Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá hrnková bublanina

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Roxana

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Kdo miluje kakaové a čokoládové moučníky, přijde si na své. Kombinace kakaového těsta a ovoce je nezvyklá, nicméně třeba s jahodami velice dobrá. Navíc případným mramorováním těsta vytvoříme i oku lahodící pochoutku.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 682 kJ /
4 226 kcal
Bílkoviny75,86 g
Tuky148,87 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 429 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy638,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko, olej a špetku soli. Vše vyšleháme nejlépe šlehačem dohladka. Krok 3: Pak se rozhodneme, zda necháme těsto světlé, nebo ho obarvíme kakaem, nebo ho rozdělíme a budeme ho kombinovat. Např. tmavé těsto dolů a nahoru světlé. Krok 4: Na pekáč si dáme pečicí papír a směs na něj vylijeme. Krok 5: Poklademe omytým a osušeným ovocem (jahody, meruňky, broskve, třešně, půlky švestek apod., jak čerstvé, tak možno i kompotované). Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova při 170 °C asi 30 minut. Krok 7: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).

TIP: Bublaniny - nejlepší recepty

Zveřejněno 25. 2. 2013

Poznámka autorky Roxana

Recept dělám pro diabetika, používám proto dia cukr, nejraději SUCOFIN, který sladím 1:1 s normálním cukrem a není poznat, že se nejedná o normální cukr. Tuto buchtu dělám nejraději s kakaem, protože u nás je v oblibě vše kakaové a čokoládové.

Dnes jsem tu buchtu pekla, protože je rychlá, nekoukala a nasypala tam místo prdopeče - prášek do perníku!...vřele doporučuji!

Honem jsem to přerazila čokoládou na vaření, kterou jsem si rozpustila a posypala ananasem z konzervy.

Buchta vypadá děsně, posuďte sami! Ale nestihla ani vychladnout! Ve 4 lidech byla do hodinky fuč... kdyby aspoň ten ananas nezůstal tak blbě nahoře, já to jen pohodila, v domnění, že spadne dolů, ale nespadl! Jenže oni si to moc neprohlíželi...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá hrnková bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gXmG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá hrnková bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gXmG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Souhlasím s Magdalenkou ;-)

Tento múčnik je tu najmenej 10, možno 20 krát, možno viackrát, je veľmi známy. Je skvelý, ale asi nemá zmysel sem pridávať niečo po dvadsiatypiatykrát...Mohla by si požiadať o zmazanie.
Podotýkam, nemám nič proti tebe ani múčniku...(fakt je tu vyhľadávač a dobrý)

Tématické fráze:
hrnkova bublanina, rychlá bublanina, bublanina hrnková, rychlá hrnková bublanina, hrnkova bublanina recept, jednoducha hrnkova bublanina, recepty moučníky rychlé hrnkové, recept na hrnkovou bublaninu, rychlá bublanina hrnková, recepty moučníky rychlé hrnkové buchty, hrnková třešnová bublanina, třešňová bublanina hrníčkový recept, hrnickova bublanina, hrnková kakaová buchta, recept hrnková bublanina, hrnková bublanina s ovocem, hrnkova buchta s kakaem, sucofin, recepty hrnková bublanina, hrnková buchta s cokoladou

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, vejce, cukr vanilkový, prášek do pečiva, olej, kakao, ovoce

Přidat fotografie receptu