Kachní prsa se slaninou, na červeném víně

LuciZam Kuchařka: LuciZam

Doba přípravy: 40min 2 porce Drůbeží maso 16 názorů

Suroviny

2 ks kachních prsou
15 dkg slaniny
2-3 dcl červeného vína
sůl
pepř čtyř barev
2 lžičky másla
grilovací bylinky (nebo čerstvé, ty já jsem neměla)
trošku oleje
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa omyjeme a očistíme. Na kůži nakrájíme mřížky, aby se kůže lépe propekla. Prsa z obou stran osolíme a opepříme. Na kůži nasypeme grilovací bylinky a maličko zakápneme olejem. Rukou potom "vmasírujeme" olej s bylinkami do kůže.

  2. Na rozpálenou pánev vložíme kachní prso kůží dospod. Smažíme z obou stran, aby se maso zatáhlo. Potom vložíme prsa do pekáčku a přelijeme šťávou z pánvičky. Přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby (moje trouba peče hrozně málo, takže peču všechno při 250°C - nedokážu odhadnout, kolik to může být v normální troubě) zhruba na 15 min, podle velikosti prsou. Hlídám, aby prsa nebyla v pekáčku "nasucho". V půlce pečení přelijeme prsa výpekem. Vyndáme z trouby, sundáme alobal a pečeme ještě cca 10 minut.

  3. Během pečení masa nakrájíme na malé kostičky slaninu a hodíme jí na suchou, rozpálenou pánev. Až bude slaninka opečená, zalijeme jí červeným vínem a necháme krátce povařit. Víno dochutíme solí a pepřem, podle své libosti. Opět necháme trošku povařit. Potom zcedíme a vyndáme slaninu. Víno opět vlejeme do pánvičky a přidáme trošku másla, aby se víno zahustilo. Když bude másla málo, tak přidáme.

  4. Po rozpuštění másla vaříme cca 1 min a přidáme zpátky slaninku.

  5. Kachní prsa nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou z červeného vína. Jako přílohu můžeme použít zelené fazolky, brambory, vzhledem k tomu, že máme hodně šťávy, tak i rýži.

Poznámka

Každý má rád maso propečené jinak, tak ho podle toho pečeme v troubě s alobalem, i pak bez.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachní prsa se slaninou, na červeném víně

  • Bibinka Bibinka

    LuciZam, vítám tě v naší Topkové rodině, jako novou členku-ještě jsem tě tu neviděla a přeji ti, aby se ti tu líbilo:-K;-)
    Za recept ti dávám 2.boda:yes:je pěkný a jistě chutný.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kachna na červeném víně úprava kachních prsou kachní prsa úprava kachní prsa v troubě jak pect kachni prsa kachní prsa kachní prsa - úprava jak dlouho pect kachni prsa vynikající kachní prsa kachni prsa recept vaříme kachní prsa kachní prsa příloha úprava kachního masa úprava kachního prsa kacni prsa uprava kačeních prsou kacni prsa na víně uprava kachni prsa steak z kachních prsou kachni prsa s omackou z cerveneho vina

Zapomněl/a jsem heslo