Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché vepřo-knedlo-zelo

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MoniqueLaMutti MoniqueLaMutti

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Jedno z tradičních českých jídel je bezesporu knedlo-zelo-vepřo. A nebojte, zas tak náročné na přípravu to být nemusí. Podle tohoto receptu zvládne připravit dokonalou klasiku i začátečník. Upéct maso, uvařit zelí a knedlík můžete napařit.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 055 kJ /
1 447 kcal
Bílkoviny215,52 g
Tuky35,67 g
Vláknina27,20 g
Cholesterol 432 mg
Sodík 2,04 g
Sůl4,90 g
Sacharidy57,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáč vymažeme olejem. Nakrájíme najemno 3 cibule a dáme do pekáče. Omyté maso nakrájíme na větší kostky, naskládáme na cibuli. Krok 2: Zasypeme paprikou, zastříkneme sójovou omáčkou, osolíme, opepříme a podlijeme vodou aby bylo maso ponořené. Dáme péct do trouby na 200 °C. Pečeme dokud se maso jemně nerozpadá a nezapomínáme každých 15 minut kontrolovat a podlévat. Krok 3: Zelí dáme do kastrolu, zasypeme kmínem, přisolíme, přilijeme trochu vody a 20 minut vaříme. Zaprášíme moukou a necháme zhoustnout. Krok 4: Bokem opražíme najemno krájenou cibulku s trochou cukru, může být pěkně do hněda. Přimícháme do zelí. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

TIP: Jak uvařit pěkně hladké knedlíky, které nepraskají. Stačí použít jednoduchou radu

Zveřejněno 25. 11. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché vepřo-knedlo-zelo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjqE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché vepřo-knedlo-zelo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RjqE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Asi to nemusí být špatné, ale určitě bych to nenazýval vepřo-knedlo-zelo.

Sandra: muzete mi prosim rict, jestli je to opravdu tak, ze to maso musi byt na Tom plechu ponorene ve vode? jak se to pak ma opect? nebude se to tak spis varit??? bude to me prvni vepro-knedlo-zelo, proto se ptam :-):-K

Moc pěkně ., skusila a moc dobre :-)

Terča: Teri určitě je to mnohem lepší, problém je v tom že já čerstvé zelí opravdu vůbec nemám ráda :-8

Pajato: Tak to vepřové prostě normálně upečte! Bez sójovky a papriky. Prostě ho dejte do pekáčku, osolte, okmínujte, podlijte vodou a pečte!

Zobrazit starší odpověď

Jessie: škoda že nevíte jak se zaregistrovat, abychom se mohli podívat na vaše výtvory :-D

Jessie: ne každý umí jídlo naaranžovat jako šéfkuchař
autora urazit nechci mi se fotky libí naaranžované hezky

Lepší by bylo udělat zelí z hlávky zelí. Zelí ze sklenice není dobré. ;-(

Vyzkoušel jsem je to výborné :-)))

DoBrý ReCePt...!!;-)

Jessie: Tady nejsme u Polrajcha abys nekoho mohla shazovat. Bez komentovat nekam jinam...:-S

Je to o jídle ne o focení. Někdo ji pravděpodobně spletl stránku, nebo už neví koho prudit.

V životě bych nezveřejnila něco tak nevkusně vypadajícího, jako Váš pokrm + jídlo se NIKDY nefotí z tak vysokého nadhledu, jinak to vždy na fotografii vypadá hrozně.

:-K:-K:-K:yes::yes: máš to nádherné+ 89 bodíků:-)

:-)

Tématické fráze:
vepro knedlo zelo recept, vepřo knedlo zelo, knedlo zelo vepřo, knedlo zelo vepřo recept, knedlo vepřo zelo recepty, knedlo vepro zelo, recept knedlo zelo vepřo, knedlo vepřové zelo, recept na vepřo knedlo zelo, knedlo vepřo zelo recept, recept vepřo knedlo zelo, vepřo knedlo zelo s krkovičky, knedlo zelo, knedlo vepro, knedlo zelo vepřo recepty, top recepty vepřo knedlo zelo, veprove knedlo zelo, recept na knedlo vepřo zelo, knedlo zelo recept, vepřo knedlo

Suroviny:
zelí sterilované, mouka, kmín celý, cukr krystal, cibule, pečeně vepřová, paprika sušená sladká, omáčka sojová, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu