nádivkou ze slaniny, sušených švestek, jablka a šalvěje jsou opravdovou delikatesou.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 435 kJ / 1 777 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 18,10 g | 
| Tuky | 176,30 g | 
| Vláknina | 10,06 g | 
| Cholesterol | 399 mg | 
| Sodík | 3,31 g | 
| Sůl | 8,21 g | 
| Sacharidy | 26,40 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Od hřbetu a žeber oddělíme přední i zadní nohy.
	Krok 2: Hřbet se žebry opatrně vykostíme, zadní nohy také. Odřezky nakrájíme na malinké kousky.
	Krok 3: Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme najemno pokrájenou cibuli a orestujeme.
	Krok 4: Pak přidáme odřezky masa, nakrájenou polovinu švestek, na kostičky nakrájené jablíčko a posekanou polovinu šalvěje, osolíme, opepříme a cca 3 minuty restujeme.
	Krok 5: Odstavíme a vmícháme vejce.
	Krok 6: Touto směsí naplníme maso ze hřbetu i stehen, svážeme do rolád a opečeme ze všech stran na oleji.
	Krok 7: Přendáme i s výpekem do pekáčku, přidáme zbytek švestek a šalvěje, posekaný česnek, podlijeme a pečeme zprvu přiklopené (cca 45minut) a poté dopečeme odkryté do měkka.
	Krok 8: Během pečení přeléváme výpekem. Výpek je možné podle svých zvyklostí zahustit.
Zveřejněno 26. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Králík se šalvějovou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZvDQ
Moje poznámka
					
				
Králík se šalvějovou nádivkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZvDQ
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 32 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 4 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 33 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 17 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							králík obecný, 
						
						
							králik se žebrama, 
						
						
							přílohy ke králíkovi s nádivkou, 
						
						
							nádivka ke králíkovi, 
						
						
							recept králík s plňkou, 
						
						
							pečený králik s plnkou”, 
						
						
							co z odřezků králíka, 
						
						
							nadivka ke kralikovy, 
						
						
							králík recepty, 
						
						
							přílohy ke králíkovi, 
						
						
							svatecni králík, 
						
						
							kralikovy, 
						
						
							krallik recepty, 
						
						
							recepty klrálík, 
						
						
							ušoun obecný, 
						
						
							kalik s nadivkou, 
						
						
							králík s nádivnou, 
						
						
							kuřecí stehna se šalvějovou nádivkou, 
						
						
							klrálík s nádovkou, 
						
						
							krallik s plnkou
						
					
						Suroviny:
						
							králík, 
						
						
							slanina, 
						
						
							jablko, 
						
						
							švestky sušené, 
						
						
							cibule, 
						
						
							šalvěj, 
						
						
							vejce, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (23)
ale za tuto nádheru ti vysekávám poklonu a bod