Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kečup

Nejen děti, ale i mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Pokud máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte co s nimi, určitě zkuste domácí kečup. Ten klasický sladký samozřejmě můžete obměňovat. Pokud máte rádi pikantní, přidejte do něj chilli papričku.

Hodnocení receptu je 5,0 (105×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 105 min

130 min (25 min příprava + 105 min tepelná úprava)

21. 1. 2009 20:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie6 616 kJ / 1 581 kcal
Bílkoviny24,80 g
Tuky6,87 g
Vláknina55,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,18 g
Sůl15,00 g
Sacharidy331,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je rodinný, po mojí mamince. Když nejsou rajčata valné chuti (moučná, bez šťávy), tak se mohou využít na kečup. Kdo nemá rád ostré pokrmy, přidá místo ostré papriky o to víc sladké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lenka

11. 9. 2015 12:02

Domácí kečup jsem dělala poprvé. Jako první na mě vyjuknul tento recept, tak jsem to zkusila. Řídila jsem se recepturou, jen dle komentářů jsem dala méně octa, a to bylo dobře, stejně jsem ještě musela dosladit. Koření jsem si nadrtila v hmoždíři. Ke konci vaření jsem vše rozmixovala a nakonec jsem pasírovala, nicméně v sítku byla vlastně jen zrníčka, vše se rozvařilo. Akorát po dvouhodinovém vaření ne a ne houstnout, takže dle rady jsem přihustila lžičkou solamylu. Na chuti to nic nezměnilo a kečup je suprový. Ani jsem nedávala řepu na barvu, myslím, že ji mám dobrou. Ze dvou kilo rajčat jsem měla 6 malých skleniček. Nakonec jsem ještě sterilovala, páč u nás nemáme takovou spotřebu kečupu. Už budu vařit jedině podle tohoto receptu. Díky.:yes:

Frenky

9. 9. 2015 07:04

Bibinka:
Nejde o to, zda mi něco dojde, či nedojde. Znám recept, kde se mixuje i to koření a pak se to vše pasíruje. Má to pak výraznější chuť.

Nicméně, toho octa tam skutečně dáváte takové množství?

Bibinka Bibinka

7. 9. 2015 19:40

Frenky: samozřejmně, že koření vyndavám a to každému dojde, třeba u svíčkové se to také nepíše, protože je to samozřejmé ;-)

Frenky

7. 9. 2015 14:00

Dělám kečup podobně, jen octu méně.
Na autorku mám dotaz. To mixujete i s kořením (hřebíček, pepř, nové koření ...)? Pokud ano, tak pak pasírujete? Pokud ne, tak to doplňte. Je to nejednoznačné.
Díky

Monika

7. 9. 2015 06:48

Tak jsem včera vyzkoušela, ale na mě teda hooodně kyselý:no:. Ten ocet tam opravdu patří v takovém množství??? Příště bych dala tak 1/2 dávku a na konci bych podle potřeby dochutila.

Bibinka Bibinka

3. 9. 2015 09:15

TINA:+Iva: děvčata, jsem ráda, že jste kečupem pokojené a děkuji za to, že jte kečup udělali:-K;-)

Iva

1. 9. 2015 16:14

absolutně skvělý kečup! Jednoduchý na přípravu a moc dobrý

TINA

31. 8. 2015 15:29

Tak kečup jsem dělala poprvé v životě a neudělala jsem chybu , že jsem si vybrala tento recept:-D. Kečup je prostě skvělý doporučuji všem kdo váhá. Jinak já neměla doma hřebíček :-8 a i tak je výborný;-):-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

30. 8. 2015 11:19

Musím říci,že jsem neprohloupila,že jsem si vybrala tento recept,kečup je skvělý,měla jsem ze 2kg 5 menších skleniček;-)barva zůstala krásně červená,hustota akorát a chuť skvělá;-):yes:a protože jsem dala do rodin na ochutnání,tak už mám jen jednu skleničku,tak foto nemám,ale bodík dávám ráda a zasloužený;-):yes:budu ještě dělat, rajčata mám,tak pak vyfotím;-)

vskarpik

29. 8. 2015 21:40

Dnes jsem dělala z cca 6kg rajčat, výborný kečup, jednoduchý na připravu, je jsem se děsila kolik vody pustily rajčata, ale za hoďku vyvařeno. Krásná barva a super hustý. Celkový čas 4,5 hodiny i s pasírováním :-))

rendulka rendulka

27. 8. 2015 22:48

:-)) a protože hledám dobrej recept,tak hned zítra zkusím.

Simona Skolakova Simona Skolakova

23. 8. 2015 19:19

Líbí se mi Bibi Tvůj receptík na kečup a protože má tolik kladných ohlasů tak ho udělám i já;-)mám dosti rajčat a začínají praskat,jsou výborná a byla by škoda,aby přišla na zmar a naše vnučky kečup milují;-)Pak dám vědět jak se mi zadařilo;-)

Renny35

23. 8. 2015 08:18

Irena:Já tam přidávám rozředěné 2 malé lžíčky Solamylu (Naturamylu) na zhoustnutí ke konci vaření

Irena

20. 8. 2015 18:01

Ahoj holky.právě ho taky dělám ale je dost řidký takže pořád vařím a vařím a vařím aby zhoustl.Teda doufáf že to pomůže

:-//

Bibinka Bibinka

19. 8. 2015 11:39

sarkap: Šárko, těší mě, že jsi s kečupem spokojená:yes: Já už netrpělivě čekám, až mi rajčata patřičně dozrají a půjdu na to;-)

1 7 8 9 10 11 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kecup recept výroba domácího kečupu kečup recept na kečup výroba kečupu kečup z rajčat recept kečup recept na domácí kečup z rajčat recepty kečup recept na výborný kečup domácí kečup z rajčat recepty na kecup jak se dela kecup jak udělat kečup jak uvařit kečup rajský kečup domácí výroba kecup recepty kečup bez jablek top recepty kečup jak vyrobit kečup

Suroviny: rajče, jablko, cibule, sůl, ocet, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, koření hřebíček, koření nové koření, pepř celý, cukr

TopRecepty.cz

Domácí kečup

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ3O