Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční perníčky

Receptů na perníčky je tolik, že by daly na několik knih a každý má ten svůj vyzkoušený. Co je však jisté, že měkké perníčky, vonící po medu, nesmí chybět na žádném vánočním stole a s tímto receptem, je zvládnete připravit, i pokud pečení není vaší silnou stránkou.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava)

8. 1. 2009 00:05

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie24 621 kJ / 5 885 kcal
Bílkoviny118,72 g
Tuky200,80 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 5,77 g
Sůl1,80 g
Sacharidy890,86 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perníčky jsou brzy měkké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marcella Marcella

8. 12. 2012 00:09

Herou bych nahradila máslo.I když máslo je lepší.100% tuk nemůžete nahradit Herou, je to jiný tuk.:-(

Justýna

7. 12. 2012 10:04

Může být i jiný tuk?Už jsem dlouho neviděla Ivu.Co třeba Heru?

zlobit

6. 12. 2012 17:18

Jana: Ano dovážit do 25dkg.

Jana

6. 12. 2012 14:55

dotaz prosím a spěchá to ;-(
tuku je psáno 250g, takže jedna IVA má jen 200g,takže ještě kousek z druhého kusu,že?:-O nebo stačí pouze 1kus?

zlobit

5. 12. 2012 20:13

marcela123 perníčky se mohou, ale nemusí nechat uležet. Jsou hned měkké. Já je musím chránit, aby se "nevypařily" ještě do Vánoc.:-D

marcela123

3. 12. 2012 13:20

Dobrý den chystám se péct Vaše perníčky. Mohla byste mě napsat zda tuku se dává celá kostka a jestli těsto se nechává uležet. Děkuji Marcela

Radka

3. 12. 2012 12:16

chtěla bych se zeptat jak dlouho vydrží udělaný perníček a hlavně ta poleva na zdobení :) děkuji

Romana Drtinová

29. 11. 2012 20:04

Moc děkuji za recept perníčky jsem pekla tak jak je uvedeno a jsem moooooc spokojená jsou krásné hladké a jsem ráda jak se pěkně povedly . děkuji.

Marcella Marcella

28. 11. 2012 20:46

Ještě jednu odpověď. Perníčky jsou hned měkké. Vyzkoušejte treba z poloviční dávky.:-D

Marcella

28. 11. 2012 20:43

Tuk nastrouhat, cukr moučkový,Vykrajovat trochu silnější a péci tak na 160- 170 stupňů. Jak dlouho se nedá přesně napsat,až jsou perníčky světle hnědé. Ať Vám to jde. Marcella:-8

Dáda

28. 11. 2012 01:20

Cukr se dává moučkový????

Mia

27. 11. 2012 21:51

dobrý večer, mám asi hloupou otázku, ale ten tuk se má rozpustit??? v některých receptech se strouhá... :-8 :-8

Eva

25. 11. 2012 21:58

edita: Jak dlouho a na kolik jste je pekly?

edita

25. 11. 2012 13:36

jsou super

Jaňulka

10. 10. 2012 22:00

teda holky...musím vyzkoušet,nevíte jestlijsou měkké ihned po upečení??:-?

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nejlepsi pernicky jednoduche perníčky pečení perníčků vánoční perníky pečení vánočních perníčků pečení vánočních perníčků nejlepší recept na perníčky zdobení vánočních perníčků pernicky recept jak zdobit perníčky jednoduchy recept na pernicky perníky vánoční jednoduché zdobení perníčků vanocni recepty nejlepší perníčky recept vánočníperníčky vaření v konvektomatu recept na vanocku jednoduche testo na pernicky vánoční zdobení perníčků

Suroviny: mouka hladká, cukr, tuk 100%, soda jedlá, vejce, med, koření do perníku, vejce

TopRecepty.cz

Vánoční perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ43