Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veka domácí na chlebíčky

Nejlepší veka na chlebíčky, jakou si můžete přát, je ta domácí. Vláčné kynuté těsto zvládne připravit s našim receptem i začátečník. Pokud chcete veku ještě chutnější, nahraďte olej máslem. Vaše chlebíčky s domácí vekou nic nepřekoná.

Hodnocení receptu je 5,0 (107×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby kynutí.

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby kynutí.)

4. 1. 2009 09:33

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 945 kJ / 4 528 kcal
Bílkoviny138,00 g
Tuky93,90 g
Vláknina33,20 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 8,22 g
Sůl20,50 g
Sacharidy766,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Betyna

13. 12. 2011 18:13

Jsou pěkné, taky peču veky s mlékem a nedrobí se. V místním pekařství prodávají veky, krájené i nekrájené, s názvem Veka mléčná a ani ty se nedrobí.
Ohledně praskání veky - možná na povrchu po dobu kynutí oschla? Já nechávám kynout vytvarované veky pod mikrotenovým přířezem a tak těsto neoschne.

mardosa mardosa

12. 12. 2011 13:31

Tak se mě pěkně povedla,s dovolením dám fotečku a bodíka.....:-KA je dobrá moc,i na chlebíčky,Vůbec se nedrobí,jak tady někdo píše.:yes::yes::yes:

mardosa mardosa

11. 12. 2011 11:31

Kolik je asi vek z této dávky?Já to zkouším z poloviční a když bude ok,tak na vánoce nekoupím,:-K

fb.lib fb.lib

30. 10. 2011 10:11

Merylas:Merylas:John M.Sandwich by byl hrdý na toto sedwichové těsto.Myslím že už tady je,akorát místo oleje je máslo.Rozdíl mezi zaděláváním mlékem a vodou je podstatný.upečená veka zadělaná mlékem je hebká je jak peřina,špatně se na ni maže pomazánka a zdobení nemůže být bohaté protože se v ruce láme a padá to z chlebíčku.Prostě chybí tam ten vršek co je u sandwichu.Tato veka nikdy neztvrdne ale vyschne.Veka zadělávaná vodou je těsto hutnější po upečení tužší těsto se musí vlhčit protože okorává.Z takové veky se mohou řezat chlubičky šikmo (delší)výhoda zdobení a tenčí.Těsto při kynutí už okorává proto se musí vlhčit nebo kynout v páře.Věřím že tato veka je výborná ale není to chlebíčková.

Martina

29. 10. 2011 20:32

Veka je výborná, :yes::yes:super:-8

Merylas Merylas (moderátorka)

18. 10. 2011 23:41

fb.lib: Já jsem tyhle veky taky pekla ;-) Jaký je pak výsledný rozdíl mezi zaděláním mlékem a vodou? A taky nevím, jak a kde připravit vlhké prostředí pro kynutí:-O A když péct, tak s kastrólkem vody, nebo jak to děláš?

fb.lib fb.lib

18. 10. 2011 23:15

Těsto na veky by nemělo obsahovat mléko ale zadělává se vodou,mělo by kynout ve vlhkém prostředí a péci v páře.Pekaři stáčejí veky překládáním, aby tam vznikaly velké vzduchové bubliny.Jinak to je skvělý recept a už ho léta používám.:yes:

charousnice

10. 8. 2011 07:35

je skvělá, kam se na ni hrabe ta z krámu, teď už na chlebíčky jedině tuto :-) :yes:

duckie duckie

27. 3. 2011 14:39

pekla jsem z poloviční dávky (1 velkou) - je výborná :-p:yes: posílám bodíka!

ruzena ruzena

30. 12. 2010 12:55

Tuto veku jsem pekla jen na zkoušku a ze čtvrt dávky a opravdu jsou výborné:-K:yes:a ani mi nepraskla a teď vím,že je budu dělat vždy,když budu potřebovat:yes::yes:posílám bodík a fotku z té čtvrtinové dávky:-))vyšla mi jedna větší a jedna malinká,tak akorát na chuťovky:-D

Irrena Irrena

30. 12. 2010 12:24

Dělala jsem jen z poloviční dávky, 1 veku a z druhé poloviny housky,jsou výborné:yes:

lida

18. 12. 2010 15:17

veky prasknou poněvadž nejsou šikmo nařízlé nebo špatná teplota v troubě horkovzduch 150 stupnů nebo bez horkovzdušné trouby 170 stupnů a kastrůlek s vodou do trouby při pečení

martina

10. 5. 2010 13:57

Musim rict ze takhle doboru veku jsem dlouho nejedla. Zkusila jsem a nedam na ni dopustit. Ziji v zahranici a jejich pecivo neni zdaleka tak chutne jako ceske a tento recept je opravdu SUPEEEERRR. doporucuji. Pekla jsem v horkovzdusne troube pri 150 stupnich,nepraskla a chutnala vyborne.:-)):yes:

PETR

25. 4. 2010 14:20

potřeboval bych vědět, při kolika stupních se veka asi peče a jak zhruba dloho., je tady proto někdo, kdo mi tuhle otázku může zodpovědět, děkuji Petr

Lucasinka Lucasinka

19. 4. 2010 18:20

jde udelat i ze suseneho drozdi? cerstve nemohu sehnat a suseneho nevim kolik a jestli to vubec jde

1 4 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chlebíčková veka veka recept veka chlebickova veka recept recept na veku recept veka pečení veky veka z domácí pekárny těsto na veku chlebíčková veka - recept jak upéct veku recept na chlebíčkovou veku veky nejlepší veka recept na veky pečeme veku chlebíčková veka recepty veka v receptech veky recept tukova veka recept

Suroviny: mouka hladká, droždí, cukr, sůl, olej, mléko

TopRecepty.cz

Veka domácí na chlebíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERo0