Křupavé brambory s tymiánem
I jednoduché a snadné pokrmy mají své kouzlo. Takové dokřupava upečené brambory, vonící po česneku a tymiánu, můžete připravit jako přílohu k masu, nebo jako samostatné jídlo.
Suroviny pro 1 porce
1 větší porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 068 kJ / 494 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,24 g |
| Tuky | 28,09 g |
| Vláknina | 9,35 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 19 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 50,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory očistíme a nakrájíme na 2-3 mm široká kolečka. Stroužky česneku oloupeme a utřeme.
Krok 2: Dáme je do misky, zasypeme paprikou, moukou, tymiánem a kmínem.
Krok 3: Nakonec přidáme olej a promícháme. Pokud máme čas, necháme brambory aspoň hodinu uležet a pak, těsně před přípravou je osolíme.
Krok 4: Pekáč vyložíme pečicím papírem a rozložíme na něj brambory.
Krok 5: Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme dorůžova. Během pečení je opatrně sem tam promíchneme.
Krok 6: Nakonec přimícháme utřený česnek a pečeme už jen asi 4 minuty.
Zveřejněno 6. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé brambory s tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kjkx
Moje poznámka
Křupavé brambory s tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kjkx
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 31 minutami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 10 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 12 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 12 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 13 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 14 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 14 hodinami
Tématické fráze:
brambory s tymiánem,
pečene brambory s tymianem,
tymiánové brambory,
křupavé brambory,
brambory s timiánem,
recepty s tymiánem,
křupavé brambory z trouby,
zapečené brambory s tymiánem,
brambory s tymiánu,
křupavé pečené brambory,
křupavé pečené brambory,
pečené krupave brambory,
brambory na tymiánu,
pečené brambory v troubě s tymiánem,
brambory v troube s tymianem,
brambory crisp,
recepty brambory s tymianem,
jak upéct křupavé brambory,
crisp brambory,
křupavé brambory v trobě
Suroviny:
brambory,
paprika čerstvá červená,
mouka hladká,
olej,
česnek,
tymián,
kmín celý,
sůl
Komentáře (38)
Jinak jsem je dělávala jen na sucho s troškou muškátového oříšku a solila až na talířku. Taky nám takto moc chutnají
Crisp je jedna z funkcí multifunkční trouby, používaná na pečení na speciálním "crisp talíři" - vypadá jak obyč. teflonová forma - viz poslední fotky u koláče:
http://www.toprecepty.cz/recept/26794-kolac-lineck...
Funkce crisp umožní upečení do křupava seshora i zespodu jako při tradičním pečení, ale za podstatně kratší čas.
http://www.nejlepsiceny.cz/nadobi-do-mikrovlne-tro...