Davidův segedinský gulášek
Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Energie | 14 530 kJ / 3 473 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 262,25 g |
Tuky | 228,34 g |
Vláknina | 32,95 g |
Cholesterol | 595 mg |
Sodík | 822 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 84,50 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 5. 2014 10:12
Vynikající guláš. Nevím, jak vás některé kritiky přesvědčit, ale tento recept je bezkonkurenční.
6. 10. 2013 09:25
Výborný recept. Ta kritická slova některých níže nemají svá opodstatnění. Zkuste a ochutnejte. Můžu jen chválit!
8. 12. 2012 17:41
Dajda:
No a to predsa na tom nič nemení.
Guláš (Székely gulyás! tak isto) v krajine odkiaľ pochádza, sa nezahusťuje! Pôvod gulášu a kyslej kapusty je v Maďarsku a nie v Nemecku, to len Nemci by si chceli prisvojiť všetko. To len tam do všetkého (okrem piva, ktoré okopírovali od Čechov) miešajú Mehlschwitze (jíška, zásmažka) a teda aj paprikáš (a nie pörkölt, ako Vy uvádzate) len oni "vylepšili", aby sa za lacno ale "sýto" najedli. Zničili životy miliónom ľudí, spojili sa s Pruskom (ex-NDR, fašisti, po r. 1948 prezlečení za komunistov) na čo celá Európa ešte dnes dopláca a riadia (pre seba) celú Európu a nikto proti tomu nič nerobí. Guláš zbabrali tiež a my sme tí blbci, čo im na všetko naletíme! Segedínsky guláš je len jeden miniatúrny príklad! Keby sme si brali príklad z kuchyne našich južných susedov, dnes by u nás nebolo toľko obéznych ľudí. Nie žeby sa tam varilo "light", to určite nie, ale zdravšie a hlavne chutnejšie než v Nemecku (okrem Eintopfu nemajú žiadne vlastné jedlo!). Skúste ten istý guláš navariť tak, ako ho vidíte hore na fotografii a potom po prvý raz vychutnáte, čo je vlastne Segedínsky guláš. Neporovnávajte to s gulášom v staničnom bufete, tam ide o maximálny zisk a preto ho zahustia múkou tak, že v ňom môže stáť lyžica.
No a to predsa na tom nič nemení.
Guláš (Székely gulyás! tak isto) v krajine odkiaľ pochádza, sa nezahusťuje! Pôvod gulášu a kyslej kapusty je v Maďarsku a nie v Nemecku, to len Nemci by si chceli prisvojiť všetko. To len tam do všetkého (okrem piva, ktoré okopírovali od Čechov) miešajú Mehlschwitze (jíška, zásmažka) a teda aj paprikáš (a nie pörkölt, ako Vy uvádzate) len oni "vylepšili", aby sa za lacno ale "sýto" najedli. Zničili životy miliónom ľudí, spojili sa s Pruskom (ex-NDR, fašisti, po r. 1948 prezlečení za komunistov) na čo celá Európa ešte dnes dopláca a riadia (pre seba) celú Európu a nikto proti tomu nič nerobí. Guláš zbabrali tiež a my sme tí blbci, čo im na všetko naletíme! Segedínsky guláš je len jeden miniatúrny príklad! Keby sme si brali príklad z kuchyne našich južných susedov, dnes by u nás nebolo toľko obéznych ľudí. Nie žeby sa tam varilo "light", to určite nie, ale zdravšie a hlavne chutnejšie než v Nemecku (okrem Eintopfu nemajú žiadne vlastné jedlo!). Skúste ten istý guláš navariť tak, ako ho vidíte hore na fotografii a potom po prvý raz vychutnáte, čo je vlastne Segedínsky guláš. Neporovnávajte to s gulášom v staničnom bufete, tam ide o maximálny zisk a preto ho zahustia múkou tak, že v ňom môže stáť lyžica.
7. 12. 2012 12:35
Já bych to sem vůbec nedával - nic zvláštního ani nového
7. 12. 2012 12:24
brendy:ale to víš že si taky ulevím, ale fááákt ne veřejně, ale dobře, písnuls názor beru , takže to necháme tak jo? Nebo se tu rozvine nesmyslná diskuze
7. 12. 2012 12:01
Pro: Dawaa: Jinak samozřejmě si cením snahy a přidání receptu.A hned mě nezatracuj.Pokračuj v započatém a přidávej další zajímavé recepty. Máš mou podporu. Možná se něčemu i přiučím.
7. 12. 2012 11:56
Špagetko, klídek.Žádná faleš jen upřímnost se cení.Já co na srdci to na jazyku.Celá česká republika mluví vulgárně a jen ty jsi slušňásek.Ahahahaha.
7. 12. 2012 11:40
brendy:Oceňuji tvůj názor, ale nešlo by poslední slovo napsat nooo řekněme ... slušněji?
7. 12. 2012 11:38
Kde jsi k tomu přišel? Nechápu.Takhle se přece segedínek nekurví.
6. 12. 2012 20:32
pro toho kdo tu píše o maďarském guláši, tak tu mám jasně napsáno že je to segedinský, z česka.... zelí jsem do ingrediencí přidal, guláš možná příjde řídký, ale není tomu tak. Smetana slouží hlavně jako zjemňující prostředek a v druhé řadě jako zahušťující.
6. 12. 2012 20:01
Július Nagy: Jenže segedín (správně Székely) vlastně není guláš v pravém slova smyslu, vznikl jako perkelt smíchaný s dušeným zelím.
6. 12. 2012 18:59
V Maďarsku sa guláš nezahusťuje. Tá konzistencia na fotografii je správna.
6. 12. 2012 14:33
Daawa, v surovinách ti chybí kyselé zelí a připadá mi to jako Segedínská polévka
6. 12. 2012 13:56
tejaja: To sa asi ešte varí na sporáku,možno by bol problém "čo " ofotiť ,až sa dovarí ! Aspoň u mňa to tak je! Málokedy zostane do druhého dňa odstáť, kedy je najlepší.
Myslím,že detičky až do práce zacítia,že varím segedín! A muž sa v ňom prehrabuje a dvíha pokličku,aj keď nieje ešte úplne hotový!
Myslím,že detičky až do práce zacítia,že varím segedín! A muž sa v ňom prehrabuje a dvíha pokličku,aj keď nieje ešte úplne hotový!
6. 12. 2012 08:02
Ten guláš mi pripadá na obrázku nejaký riedky, skôr ako polievka.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 43 minutami
Sýrový chléb
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 2 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 14 minutami
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 51 minutami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 1 hodinou
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 6 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 12 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 12 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 13 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: segedinsky gu segedýnský gulášek segedínský gulášky řídký segedin segedínský guláš light segedinsky segedinsk segedinsky gulas z veprove krkovice segedín z krkovice gulášky je možné nakrájet cibuli na guláš den dopředu česnek do segedínu segedinsky gu!as najlepsi segedinsky gulas davidovy palacinky segedinsk6 gulas light paprikáš ze zásmažky mehlschwitze zásmažka na segedinský guláš dzidane na dovari ceni
Suroviny: bůček vepřový, krkovice vepřová, paprika sušená sladká, feferonka, česnek, cukr krystal, sůl, pepř mletý, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, kosti vepřové, citron, sádlo, smetana, zelí kysané
Davidův segedinský gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7VGr
16 názorů