Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 205 kJ / 6 263 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,43 g |
Tuky | 240,76 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 993 mg |
Sůl | 2,84 g |
Sacharidy | 905,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus :
Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120 g). Krok 2: V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Krok 3: Postupně přiléváme olej, natrouhanou čokoládu, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Nakonec vmícháme sníh. Krok 4: Krém:
Salko vaříme 2,5 hodiny.
Vychladlé Salko a máslo vyšleháme v hladký krém. Krok 5: Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu. Krok 6: Marcipán:
Z přísad vypracujeme vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.
Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120 g). Krok 2: V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Krok 3: Postupně přiléváme olej, natrouhanou čokoládu, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Nakonec vmícháme sníh. Krok 4: Krém:
Salko vaříme 2,5 hodiny.
Vychladlé Salko a máslo vyšleháme v hladký krém. Krok 5: Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu. Krok 6: Marcipán:
Z přísad vypracujeme vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.
Zveřejněno 4. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Pat a Mat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Vr
Moje poznámka
Dort Pat a Mat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Vr
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 15 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 15 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 15 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 16 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 17 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 17 hodinami
Tématické fráze:
dort pat a mat,
pat a mat dort,
dorty pat a mat,
marcipánový pat a mat dort,
dort s patem a matem,
dort mat a pat,
pat a mat z marcipánu,
pat a mat,
pat a mat dorty,
dort pat a mat v autě,
dort auto,
dorty s patem a matem,
pat a mat na dort,
marcipanove dorty pat a mat,
dorty pro děti pat a mat,
marcipán pat a mat,
dort pat mat,
pat a mat marcipán,
pat a mat postup,
dorta pat a mat
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
olej,
voda,
čokoláda hořká,
salko,
máslo,
cukr moučkový,
mléko sušené,
med,
olej,
rum,
voda,
esence mandlová
Komentáře (22)
http://www.toprecepty.cz/recept/16692-falesna-marc...
a nebo z dortového webu:
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=11&t=4
p.s.já tedy raději používám kupovaný smartflex velvet, mám s ním výborné zkušenosti