Suroviny pro 14
14
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 552 kJ / 4 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,23 g |
Tuky | 116,16 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 874 mg |
Sůl | 1,93 g |
Sacharidy | 808,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: FIGURKY: Ze všech ingrediencí vytvoříme modelovací hmotu, kterou si rozdělíme na různě velké části (potažení, tělíčko, skvrny, čumák). Tyto části barvíme tak, že do částí přisypeme kousek barviva a hněteme v ruce dokud se barvivo nerozpustí. Poté různě obarvené části zabalíme každou barvu zvlášť do fólie a necháme 1/2 hodiny odležet v lednici.
Krok 2: KORPUS: Bílky a sůl vyšleháme jakmile se začne tvořit bílá pěna postupně přidáváme cukr a šleháme až vznikne tuhý lesklý sníh. Do sněhu postupně zašleháváme žloutky a po lžičkách olej. Nakonec vmícháme lehce metličkou mouku. Těsto nalijeme do formy (průměr cca 24 cm) na pečící papír. Pečeme kolem 190°C cca 35 minut.
Krok 3: KRÉM: Uvaříme pudink z mléka, pudinku a cukru. Nádobu ve které jsme pudink uvařili překryjeme potravinářskou fólií aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladnout. Máslo a Heru, kterou jsme nechali zteplat na pokojovou teplotu pomalu zašleháváme do vychladlého pudingu, dokud nevznikne skoro bílý krém. Přidáme dle chuti rum.
Krok 4: Korpus na 2x prokrojíme namažeme zavařeninou a promažeme krémem. Kdo nemá rád zavařeninu, dávat nemusí. Poté si vyválíme z marcipánové hmoty plát, kterým potáhneme dort, začistíme a začneme modelovat figurky. Já jsem si hlavu a končetiny k trupu připevnila párátky. Figurky posadíme na dort a dozdobíme.
Zveřejněno 3. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s marcipánovými kravičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EW24
Moje poznámka
Dort s marcipánovými kravičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EW24
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 11 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 12 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 13 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 14 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 16 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 18 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 18 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
marcipánové figurky jak vymodelovat,
dort s kravičkou,
dort kravička,
dort s kravičkami,
jak vymodelovat krávu,
jak modelovat figurky z marcipánu,
jak vymodelovat kravičku,
dorty s kravičkou,
marcipanová kravička postup,
marcipánové figurky na dort,
jak modelovat figurky na dort,
dort s kravičkama,
figurka kravička postup,
zajíc z marcipánu,
jak udělat figurku na dort,
postup na dort kravicka,
dort kravička postup,
jak v modelovat z marcipánu figurky,
kuchař figurka na dorty,
máslo s kravičkou
Suroviny:
vejce,
sůl,
cukr,
mouka polohrubá,
olej,
mléko,
cukr,
pudink vanilkový,
máslo,
tuk hera,
rum,
marmeláda rybízová,
mléko sušené,
cukr moučkový,
máslo,
med,
voda,
potravinářské barvivo
Komentáře (4)