Vepřové líčko s pražskou zeleninou a rozmarýnem

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: dělala jsem v PH 3 hodiny na 2.stupeň 3 porce Vepřové maso 8 názorů

54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

600 g vepřová líčka
1 sáček zeleniny (pražské)
1 cibule
2 stroužky česneku
3 lžičky rozmarýnu sušeného
solamyl na zahuštění (nemusí být)
1 lžíce sádla
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Sádlem trošku vymažeme dno pomalého hrnce, dáme pokrájenou cibulku, dál nakrájené líčko na menší kousky, ty osolíme, posypeme rozmarýnem dáme zeleninu, 100 ml vody a pomalíme. Ke konci procesu zalijeme vodou, ve které si rozmícháme solamyl a tím zahustíme.

  2. Pokud budeme dělat na sporáku, dáme zeleninu až ke konci, aby nebyla blátivá a cibuli s masem můžeme chvíli opéct a pak zalít vodou.

Poznámka

V pátek jsem poprvé sehnala líčka a i když jsem chtěla raději hovězí, ty však neměli a byla jsem ráda nakonec i za ty vepřové. Je to opravdu jemné masíčko!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřové líčko s pražskou zeleninou a rozmarýnem

  • katka katka(neregistrovaná)

    Bibinka: tak se těším na rozumnějši verzi líček. :-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    katka:Katko, já na ně byla tak zvědavá, že jsem je musela udělat, protože byla chuť i na zeleninu, tak jsem to jednoduše spojila, ale příště to bude jinak, to slibuji.... ;-);-);-):-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    katka:ale klidně, tak udělejte a dejte recept, u nás se milujou líčka v zele nině, ovšem rádi se poučíme. Těším se, :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • katka katka(neregistrovaná)

    Bibi. Recept mne uvádí do rozpaků. Líček je tak trochu škoda do uváděné zeleniny. Tam bych šoupla kousek jiného masa. Líčka jsou vzácná. Dala bych jiný Punc k líčkům.:-*:no:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Už zase provokace s líčky:-O absolutně u nás neseženu:-(ale máš bodík :yes:

    Odpovědět

  • petr petr(neregistrovaný)

    http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=24757914,, Ahoj prosím toto vyhledejte na aukru ,, jsou to skvele veci... děkuju ,, kupuj a koukej :yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Zrovna se chystám poprvé na hovězí líčka, sehnala jsem je úplnou náhodou, šla jsem okolo jedné masny a vidím hovězí líčka a vzala jsem všechno, co měli ještě na pultě/ asi 3 kg/.:-)) A tak je zkusím taky, proto koukám, jak se upravují, nevím, tedy moc, jak na ně, ale máš to pěkné Jani, vepřová jsem zatím nikde neviděla, tak snad někdy příště:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jani, já zas ještě neviděla vepřové, hovězí líčka už řezník trvale zařadil do sortimentu, je o něj zájem :yes::yes::yes:.Prima receptík, jednoduchý a mňamkový, já solamyl moc nevedu, ale každý ať si zahustí jak chce ;-);-) :-p:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo