Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 365 kJ /
804 kcal
Bílkoviny113,30 g
Tuky37,91 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 2,01 g
Sůl4,70 g
Sacharidy2,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V mikrotenovém sáčku si promícháme uvedené suroviny na marinádu, vložíme opláchnutý a osušený celý ořech masa a pořádně ho v marinádě obalíme. Sáček důkladně uzavřeme a dáme nejméně na 24 hodin uležet do lednice. Kdykoliv budeme mít kolem lednice cestu, můžeme opatrně sáček s masem promnout. Krok 2: Poté maso z marinády vytáhneme a dáme na pánvici do rozehřátého másla ze všech stran prudce osmahnout. Krok 3: Přichystaný čtverec alobalu vložíme do hlubokého talíře, podle něj ho “vytvarujeme“ a osmahnuté maso položíme na alobal (v hlubokém talíři proto, aby se nám pak maso dalo do alobalu pěkně zabalit). Krok 4: Na pánev do výpeku dáme zbytek marinády, co nám zbyla v sáčku. Přidáme pomerančovou šťávu, sojovou omáčku, sůl a necháme převařit. Vše nalijeme na maso a alobal opatrně zhora zabalíme do uzlíku. Krok 5: Do papiňáku (tlakového hrnce) položíme pařák na napařování knedlíků a přilijeme 300ml horké vody. Na něj položíme alobalový uzlík s masem, uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 20 minut. Po této době odstavíme z plamene a necháme pozvolna dojít. Hrnec otevřeme, uzlík nejlépe pomocí chňapky vytáhneme a rozbalíme. Postupujeme opatrně, aby nás neofoukla pára. Krok 6: Měkké maso vytáhneme ze šťávy, kterou si dle potřeby můžeme dochutit. Maso nakrájíme ostrým nožem na porce, přelijeme šťávou a podáváme s přílohou, kterou máme rádi.

Zveřejněno 20. 2. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Nejsem expert na steaky, což mě velice mrzí. Doufám,že se jednou k někomu, kdo je bezvadně umí“nasáčkuju“na ochutnávku. Protože jsem měla ale opravdu nádherný kousek masa z mladého kusu a bála jsem se,že to pokazím, tak jsem zaexperimentovala se surovinami i přípravou a nelituji. Maso bylo v lednici naložené 2dny, pomerančová kůra nezhořkla a nebylo to vůbec na škodu. Pěkně osmahnuté na másle chytilo krásnou barvičku a poté dodělané v alobalu v papiňáku bylo měkounké a na řezu slabě narůžovělé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6nM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6nM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Smekám svůj pomyslný klobouk nad tímto nápadem. Recept mě zaujal, takže jsem ho musel vyzkoušet. Pomeranč skutečně masu dodá, alespoň pro mně, zcela nový rozměr. :yes: Bohužel jsem ale nevychytal, aby maso bylo medium rare, jak ho mám rád. Nevím, jestli to bylo menším kouskem masa, nebo tím, že jsem do marinády přidal i sůl, ale maso bylo well done. :-( Ale určitě to nevzdávám. Recept si zaslouží bodík:yes:

Hanes: mi taky...dekuji za vytažení receptu...:yes::yes:...nadhera....

Tedy, jestli budou mít citronový pepř, jdu do toho! Už teď se mi zbývají sl8ny<3

To musím vyrobit.Už na pohled nádhera. Doufám, že zvládnu. Milan P.

Milan P.: Milane,komentář mě velice potěšil,děkuji:-KVěřím,že se jídlo podaří a že bude chutnat:-8

Ivana:Ivanko,přímo takto jsem vepřové nepřipravovala,ale kýtu dělávám v podobné pomerančové marinádě,kde ještě přidávám kousek nastrouhaného čerstvého zázvoru.V marinádě nechám přes noc a poté i s tou marinádou dusím.Už jsem pekla i v troubě,ale kýta i když byla vcelku mi přišla hodně suchá:-)
Děkuji za zájem i dotaz:-K:-K

Irule:Možná by sis zvykla;-)nikdy nevíš:-)):-))Děkuji Ti:-K:-K

Anna Kocikova: Přemýšleli jsme,jaké by to bylo z vepřové kýty. Ta je přeci jen hotová dřív. Nezkoušela jste?:-p

vapadá to skvěle :yes::-p, jenže papiňák není můj kamarád a asi nikdy nebude ;-(;-)

Ivana:Ivanko,já jsem to měla opravdu z velice mladého kusu:-/také jsem po prvním otevření alobalu píchla do masa a znova musela zabalit a chvíli dodělat;-)ale moc si cením odvahy a hlavně děkuji za vyzkoušení:-K:yes::yes::-K

