Sumčí hranolky s teplou zeleninou
Sumčí maso obsahuje minimum kostí. Směle z něj připravíte výborné rybí hranolky, podávané na hnízdě z restované zeleniny. Doplnit je můžete opečenými bramborami, plátkem citronu a tatarskou omáčkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 778 kJ / 425 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,46 g |
| Tuky | 18,38 g |
| Vláknina | 3,27 g |
| Cholesterol | 180 mg |
| Sodík | 157 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 8,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sumčí maso i s kůží zbavíme případných kostí a nakrájíme na přibližně stejně velké hranolky. Dobře osolíme a opepříme.
Krok 2: Do misky dáme dvě lžíce hladké mouky, kterou smícháme se lžičkou sušené hořčice.
Krok 3: Nakrájené a osolené sumčí hranolky obalíme v ochucené mouce a okamžitě vkládáme opatrně na pánev do velmi rozpáleného slunečnicového oleje.
Krok 4: Smažíme do zlaté barvy a následně necháme okapat na papírovém ubrousku.
Krok 5: Neloupanou mladou cuketu nakrájíme na hranolky. Kapii a červenou cibuli nakrájíme na klínky. Vše osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželovou natí a na kousku másla zlehka opečeme. Zelenina by měla být tzv. na skus.
Krok 6: Sumčí hranolky klademe na hnízdo z teplé zeleniny. Můžeme přidat i pár ve slupce vařených opečených nových brambor. Zdobíme plátkem citronu. Doplnit můžeme i tatarskou omáčkou.
Zveřejněno 14. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sumčí hranolky s teplou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BvrJ
Moje poznámka
Sumčí hranolky s teplou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BvrJ
Nejnovější recepty
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 2 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 5 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 8 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cookies s čokoládou
Tulenice před 10 minutami
Křehoučké jogurtové řízky
vjeuka před 1 hodinou
Pečené morkové kosti na česnekové topince
Lida.Rose před 1 hodinou
Cibulová polévka
ekika před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
DVJU7 před 1 hodinou
Pohanka s medem a sušeným ovocem
MiroslavB před 1 hodinou
Perníkové muffiny s jablečným středem
Zizalinka před 1 hodinou
Jablkový piškot
malami před 1 hodinou
Těstoviny s žampiony a brokolicí
Limek před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
hajibuni před 2 hodinami
Tématické fráze:
sumčí guláš,
sumčí maso,
sumec recepty,
sumec se zeleninou,
sumec recept,
příprava sumce,
sumčí hranolkxy,
sumci,
hrnolky ze sumce,
sumčí guláš recept,
recepty na sumce,
rybi hranolky ze sumce,
sumčí kousky,
recepty sumec,
sumčí recepty,
sumec hranolky,
recepty ze na sumce,
sumčí filety,
sumčí-guláš,
sumec na zelenině
Suroviny:
maso,
žlutá cuketa,
cibule červená,
paprika čerstvá červená,
nať petrželová,
olej slunečnicový,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
hořčice sušená,
brambory,
citron,
tatarská omáčka
Komentáře (9)
... rád bych chytil vousáče, ale nějak to nejde - viz foto - jdou jen mini
Rybáři Pohořelice prodávají chlazeného sumce i v Intersparu