Voňavá dýňová zavařenina
Dýňová zavařenina, která voní po citrusech, zázvoru a hřebíčku. Zavařeninu můžete použít do originálních podzimních dýňových buchet, muffinů, bábovek a koláčů nebo ji přimíchat třeba do ovesné kaše.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 210 kJ / 2 440 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,58 g |
| Tuky | 5,76 g |
| Vláknina | 66,42 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 46 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 543,94 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavá dýňová zavařenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Yj4
Moje poznámka
Voňavá dýňová zavařenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Yj4
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 18 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 18 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 19 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 20 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 18 minutami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 26 minutami
Hrníčková bábovka
Barun před 56 minutami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 1 hodinou
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 3 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 3 hodinami
Klobásníky
Krista56 před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
HarryHole před 5 hodinami
Tématické fráze:
dýnová povidla,
jak zavařit dýní,
zpracování dýně goliáš,
džem z dýně hokaido 3kg,
dýňová šťáva,
povidla z dýně,
netradiční zavařeniny,
jak zavařit dýně hokaido,
jak zpracovat dýni hokaido,
jak zavařit hokaido,
jak zavařit dýňové pyré,
jak zavařit dýni hokaido,
dýně goliáš marmeláda,
povidla z dýně hokaido,
marmeláda z dyně hokaido,
jak zpracovat dyni golias,
dýně povidla,
hokaido zavarenina,
dzem z dyne hokaido,
dynova marmelada s gelfixem
Suroviny:
dýně,
voda,
pomeranče,
citron,
zázvor čerstvý,
koření hřebíček,
voda,
cukr krupice,
ocet
Komentáře (27)
Nebyla chyba, že jsem použila třtinový cukr
Vyzkoušej, budu moc ráda, díky
Rodina oranžovou barvu už nenávidí a já pořád přemýšlela, co s nimi - a tohle je krásný recept, džem podle mě nebude moc sladký a díky ostatním ingrediencím bude krásně voňavý. Díky za recept, moc se mi líbí a hned v pondělí do něj jdu
+5
moc hezké, to bych klidně mlsala jen tak.. bez ničeho