Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Noky v červeném zelí

Jemné noky obalené v dušeném červeném zelí a doplněné žampiony tvoří originální vegetariánské jídlo, které zasytí a zároveň potěší svou barevností i chutí.

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 534 kJ /
2 757 kcal
Bílkoviny57,73 g
Tuky91,53 g
Vláknina49,74 g
Cholesterol 310 mg
Sodík 7,09 g
Sůl18,39 g
Sacharidy401,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme těsto: brambory řádně vydrbeme kartáčkem pod vodou a dáme vařit do slané vody i se slupkou doměkka. Krok 2: Zelí zbavíme košťálů a vrchních listů a nakrájíme ho na jemné nudličky. Cibuli nakrájíme najemno. Jablko zbavené slupky a jádřince nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle. Krok 3: Do hrnce, ve kterém budeme zelí dusit, dáme 2 lžíce oleje a na něm orestujeme cibulku. Až zesklovatí, přidáme všechno koření. Když se rozvoní, přidáme zelí, jablko, mošt a vývar. Toho jen půlku, druhou přidáme dle potřeby v průběhu dušení zelí. Krok 4: Osolíme, ochutíme cukrem a octem. Toto vše děláme s citem a podle svých zvyklostí a chuti. Do hotového zelí přihodíme nahrubo sekané ořechy. Krok 5: Očištěné žampiony orestujeme v pánvi na zbývajícím oleji. (Můžeme přidat ždibec másla.) Trošku osolíme a restujeme cca 5 minut. Krok 6: Částečně vychladlé brambory zbavíme slupky a najemno je nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, vajíčko, lžičku soli a rozpuštěné, zchladlé máslo. Na vále, posypaném moukou vypracujeme pružné těsto. Krok 7: Postavíme vodu na vaření noků. Vodou nebudeme šetřit a taky ji řádně osolíme. Krok 8: Z těsta uděláme váleček, který pak krájíme na stejně velké dílky a snažíme se z nich vytvarovat noky. Vidličkou do noků vytlačíme vroubky. Krok 9: Vhodíme je do vroucí vody. Jakmile vyplavou, ihned je vylovíme děrovanou lžící. Dáme do sítka okapat a můžeme zlehka omastit přepuštěným máslem. Krok 10: Na talíř urovnáme noky, zelí i žampiony. Kdo chce, může doladit čerstvě mletým pepřem.

TIP: Desatero na téma noky, nočky, nebo gnocchi

Zveřejněno 26. 11. 2012

Poznámka autorky rebeka

Zdroj: Vaříme krok za krokem.. mírně upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Noky v červeném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Dmz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Noky v červeném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Dmz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (56)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

No toto:-O:yes::yes::yes: Náhodné a podobné recepty jsou studnice pokladů...Krásné foto, krásný recept, mňam, no a postup:-D:-K úplně vidím ty ňoky, jak mi čuměj z hrnce do hrnku s kafem:-8:-8:-8:-8

Použila jsem pouze recept na nočky, jsou vynikající jak ke špenátu, tak jsem těsto použila na šulánky s mákem. Z tohoto těsta budou výborné i bramborové knedlíky. :yes: Také se s těstem dobře pracuje

namka;-)

namka:-p

Miluše Dvořáková 25. 7. 2014 21:21
verku:opravdu jsem se pobavila, hezky zpracovaný recept, zkusím a dávám bodík:yes::yes::yes:

není nad to, když se člověk při čtení receptu i zasměje :-D, zítra vyzkouším ty ňočky kočky a snad se povedou.:yes:

Krása :yes:

Rebuško - krok za krokem vaříme, my ostatní hledíme, jak ty ale vaříš ráda, že Jaroušek až ódy skládá a já další bod posílám ráda :-p;-)+24:yes:

Pěkné nočky máš:-Ki to zelíčko se mi líbí:-p:yes::yes:

Moc hezký recept a foto také:yes::yes:+

magdalenka: Já taky vařím daleko víc brambor, aby zbylo na šišky nebo noky;-):-p :-D:-D:-D:-D

spagetka: aspoň kilo varených zemiakov mi nezvýši...:-))

všem moc děkuju za hezké komentíky, zájem i bodíky;-):-K
opravdu doporučuji to zelí vyzkoušet, na druhý den je prostě MLASK;-)

Noky dělám vždycky, když nám zbudou vařený brambory, máme je moc rádi, no a o zelí ani nediskutuju, zkusím s těma ořechama ;-):-D:-p:yes:

Ja si tiež bramborové noky robím sama, polotovary mi nie sú sympatické, ani mi nechutia http://www.toprecepty.cz/recept/9474-moje-gnocchi/
Ale to tvoje zelíčko je ma zaujalo, je extra krásne...:yes:

velmi zajímavý recept:yes::-D a nádherné fotečky:yes:

Rebi se kolem plotny zatočila a už nás všechny pobláznila.
Noky doma uvaříme, zelíčkem je proložíme.
Kdo chce, dá si masíčko a k tomu dobré pivíčko:-p:-):yes:

Drobek::-8 to je pravda.. tak jsem nad tím neuvažovala.. fakt je, že chuťově jsou moc dobré, s těma vyschlinama z pytlíku se to opravdu srovnat nedá.. moc děkuju:-K:-)

rebeka: Prčovní? No a co, kupované jsou strojové a chybí tam základní ingredience, totiž láska a dotek lidské ruky. Však knedlíky taky chutnají líp doma dělané.:-p

jarda Kadic: jo tááák, proto ty verše:-8:-D;-):yes:

rebeka: Mě strašně potěšilo, že jsi nám, masozravcům dovolila MASO!!!:-D:-D:-D:-D:-))

jarda Kadic::-D:-D:-D jsi úúžasný:-D:yes::yes: díky, jaroušku;-):-)

Copak nám to Rebinka zase připravila?
Noky v červeným zelí, to zas bude síla!

Brambory a zelíčko červené je třeba.
Co tam ještě přidáme? Netreba je chleba!

Hřebíčky, železný ne! Co to Jardo plácáš??
Ty, kdyby si vole sněd, tak tancuješ čardáš!

Ještě různé koření,i bobkové listy,
přijde tam i skořice, s tím jsem si fakt jistý.

Brambor na ňok oloupem, zbydou nám jen slupky,
ty hodíme slepicím,a nacpem si pupky!!!

Bodík připsán:yes::yes::yes:

Paradni recept..libi se mi kombinace ingredienci, chutove to musi byt zazitek..nadherna prezentace..:yes::yes:

...a máš opět nááádhernou fotku, jen tiše závidím...:-//:-D:-D:yes:

Nadi, noky si dělám doma už dlouho.Vlastně jsem ty kupované měla jen jednou a když jsem se s nimi málem udusila, řekla jsem si, že to nemůže být žádná věda ( a taky že ne:-) ). Jen si s nimi tolik nehraju, jako ty, prostě jen nakrájím špalíčky (z válečku těsta, který dám do kráječe na knedlíky). To zelí mne ale zaujalo moc, sliny se mi sbíhají, musím koupit hlávku a jdu do toho! :-p:yes::-K

už bylo vše napsáno:yes::yes:+17

Naďka pekný recept, červenú kapustu milujem ;-)

Rebí, přesně tu jsem měla na mysli;-):-)):-)):yes:

Nadi krásný recept:yes::yes:, už mám uloženo:-p

Drobek::-8:-8 děkuji, pane:-):-);-) vám se ty noky líbí:-O:-? mě připadají prčovní, oproti těm kupovaným.. vizuálně určitě:-//:-D

Ty noky jsou nádherné, vždyť to jsou Italské gnocci, takže těsto na bramborové knedle vyhoví, nevidím problém.:yes:
Zelí dá trochu práce ;-) ale věřím, že výsledek je úměrný vynaložené námaze :-*, příště ho tak spáchám a už se těším, jak budeme mlaskat.:-K
No a bod je snad samozřejmost, ne? :-K

BILKOVAI: kujíí:-8 teď je to OK:-?;-) nebo kterou myslíš:-?:-D

Rebečko, opět krásná prezentace receptu v Tvém podání:yes: A ta druhá fotka je :yes:;-)

Šmarjá panno, to je dlouhý recept!! Ale jako vždy nádherný a noky bych si strašně ráda dala!!:yes:

jarka skrobakova::-8:-8:-):yes:

rebeka:já Ti nechám, vždyť víš že jsi můj Milouš;-):-K

jarka skrobakova::-D:-D a víno zbylo, zbylo:-?;-)

rebeka:no to už Rebíčku nemůžu přijet, protože jsem si dala 2dc, ale já to totiž udělám a přijedeš Ty jo:-?:-?:-?:-?:-D:-D:-D:-D a dáme si .....co:-?:-?:-?:-D

jarka skrobakova: děkuju Jaruško:-K přijeď, ještě jsou;-):-D

opět Rebi nádherný recept a úžasně vtipný popis receptu, jako vždy krásné foto:-p:-p:-p:-p:yes::yes::-K mám na strašnou chuť:-p:-!:-!:-D

Pajaja::-O na zelí:-? vždyť to je metelesku blesku:-D:-D;-)

savlinka: děkuju, beruško:-K

Tématické fráze:
noky, cervene zelí se skořicí, noky se zelim, noky k zeli, co k červenému zeli, červené zelí recept, noky recept, zelí s noky, jak se vaří noky, noky s červeným zelím, noky a zelí, jak dlouho se vaří noky, noky do zelí, jak dlouho se vaří červené zelí, červené zelí top recepty, dušený nok, zelí s nokama, dušené zelí s noky, červené zelí s hřebíčkem, jak se vaří gnocchi

Suroviny:
brambory, vejce, mouka polohrubá, máslo, sůl, zelí červené, cibule, jablko, mošt jablečný, vývar zeleninový, koření hřebíček, skořice, koření nové koření, bobkový list, žampióny, ořechy vlašské, cukr krupice, ocet jablečný, sůl, olej

Přidat fotografie receptu