Roastbeef
Dorůžova upečený a tence nakrájený roastbeef je prubířský kámen mnoha kuchařů. Recept je podrobně popsaný, aby se vám podařil hned napoprvé. Tak s chutí do toho, kupte kvalitní maso a zkuste roastbeef podle nás.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 210 kJ / 1 484 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 213,90 g |
| Tuky | 67,70 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 450 mg |
| Sodík | 730 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 4,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den před přípravou očištěné a odblaněné maso osolíme, opepříme, pokapeme portským, pomažeme hořčicí a vmasírujeme tymiánové lístečky. Uzavřeme do mrazícího sáčku a uložíme alespoň na 12 hod odpočívat do lednice.
Krok 2: Zhruba 3 hodiny před přípravou maso z lednice vyndáme, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 120 °C.
Krok 3: Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm ze všech stran zprudka opečeme zlehka osušené maso. Opékání by mělo trvat dohromady cca 5 min.
Krok 4: Pak uložíme do pekáče a pečeme asi 45-50 min.
Krok 5: Hotový roastbeef necháme alespoň půl hodiny odpočívat, aby se šťáva rovnoměrně rozložila a maso bylo křehké a šťavnaté.
Zveřejněno 4. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roastbeef
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6N3
Moje poznámka
Roastbeef
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6N3
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 17 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 18 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 20 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 22 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 38 minutami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 41 minutami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 1 hodinou
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 1 hodinou
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 2 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 3 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 3 hodinami
Bramboračka
danal před 5 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 13 hodinami
Tématické fráze:
rosbeef,
rosbeef jak na nej,
rosbeef recept,
anglický roastbeef pohlreich,
anglický roastbeef,
anglický roastbeef recept,
rostbif podle pohlreicha,
roastbeef podle pohlreicha,
recept na anglický rostbíf,
roastbeef pohlreich,
rostbeef podle pohlreicha,
hovezi roastbeef,
rosbief,
roustbeef,
roastbeef recept pohlreich,
anglický rosbeef,
rozbeaf,
rozbeef,
anglický rostbíf podle pohlreicha,
rostbif
Suroviny:
roštěnec nízký,
víno portské,
olej olivový,
tymián čerstvý,
hořčice hrubozrnná,
sůl mořská,
pepř mletý
Komentáře (67)
Pekla jsem na mřížce a odkryté cca 55 min na 130 stupňů. Byl vynikající a kilo masa zmizelo rychlostí blesku.
Kvalita výstupu tkví v mase - maso bylo opravdu z nízkého roštěnce a z mladého kusu.
Recept doporučuji.
děkuji za recept - dopadl báječně. Jen dle velikosti masa (1,8kg) a znalostem naší trouby jsem upravil dobu úpravy na 80 min. Maso bylo červeňoučké a štavnaté
Děkuji za super recept.
Díky za zájem, vyzkoušej, určitě budeš spokojená, byl to můj první pokus a vyšel
to by měl můj syn radost.
Chci se zeptat na kolik stupňů si to pekla?
A ještě to maso necháváš odpočívat v troubě nebo už ho vyndáš?
Jinak dávám+5 bodíků
yanull:Jaňulko, maso mám z místní..tedy z vedlejší dědiny... z BIO farmy, její spolumajitelka je naše pacientka a když poráží vždycky prodávají, objednávky mají půl roku dopředu a dělají tzv balíčky
asi na 1300 Kč