Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl

Variant, jak upéct závin či štrúdl, je mnoho. Podle receptu připravíme jednoduchý štrúdl z jogurtového těsta, které před rozvalováním krátce vychladíme. Těsto se netrhá, štrúdl je po upečení velmi chutný a navíc je méně tučný než záviny z listového těsta.

Hodnocení receptu je 5,0 (63×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení těsta

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení těsta)

6. 9. 2012 12:47

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 684 kJ / 2 554 kcal
Bílkoviny60,61 g
Tuky136,89 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 487 mg
Sodík 814 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy264,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nevím, odkud recept na těsto pochází, já ho mám od sestry.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

24. 10. 2020 15:58

Ja pa to říkal ten kralevic Dánský vo těch slovech?:-K
casino se vybičovalo k nezahálení a upeklo, páč to těsto na fotečce Veronika.Hrozna: mu nedalo dospat ;-)
Těsto s kosmetickou změnou: Héééra nebyla, i byla použita její nevlastní sestra :-8
No a do jablečné náplně..., hádejte CO:-?
Ano, uhádli jste - jak píše Coleta: 24. 10. 2020 12:31:40 :-)
Co ale nevíte, že ten oný byl vcelku, celý, tedy nemletý...:-D
A jak to vyznělo?
Po upečení to "listovalo" eště víc než na obrázku Veronika.Hrozna: :yes:
A ten nemletý mák?
No, dycky se mi eklovalo chválit vlastní rcp:-// a o náplni s NEMLETÝM mákem je to nééémlich;-)
***
1/3 těsta jsem uložil v chladu...
Veronika.Hrozna: myslím, že podle výše psaného odleželé, "šedivé" těsto na lepší listování asi velký vliv už míti nebude... :-8
No, za čas se uvídí, že :-D

Coleta

24. 10. 2020 15:09

Veronika.Hrozna: Super nápad, vložte ty náplně. Koupím višňový kompot a zkusím s tím mákem.

magdalenka magdalenka

24. 10. 2020 14:28

Eja57: nikdy som nechapala ludi, co upecu kolac aj s peckami.

Eja57 Eja57

24. 10. 2020 13:44

magdalenka: "pecky von"....no to je jasné, za mne všude, mne by rodila vystěhovala pod most, kdyby měli třeba z třešňové bublaniny plivat pecky:-D

magdalenka magdalenka

24. 10. 2020 13:36

Coleta: my sme mali doma kvantum visni, teda aj visnovych kompotov, mali sme to v strudli radsej ako z visni cerstvych... Len pecky von. S makom alebo vlasskymi orechami basen.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 10. 2020 12:59

Eja57: S mááákem a mastnej od másla ..... ve správné odleželosti a teplotě ....... No!
Tak večer napíšu ty náplně, jako recept! Nechám zkontrolovat Magdalenkou, abych na něco nezapomněla a pak to vložím , jako Vídeňskej štrůdl- náplně. Jen nevím, jak se ty hrozny jmenují normálně, lidové označení je značně vulgární!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 10. 2020 12:57

Frantiska: No tak si udělej těsto a zapomeň, jako já a péct můžeš tak ve čtvrtek!:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 10. 2020 12:56

Coleta: Z kompotu nemám odzkoušeno, ale když dobře okapou, proč ne? V tom případě bych doporučila, už mák nesypat ,ani tou troškou krystalu.

Frantiska Frantiska

24. 10. 2020 12:52

Coleta: obje je mozne, ale kompotovane nechat okapat :) ta debata je takova, ze si asi upecu ten strudl :)) co zacala na nej myslim.

Eja57 Eja57

24. 10. 2020 12:51

Veronika.Hrozna: tahle debata a Tvoje fotky jsou normální mučírna....aaale...vůbec nejlepší štrúdl jaký jsem v životě jedla byl před lety v jedné maďarské vesnické rodinné hospůdce....višňovej....och

Coleta

24. 10. 2020 12:32

Veronika.Hrozna: Děkuji, člověk se vždy něco nového dozví. Višně kompotované? Asi čerstvé, že?

Coleta

24. 10. 2020 12:31

bofinka: Děkuji za odpověď, dělám tažený štrúdl nebo starkonické štrúdly od Janul. Pro sebe a mamku peču vždy jablka s meltým makem, cukrem a kořením. Kombinace jablek a maku je úžasná.

MamlajdaD MamlajdaD

24. 10. 2020 00:17

Veronika.Hrozna: Fotky jsou moc pěkné, dokonce mám chuť to taky upéct (a že bych neměla, ale člověk hřeší kudy chodí, o jeden prohřešek víc ... ;-):-D). Tak si počkám na recept! ;-):-K:-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 10. 2020 22:41

bofinka: Viz nize, tazene neni, je to tohle,ale je neskutecne dobre.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 10. 2020 22:38

casino: Ano, ale bylo udelane v nedeli , to jsem pekla prvni dva strudly. Zbytek testa, byl v lednici , do ctvrtku odpoledne, kdyz jsem ho nasla v lednici.Bylo sedive a chtela jsem ho vyhodit, ale pak jsem udelala z nej dva strudly a krasne se upeklo do tmava a byly famozni.Od vcera zbyl jen ten chudacek malinkej na fotce, ale ted, uz jen fotka.:-D Nevim,ale proc, se tak ulezelo a nevim proc bylo tak dobre....:yes:

1 2 3 4 5 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rychle testo na strudl těsto na strudl rychlý štrudl štrudl testo na štrudl z hery dobré a rychlé těsto na štrudl štrudl z hery domácí rychlý štrůdl sladké pečení rychlé levné rychlý jablkový štrůdl levný štrůdl dobrý a rychlý recept na štrudl levné recepty na pečení rychle a levne peceni rychlí štrudl pečení z hery rychlý domácí štrudl domácí jednoduchý štrudl recept na rychly štrudl štrůdl těsto

Suroviny: mouka hladká, jogurt bílý, tuk hera, žloutek, sůl, jablko, skořice mletá, cukr krupice, strouhanka, rozinky, mandle, vejce

TopRecepty.cz

Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNwR