Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita)
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Energie | 27 573 kJ / 6 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,50 g |
Tuky | 406,40 g |
Vláknina | 132,01 g |
Cholesterol | 1,74 g |
Sodík | 4,97 g |
Sůl | 11,64 g |
Sacharidy | 550,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Je to makačka ale výsledek stojí za to.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 1. 2013 22:43
Mám zkušenost,že cibule strouháním hořkne,jednou jsem použila i mixér,že si jako ušetřím práci,jenže zhořkla.A to prosím nerezové nože v mixéru mám.Rozhodně nestrouhat.Dávám do salátu malilinko cibule a nebo i vůbec žádnou,nemáme ji tam rádi.Salát si každý dělá jak sám chce.
Apropo,viděla jsem na jídelním lístku někde dokonce řízek s rýží.
15. 1. 2013 22:13
15. 1. 2013 21:45
Víc než půlku života v cizině a je mi 60.
Já vím, že tak se jí v Čechách a taky na Slovensku. Já jsem chtěl jen říct, že to k sobě nejde. My taky na Štědrý večer jíme rybu (ne kapra, protože tady se považuje za rybu nejedlou a se neprodáva) ale bez bramborového salátu. Vždy jinou a vždy s něčím jiným (a hlavně s Plzeňským Prazdrojem k tomu!).
Bramborový salát se tady považuje za něco, co se jí jako studené předjídlo nebo něco třebas mezi obědem a večeří. Nikdy jako příloha k teplému jídlu (maso, ryba atd.).
Co se týče řízku, tady se jí hlavně v naši domácnosti (hovězí nebo z krocana, někdy i vepřový nebo kuřecí), protože tady sa považuje za těžké jídlo. Prostě tady jsou jiné zvyky - hodně ryb a hodně zeleniny. Masa ne tolik jak v Čechách i když je levnějí než ryby nebo morské potvory.
Jsem rád, že jste na můj píspěvek reagovala a že se můžeme domluvit jako slušní lidé.
Já jsem napsal to, co jsem pokládal za nepochopitelné a konkrétně v tomhle případě nekombinovatelné a Vy jste napsála to, co je podle Vás normální i když, jak vidíte, ne na celém světě.
Srdečně Vás zdravím.
15. 1. 2013 20:44
P.S. Ten bramborový salát na obrázku mi taky nepřijde, že patří k receptu. Chybí mi tam červená barva /mrkev a že ji tam je/, i hrášek... Ale k tomu by se snad Eliza nesnížila, že by kvůli soutěži... Určitě nám to vysvětlí
15. 1. 2013 20:33
Souhlasím s Vámi, ale řeč byla o jiném.
Řízek není české jídlo a tak si myslím, že by se mělo jíst tak, jak je zvykem tam, kde vzniklo.
Proč třebas guláš nejíte s bramborovým salátem?
Protože to k sobě nejde. A tak je to aj s řízkem.
Jsou jídla, která dobe kombinují a jsou jídla, která ne. Ja chápu, že proti gustu žádny dišputát a proto nechci s Váma polemizovat dál.
15. 1. 2013 17:18
15. 1. 2013 16:57
Nejedná se o to poučit.
Jedná se o kombinaci. Tak, jak si neumím představit Vepřo, knedlo s bramborovým salátem, tak si ho neumím pedstavit s řízkem. Jednoducho to k sebe nejde. Teď chápu, proč na Západě nikdy není příloha. Prostě aby se neskazila chuť jídla. Takže ve Střední Evropě se ještě třeba hodně učit. A to, co jsem napsal, není jenom v restauracích, ale také v domácnosti. Proto ani nikto nežáda nic (myslím tím přílohu).
15. 1. 2013 13:43
15. 1. 2013 13:23
15. 1. 2013 13:22
Fotka se mi taky nezdá.....
15. 1. 2013 13:21
http://pod-poklickou.gastronews.cz/vidensky-rizek-..., ale nic nového pod sluncem
15. 1. 2013 11:34
Toto se mi vážně nelíbí a nebudu sám. Dávat sem fotky za každou cenu.
15. 1. 2013 11:26
Řízek s bramborovým salátem?
To jsem tedy ani v Itálii a ani v Rakousku ještě nikdy neviděl. Přece bramborový salát svojí výraznou chutí (viď např. tenhle recept) řízek "zabije".
15. 1. 2013 00:21
14. 1. 2013 23:35
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 9 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 9 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 9 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 2 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 4 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 4 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 4 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 7 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 receptů na brokolicovou polévku: Na zjemnění je skvělá smetana, nechte se inspirovat
Blbouny s povidly podle Josefa Maršálka: Kynuté těsto bude nadýchané díky omládku, při vaření oceníte trik s pečicím papírem
Další recepty
Tématické fráze: bramborovi salat a řizek obrazek cuketový salát alá bramborový kartoffel salát crzina recepty proč spařovat cibuli teď vaří šéf jak dlouho skladovat bramborový salát www)ted)vari)sef teď vaří šéf crzina teď vaří šéf recepty bramborový salát dnes vaří šéf recepty dnes vaří šéf bramborový salát bramborový salát z oloupanych brambor bramborový salát jak dlouho travi zaludek bramborovy salat z manonezou jak skladovat bramborový salát nastrouhana cibule je hořká recepty na předjídlo bramborový salát s řízkem
Suroviny: brambory, mrkev, okurky sterilované, celer, hrášek, vejce, majonéza, hořčice, jablko, cibule, olej, citron, cukr moučkový, pepř mletý, sůl
Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gM03
51 názorů