Suroviny pro 14
14
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 552 kJ / 4 673 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,23 g |
| Tuky | 116,16 g |
| Vláknina | 6,80 g |
| Cholesterol | 1,38 g |
| Sodík | 874 mg |
| Sůl | 1,93 g |
| Sacharidy | 808,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: FIGURKY: Ze všech ingrediencí vytvoříme modelovací hmotu, kterou si rozdělíme na různě velké části (potažení, tělíčko, skvrny, čumák). Tyto části barvíme tak, že do částí přisypeme kousek barviva a hněteme v ruce dokud se barvivo nerozpustí. Poté různě obarvené části zabalíme každou barvu zvlášť do fólie a necháme 1/2 hodiny odležet v lednici.
Krok 2: KORPUS: Bílky a sůl vyšleháme jakmile se začne tvořit bílá pěna postupně přidáváme cukr a šleháme až vznikne tuhý lesklý sníh. Do sněhu postupně zašleháváme žloutky a po lžičkách olej. Nakonec vmícháme lehce metličkou mouku. Těsto nalijeme do formy (průměr cca 24 cm) na pečící papír. Pečeme kolem 190°C cca 35 minut.
Krok 3: KRÉM: Uvaříme pudink z mléka, pudinku a cukru. Nádobu ve které jsme pudink uvařili překryjeme potravinářskou fólií aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladnout. Máslo a Heru, kterou jsme nechali zteplat na pokojovou teplotu pomalu zašleháváme do vychladlého pudingu, dokud nevznikne skoro bílý krém. Přidáme dle chuti rum.
Krok 4: Korpus na 2x prokrojíme namažeme zavařeninou a promažeme krémem. Kdo nemá rád zavařeninu, dávat nemusí. Poté si vyválíme z marcipánové hmoty plát, kterým potáhneme dort, začistíme a začneme modelovat figurky. Já jsem si hlavu a končetiny k trupu připevnila párátky. Figurky posadíme na dort a dozdobíme.
Zveřejněno 3. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s marcipánovými kravičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EW24
Moje poznámka
Dort s marcipánovými kravičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EW24
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 10 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 10 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 10 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 11 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 12 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 12 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 13 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 13 hodinami
Tématické fráze:
marcipánové figurky jak vymodelovat,
dort s kravičkou,
dort kravička,
dort s kravičkami,
jak vymodelovat krávu,
jak modelovat figurky z marcipánu,
jak vymodelovat kravičku,
dorty s kravičkou,
marcipanová kravička postup,
marcipánové figurky na dort,
jak modelovat figurky na dort,
dort s kravičkama,
figurka kravička postup,
zajíc z marcipánu,
jak udělat figurku na dort,
postup na dort kravicka,
dort kravička postup,
jak v modelovat z marcipánu figurky,
kuchař figurka na dorty,
máslo s kravičkou
Suroviny:
vejce,
sůl,
cukr,
mouka polohrubá,
olej,
mléko,
cukr,
pudink vanilkový,
máslo,
tuk hera,
rum,
marmeláda rybízová,
mléko sušené,
cukr moučkový,
máslo,
med,
voda,
potravinářské barvivo
Komentáře (4)