Tak jsem to dnes zkusila, ale po 20 minutách to bylo velmi rare... úplně krvavé. Nakrájela jsem to na porce a dělala dalších 15 minut, pak už se to jíst dalo. Příště to zkusím rozhodně dělat aspoň dvakrát tak dlouho... Jinak chuťově moc dobré :-)

dexulka:Moc děkuji za odzkoušení,krásnou fotku,komentář i hodnocení:-*Ani nevíš,jakou jsi mi udělala radost:yes::-K:-K

Měla jsem pěkný kousek hovězího,ikdyž z jiné části,tak jsem to riskla a dopadlo to dobře :-8 Není to sice tak krásné a šťavnaté masíčko,jako z oříšku,ale i tak jsme si moc pochutnali :-p Podávala jsem s pyré z brambor,celeru a petržele a zeleninkou.Krásně voní po pomerančích :-K Posílám foto i bodík :yes:

Danuško,rozmarýnko děkuji:-K:-K
rozmarýnko,Tvůj komentík mě dostal:-D:-D;-)

Tedy Aničko, jen zírám:-O:-O Ty jsi kouzelnice. Hovězí maso je velmi chutné, když se umí udělat, je to gastronomický orgasmus. :-D Promiň, ale jinak se to říct nedá a tobě se to náramně povedlo:yes::yes:

Aničko - k této kráse bylo snad již řečeno vše - takže jenom shrnutí - skvost:yes::-D

Vážení a milí:-)S takovou reakcí jsem nepočítala:-8Ani nevíte,jak mě vaše moc milé komentáře potěšily:-K:-KMám opravdu radost nejen z nich,ale i z toho,že se jídlo povedlo:-*Byl to totiž takový hokus pokus.Buď to vyjde,nebo že budu potichu jako pěna a"zmrvené" maso dodělám v hrnci v puštěné šťávě na způsob nějaké roštěnky:-O:-D
Jak píše Colombo;-)mnozí řeknou že jsem kvalitní maso"zabila"ale ta chuť opravdu stála za to:-p:-DKdybych maso připravovala na pánvičce,určitě by to byl v závěru vysušený nepodarek:-8
Ještě jednou díky všem:-KJen mě mrzí,že toho bylo málo:-Skdo se tady chystal-prosím nejezděte;-)Když,tak na něco jiného:-D:yes:

Super nápad Ani:yes:, marináda bude dobrá, dělávám podobné, takže mohu jenom doporučit a na tu přípravu jenom valím oči, asi takhle:-O:-D

tak toto....je to dokonale...:yes:

jarka skrobakova:Jaruš, vezmem Rebi a edéééém:-D:-D:yes:

Jsi královna papiňáku :-)) Krása - recept i fotka :yes::yes:

Maso vypada naprosto dokonale, krasna barva..:yes::yes:..moc pekny experiment..:yes::yes:.

Aničko dušinko, to nádhera, nejraději bych přijela se Senky Janičkou, mega bod posílám za vše i za foto :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

:-O:yes::yes: Ani, luxus:yes::yes: za hodinu a dvacet minut jsem u Tebe, prosím pořádnou porci:-K

Krása. Sice jsem nevyzkoušela,přesto boduji :yes: ,což také většinou nedělám. Nevím,jestli vyzkouším,u nás ocením hovězí bohužel jen já sama. ;-(

Aničko - paráda:-p:yes::yes:. Já sice papiňák už delší dobu vůbec nepoužívám, ale vypadá to dokonale;-):-)

Teda Aničko to je nádhera jen jsem polkla:-p:-p:yes::yes:

Aninko, povedlo se ti to dokonale.. foto hovoří za vše.. jen se zakousnout, veliká krása:-*:-);-):yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí na pomerančích, jak dlouho dělat hovězí v papiňáku, hovezi kyta v papinaku, steak v papináku, maso na citronovém pepři, nalozeni masa do citronove a pomerancove stavy, hovězí maso s pomeranci, v steak na pomerancich, hovězí na pomeranči, hovězí maso na pomerančích, hovězí maso s pepřem alobalu, jak otevřít mlýnek kotányi, hovezí steak v papinaku, steak z papinaku, recept hovezi na pomerancich, hovezi steaky v tlakaci, hovězí plátky na na pomerančích, hovezi z papinaku recepty, steak v v papiňáku, hovězí kyta na pepři

Suroviny:
kýta hovězí, pepř citronový, olej olivový, pomeranče, máslo, pomeranče, omáčka sojová, sůl, alobal

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu