Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita)

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 220 min

220 min (220 min příprava)

3. 12. 2012 11:56

Suroviny pro 8

8

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie27 573 kJ / 6 590 kcal
Bílkoviny121,50 g
Tuky406,40 g
Vláknina132,01 g
Cholesterol 1,74 g
Sodík 4,97 g
Sůl11,64 g
Sacharidy550,34 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Je to makačka ale výsledek stojí za to.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

yanull yanull

3. 12. 2012 15:45

S cibulí souhlasím s děvčaty,s bramborovým salátem jsem experimentovala roky, než byl podle našich chutí. Dovolím si přidat odkaz a za tento posílám bod, určitě někomu přijde vhod :-p;-):yes: +4
http://www.toprecepty.cz/recept/9274-bramborovy-sa...

zizala zizala (moderátorka)

3. 12. 2012 12:54

Cibuli do salátů je lépe nakrájet na velmi jemno, používat drobnější cibuli, pak jsou kostičky malinké. Cibule hořkne přímým stykem s kovem. Používat kvalitní nerez a nevystavovat ji dlouhému působení kovu, pak nezhořkne.

Nadja Nadja

3. 12. 2012 12:35

Když mi zbydou uvařené brambory, tak z nich někdy dělám i salát (jen se snažím odstranit kmín). Jeho chuť je trochu jiná, ale dobrá. Jinak také dávám přednost bramborám vařeným ve slupce.
:-S Myslím, že proplachovat jablka a mrkev je škoda - připravíme je o vitamíny. Proplachovat cibuli jsem nezkoušela.
Jablka (nejlepší jsou sladkokyselá) dávám do salátu syrová, nastrouhaná na velké slzičce. A hrášek také stačí nechat jen rozmrznout, nevařit.
:-? Špagi, majonézu děláš s přídavkem jogurtu, nebo jen z jogurtu? :-?

frodobagin

3. 12. 2012 12:31

Ahoj.
Brambory se vaří oloupané a rozkrájené na velké kusy proto, aby se pěkně provařily a při vaření brambor s celerem brambory dostanou perfektní chuť, srovnatelnou ne-li lepší v porovnání s uvařením ve slupce. Když se vaří ve slupce tak jsou na povrchu trochu rozvařené. Chuť ze šlupky perfektně nahradí celer.:-))
Cibule když se strouhá tak vypouští pěkně hořkou šťávu. Raději pořádně propláchnout.

spagetka spagetka

3. 12. 2012 12:14

Hm, zajímavý salátek, hodně podobně ho dělá manžel, majonézu si teda děláme vlastní a z jogurtu. Jablka tedy taky ne, ale že jsou do jídel výborná, vím.;-):-p:yes:
Jinak souhlas s Andrejkou, my taky radši brambory ve slupce.

1974andrea 1974andrea

3. 12. 2012 12:12

No piplačka to teda je, ale myslím, že ve výsledku to bude chuťově klasický bramborový salát, až na to, že brambory nebudou mít tu skvělou chuť, jako když se vaří ve slupce;-) Cibule se mi syrová nezdá hořká, ale propařením se spíš odstraní štiplavost.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborovi salat a řizek obrazek cuketový salát alá bramborový kartoffel salát crzina recepty proč spařovat cibuli teď vaří šéf jak dlouho skladovat bramborový salát www)ted)vari)sef teď vaří šéf crzina teď vaří šéf recepty bramborový salát dnes vaří šéf recepty dnes vaří šéf bramborový salát bramborový salát z oloupanych brambor bramborový salát jak dlouho travi zaludek bramborovy salat z manonezou jak skladovat bramborový salát nastrouhana cibule je hořká recepty na předjídlo bramborový salát s řízkem

Suroviny: brambory, mrkev, okurky sterilované, celer, hrášek, vejce, majonéza, hořčice, jablko, cibule, olej, citron, cukr moučkový, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gM03