Extra nadýchaná bábovka s rybízem
Za královnu mezi moučníky můžeme jistě považovat bábovku. Její vzhled a příchuť můžete vždy přizpůsobit. Tato bábovka je dvoubarevná, nadýchaná a plná rybízových kuliček. Tak honem posbírat rybíz a dát se do pečení.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 546 kJ / 3 477 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,01 g |
Tuky | 143,26 g |
Vláknina | 10,07 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 3,11 g |
Sacharidy | 467,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Žloutky oddělíme od bílků.
Krok 2: Žloutky vyšleháme s cukrem moučka, vanilkovým cukrem a mlékem. Přidáme mouky, prášek do pečiva a olej. Pořádně ušleháme.
Krok 3: Bílky vyšleháme se špetkou soli a poté je už pouze vařečkou nebo metličkou zamícháme se "žloutkovým" těstem. Následně do vzniklého těsta vmícháme opatrně kuličky rybízu.
Krok 4: Nyní odlijeme asi 1/3 těsta, přidáme 2 lžičky kakaa a opatrně promícháme.
Krok 5: Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nalijeme 1/2 bílého těsta, poté kakaové těsto a nakonec druhou polovinu bílého těsta.
Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bábovky a po vytažení musí být suchá. Hotovou bábovku můžeme posypat cukrem.
Zveřejněno 17. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Extra nadýchaná bábovka s rybízem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poNV
Moje poznámka
Extra nadýchaná bábovka s rybízem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poNV
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 9 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 15 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 15 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 16 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 16 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 17 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 17 hodinami
Tématické fráze:
nadýchaná bábovka,
babovka s rybizem,
rybizova babovka,
nadýchaná rybízová bublanina,
nadýchaná piškotová bábovka,
bílý rybíz recepty,
babovka s rybizem,
bábovka rybíz,
bábovka nadýchaná,
co s rybízem,
rybizova nadychaná bublanina recept,
nadýchaná bublanina s rybízem,
rybiz babovka,
kakaova babovka s rybízem,
babovka rybizem,
nadýchaná bábovka bez mléka,
bábovka s náplní,
recept na nadýchanou bábovku,
recept nadýchaná bublanina s rybízem,
čokoládová bábovka s rybízem
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
mouka celozrnná,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
mléko,
olej,
prášek do pečiva,
kakao,
rybíz,
sůl,
tuk,
strouhanka
Komentáře (4)