

Lepkavá žebírka se zázvorem
Suroviny
- 1,5 kg masitých vepřových žebírek (bůček)
- Omáčka:
- 250 ml vody
- 125 ml sójové omáčky
- 1 PL medu (cukru)
- 3 PL sladké chilli omáčky
- 3 PL kečupu
- 8 stroužků česneku
- 5 cm čerstvého zázvoru oloupaného, nastrouhaného na jemno
Postup přípravy receptu
Žebírka rozdělte na jednotlivé kosti obalené masem.
Omáčku smíchejte, žebírka v ní můžeme nechat i pár hodin naložené.
Přendejte do pekáče i s omáčkou a pod alobalem pečte 75 minut na 180°C.
Sejměte alobal, promíchejte a pečte dalších 20 minut.
Zvyšte teplotu na 200 °C a pečte ještě 20 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lepkavá žebírka se zázvorem
-
jsou luxusni,lapši než orgazmus.
-
Kde je zázvor,tam jsem i já
Žebírka vypadají prudce jedle
+9
-
nofrona: všem vám moc děkuji
to potěší...
-
Hezký recept
-
Moc hezký recept i fotka, takhle přesně dělám křidýlka
-
Teda Jani, krása nesmírná, jen se mlsně olizuji.
Tady je poslední dobou tolik dobrých a pálivých receptů... Já už se tak těším, až přestanu kojit.
Všechny vyzkouším.
-
Bibinka: Děkuji
já někdy místo chilli dávám raději worcester... taky moc nemusím pálivé, ale chlapi to mají rádi
Včera byly k obědu, tak se všichni jen oblizovali...
-
Jani, ten recept se mi líbí, jen u nás bez chilli a fotka je pěkně jedlá
Dávám ti 3.bod