Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 259 kJ / 1 735 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,00 g |
| Tuky | 3,00 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 410,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ovoce dle druhu upravíme ( vypeckujeme, oloupeme či nakrájíme na malé kousky, případně rozmačkáme či rozmixujeme - dle chuti ).
Odvážíme si 1 kg ovoce a dáme do velkého hrnce na rozpálenou plotnu. Krok 2: Necháme 5 minut povařit, přidáme dle návodu GELFIX, opět povaříme, přidáme cukr a opět vaříme, dle druhu ovoce a dle toho, jak moc chceme kousky ovoce zachovat. Kdo má rád rozvařené, vaří déle, kdo chce kousky zachovat, povaří krátce ( cca 5 minut ). Krok 3: Lžičku džemu kápneme na talířek a pokud po vychladnutí džem není dostatečně tuhý, přidáme 1 lžičku kyseliny citronové. Krok 4: Ještě horký džem plníme do čistých sklenic, které po uzavření otočíme na několik minut dnem vzhůru.
Odvážíme si 1 kg ovoce a dáme do velkého hrnce na rozpálenou plotnu. Krok 2: Necháme 5 minut povařit, přidáme dle návodu GELFIX, opět povaříme, přidáme cukr a opět vaříme, dle druhu ovoce a dle toho, jak moc chceme kousky ovoce zachovat. Kdo má rád rozvařené, vaří déle, kdo chce kousky zachovat, povaří krátce ( cca 5 minut ). Krok 3: Lžičku džemu kápneme na talířek a pokud po vychladnutí džem není dostatečně tuhý, přidáme 1 lžičku kyseliny citronové. Krok 4: Ještě horký džem plníme do čistých sklenic, které po uzavření otočíme na několik minut dnem vzhůru.
Zveřejněno 25. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Extra jednoduchý džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y7NW
Moje poznámka
Extra jednoduchý džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y7NW
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 3 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 4 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 5 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Tématické fráze:
třešňový džem,
citronová marmeláda recept,
tresnovy džem recept,
citronový džem,
citronový džem recept,
recept na třešňový džem,
jednoduchý broskvový džem,
citronová marmeláda,
jednoduchý recept meruňkový džem,
recept třešňový džem,
domácí třešňový džem,
gelfix 3:1,
fíkový džem recept,
třešnovy džem recepty,
třešňový džem - recept,
jednoduchý meruňkový džem,
gelfix extra 3:1,
gelfix extra 3 1,
recepty třešňový džem,
gelfix extra
Suroviny:
ovoce,
gelfix,
kyselina citronová,
cukr krystal
Komentáře (5)