Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 730 kJ / 2 087 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 146,74 g | 
| Tuky | 136,04 g | 
| Vláknina | 5,82 g | 
| Cholesterol | 1,21 g | 
| Sodík | 1,34 g | 
| Sůl | 3,13 g | 
| Sacharidy | 51,35 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do kastrolu dáme zesklovatět slaninu pokrájenou na kostičky, přidáme sádlo, pokrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Vložíme líčka a zprudka je orestujeme.
	Krok 2: Maso osolíme, opepříme a zastříkneme vínem, které necháme zčásti vyvařit.
	Krok 3: Přilijeme vývar, přidáme lístky dobromysli a zvolna dusíme doměkka.
	Krok 4: Je-li třeba, přidáme během dušení další vývar (nebo vodu). Máslo prohněteme s moukou, uděláme kuličky, vložíme je do omáčky a necháme provařit (minimálně dvacet minut).
	Krok 5: Svitek : Na pánvi rozehřejeme plátek másla, přidáme pokrájené houby, osolíme, podusíme doměkka a necháme vychladnout.
	Krok 6: V míse utřeme 50 g povoleného másla s třemi žloutky. Z bílků ušleháme pevný sníh.
	Krok 7: Ke žloutkům přidáváme střídavě lžíci sněhu a mouky. Mouky dáme tolik, aby nám vzniklo těsto, které jde rozetřít na plech (vyložený pečícím papírem nebo vymazaný a vysypaný).
	Krok 8: Těsto ochutíme solí, muškátovým květem, vmícháme podušené houby a jemně pokrájenou pažitku.
	Krok 9: Rozetřeme ho na menší plech, nebo do koláčové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Zveřejněno 17. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Hovězí líčka na dobromysli s houbovým svítkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXll
Moje poznámka
					
				
Hovězí líčka na dobromysli s houbovým svítkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXll
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 22 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 17 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							babiččiny recepty hovězí líčka, 
						
						
							svítek do hovězí polévky, 
						
						
							hovezí líčka, 
						
						
							recept na hovezí licka, 
						
						
							hovězí líčka s houbami, 
						
						
							babiččiny recepty telecí líčka, 
						
						
							kravské líčka, 
						
						
							telecí líčka, 
						
						
							hovězí recepty, 
						
						
							svítek z hovězího masa, 
						
						
							recept na svítek, 
						
						
							hovězí líčka recepty, 
						
						
							babiččin svítek, 
						
						
							líčka receptech, 
						
						
							líčka recept, 
						
						
							hovězí líčka recept, 
						
						
							hrubka másla s moukou, 
						
						
							babiččiny recepty hovězí polévka, 
						
						
							jake maso misto licek, 
						
						
							líčka
						
					
						Suroviny:
						
							líčka hovězí, 
						
						
							slanina, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							cibule, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mouka, 
						
						
							vývar, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							dobromysl, 
						
						
							vejce, 
						
						
							máslo, 
						
						
							houby lesní, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							květ muškátový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pažitka
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (27)
Andreo - v poznámce mám, že je to ze staré kuchařky a taky jako vložka do polévky