Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát Coleslaw

Slavný zelný salát Coleslaw si oblíbíte i jako zeleninovou přílohu k masu, bude vám chutnat třeba k pečenému kuřeti. Zelný salát Coleslaw vás zasytí, proto už nepotřebujete brambory ani jinou přílohu. Salát zvládnou i ti málo zkušení.

Hodnocení receptu je 4,9 (108×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

9. 2. 2009 17:02

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie4 455 kJ / 1 065 kcal
Bílkoviny9,61 g
Tuky104,20 g
Vláknina7,30 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 992 mg
Sůl2,42 g
Sacharidy19,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Receptů na Coleslaw je více variant, někdo přidává česnek, jiný celer. My jsme si nejvíce oblíbili tento recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

8. 6. 2011 20:53

Vašek: Vašku, já bych ho do druhého dne raději nenechávala, protože bych měla strach, že zvodnatí, zelí pouští vodu:-)

Vašek

8. 6. 2011 20:43

Ahoj! chystám se na tento recept a jsem si jist, že bude vynikající :-) Jak dlouho ale necháváte salát odležet? byl by problém nechat ho v lednici do druhého dne? Díky za odpověď ;-)

Jitule

17. 5. 2011 10:45

Vynikající! Všem doporučuji!:yes:

K.

26. 2. 2011 14:33

Výborný!! :)

Koky

22. 1. 2011 00:16

Tenhle salát jsem poprvé jedla před 3 lety v Řecku a je prostě výborný :) :-K

Linshe

18. 11. 2010 11:20

výborný, dnes jsem vyzkoušela a je fakt super. Jinak pro Mílu:olej proto, že většina vitamínů ze zeleniny se rozpouští v mastných kyselinách(zejména vit.A, B), tudíž v oleji. Do každého zeleninového salátu se má přidávat kapka oleje, jinak jíme saláty zbytečně, jelikož tělo ty vitamíny nevstřebá. ;-)

maris maris

24. 10. 2010 13:31

Děkuju:-), my ho máme taky moc rádi;-)

Sona

24. 10. 2010 13:26

Salát je super!!!moje děti a to jsou šťourové se můžou umlátit:-D:yes:

misza misza

16. 10. 2010 14:23

Maris :-) Salát je chuťově výborný. Místo majonézy jsem použila tatarku. ;-) Přidávám foto:-K +6:yes:

Dasenka

8. 5. 2010 16:40

To je můj nejoblíbenější salátek :-p co nejdřív ho musím vyzkoušet, posílám bodík za to, že jsi sem ten recept dala :-)):yes:

tejaja tejaja

10. 2. 2009 20:50

Mila, Maris píše že nechá chvíľu odstáť a za chvíľu tej tekutiny veľa nebude. Voda je slaná len toľko, koľko soli tam nasypem. Ak veľa-bude slaná, ak málo, nebude slaná. A olejom zelenina skutočne krehne. Mila, prosím ťa, neurážaj sa, veď Maruška len vysvetľuje recept, tiež si o tom šaláte chce porozprávať a vysvetliť svoj názor, takže kľud, a nikam neodchádzaj, prihoď nejaký recept , nech ťa pochválime;-);-);-)

vybusna vybusna

10. 2. 2009 16:41

ale mila...no tak.

Míla

10. 2. 2009 16:36

Tak já se moc omlouvám, že jsem si chtěla popovídat o salátu Coleslaw. Snad to bylo k věci. Diskuze je vždycky fajn a pro dobro věci. Ale tady, jak vidím, to není žadoucí. Už sem nikdy nic psát nebudu, znám lepší stránky. Díky Maris.

maris maris

10. 2. 2009 16:23

Mílo, já bych tuto diskuzi ukončila, každý si salát udělá, jak uzná za vhodné a jak je to podle něho nejlepší. Olej používám olivový a ten, jak určitě víš, je zdraví prospěšný, vodu neslívám, protože soli zase tolik nedávám a nikdy se salát neutopil, jak píšeš. Každá máme trošku jiný postup, s výsledem jsme obě spokojené a to je hlavní, ne ?:-)

Míla

10. 2. 2009 15:57

No já nevím, ale v tom oleji křehnutí asi nebude. Olejem nakřehne maso, ale zelí určitě ne a salát je pak zbytečně moc tučný. ;-)
Tejaja, já vím, minerály. Ale ono to zelí pustí té vody opravdu hodně a pak po přidání majonézy a smetany by se salát utopil a nebyl by dobrý. Navíc ta voda je hodně slaná a to je myslím víc na škodu pro naše zdraví, než špetka minerálů a vitamínů, kterou tím ztratíme. Zelí si ponechá jen slanost, kterou potřebuje a to je dobře. Minerály a vitamíny nahradíme někde jinde, máme tam přece taky mrkvičku a celer. Nejlepší je salát z mladého zelí, které se takto "křehčit" nemusí. Stačí jen promíchat.;-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: salat koleslav koleslav salát koleslav recept salát coleslaw podle pohlreicha salát koleslaw zelný salát coleslaw koleslav recept koleslav salát zelný salát coleslaw pohlreich salát choleslav koleslaw recept na salat koleslav salát colleslaw koleslaw salát zeleninový salát coleslaw choleslav salát kolesav recepty salát koleslav salát colesaw salat goleslav

Suroviny: zelí hlávkové, mrkev, cibule, olej olivový, majonéza, jogurt bílý, šťáva citronová, hořčice, cukr, sůl, pepř bílý mletý

TopRecepty.cz

Salát Coleslaw

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2xz