Pikantní zelňačka s klobásou v jednom hrnci
Zelí je jednou z klasických surovin staročeské kuchyně a zelná polévka patří k našim tradičním receptům. Uvařte si ji, jak se patří – s pořádnou dávkou kysaného zelí, kořením, bramborami a hlavně s kusem dobré klobásy, která jí dodá šmrnc.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 125 kJ / 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,76 g |
Tuky | 0,98 g |
Vláknina | 15,17 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 49,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a vsypeme do hrnce s rozehřátým sádlem, kde ji necháme zesklovatět.
Krok 2: Klobásu nakrájíme na kolečka, rajčata a chilli papričku na menší kousky. Vložíme k cibuli do hrnce a orestujeme.
Krok 3: Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kostky.
Krok 4: Směs v hrnci zasypeme mletou paprikou a krátce promícháme. Zalijeme vývarem nebo horkou vodou, přidáme nakrájené brambory, koření a zvolna vaříme asi 20–25 minut, dokud brambory nezměknou.
Krok 5: Jakmile jsou brambory měkké, přidáme zelí a za stálého míchání vaříme ještě asi 10 minut.
Krok 6: Polévku dokončíme kysanou smetanou, kterou už jen krátce prohřejeme.
Zveřejněno 26. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní zelňačka s klobásou v jednom hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YZLp
Moje poznámka
Pikantní zelňačka s klobásou v jednom hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YZLp
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 15 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 16 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 16 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 16 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Václavkový guláš (bez mouky)
Sahula před 29 minutami
Václavkový guláš
Sahula před 32 minutami
Krémová polévka z červené řepy
ricci před 33 minutami
Guláš z václavek
Sahula před 35 minutami
Kuřecí maso na medu
VerkaDvorakova před 42 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Zinockaslup před 56 minutami
Bramborové knedlíky s rohlíkem
Mizera před 1 hodinou
Klasické palačinky
Vendeliin před 2 hodinami
Nadýchaná piškotová roláda
lunav1 před 3 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
fossa před 5 hodinami
Tématické fráze:
zelnice s klobásou,
zelňačka,
červená zelňačka s klobásou,
zelňačka s klobásou,
zelnacka recept,
červená zelnice s klobásou,
zelnačka polévka s klobásou,
videorecept zelnačka polévka s klobásou,
recept zelnačka,
polévka zelnačka,
top recepty zelňačka,
zelňačka polévka,
recept na zelňačku,
zelňačka z jednoho hrnce,
zelnačka s klobásou bez smetany a mouky,
recepty zelnačka,
červená zelnačka,
zelnačka s klobasou recept,
krémová zelňačka,
recept zelňačka s klobásou
Suroviny:
zelí kysané,
brambory,
rajče,
klobása pikantní,
cibule,
chilli paprika čerstvá,
paprika sušená sladká,
kmín celý,
bobkový list,
pepř celý,
sůl,
vývar masový,
sádlo,
smetana zakysaná
Komentáře (15)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Dekuji moc !!!!! :
A bez pridania múky ako vo väčšine receptov!
Uvařím brambory (nešetřit), přidám kysané zelí (cca 1kg pytlík) a koření (celý pepř)a nakonec pak gulášovku(cca 3 pytlíky) a 3-4 paprikové klobásy (nevařit dlouho,jinak se vyvaří), popř. trochu Klasiku.
Protože ji rodina miluje, vyjde mi z toho 5litrový hrnec.
Dá se jít kdykoliv a neškodí v jakémkoliv množství.