Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 447 kJ / 107 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 3,00 g | 
| Tuky | 0,60 g | 
| Vláknina | 8,70 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 240 mg | 
| Sůl | 0,60 g | 
| Sacharidy | 18,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do horkého vývaru vložíme očištěné části králíka, játra nakrájená na kousky a pomalým varem vaříme do změknutí masa (cca 50 min.) Okořeníme dle chuti.
	Krok 2: Měkké maso vyndáme, vložíme zeleninu a nudle provaříme asi 6 min. Mezitím si obereme maso z hlavy a pacek a vložíme zpět.  Prohřejeme a pokud je potřeba, dokořeníme. Vynikající využití vývaru z uzených žebírek či jiného uzeného masa.
Zveřejněno 11. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Králíčí polévka s vůní uzeného
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lL6J
Moje poznámka
					
				
Králíčí polévka s vůní uzeného
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lL6J
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 35 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 45 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							uzeny kralik, 
						
						
							králičí pacička, 
						
						
							dobra kralici polevka, 
						
						
							jak prerazit vuni jater, 
						
						
							co se dává do králíci polevky, 
						
						
							králičí maso pach, 
						
						
							uzená aroma, 
						
						
							vyyvar ze zajeci hlavy, 
						
						
							vyuziti hlavy od kralika, 
						
						
							kralici polevka s houbami a knedlicky, 
						
						
							uzené packy, 
						
						
							polévka z hlavičky králíka, 
						
						
							králičí přední v polévce, 
						
						
							králičí maso využití, 
						
						
							polévka karáličí, 
						
						
							využití vývaru z uzeného masa, 
						
						
							koreni vune uzeneho, 
						
						
							polévka z králičího masa, 
						
						
							vývar z uzeného masa-recepty, 
						
						
							babicovy dobroty 11.1.2014
						
					
						Suroviny:
						
							maso uzené, 
						
						
							králík, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							paprika sušená uzená, 
						
						
							libeček, 
						
						
							zelenina, 
						
						
							nudle vlasové
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (18)
A jak píše hanes24: nikoho přece nenutím, aby si to takto udělal. Nám to chutnalo a hlavně, zužitkovala jsem 2 dobré věci najednou
Králičí vývar už jsem vařila, tak snad mohu posoudit
Souhlasím
Ale uznáte, že nazvat to "Uzená polévka s králičím masem" by asi nebylo to pravé králičí...
Citace: Králičí maso dělíme na hrudí, hřbet, plec, bok a kýtu
Vyberte si
U nás tomu říkáme "lopatka"
Jinak, tvůj nápad beru, leč ho musíš rozvést, na Labužníka nejdu
Vím co je to "zaječí pacička" - mám ji na svazku klíčů
Ale že by se z "králičí packy" vařila políffka? nevím, nevím... Leda by to byl králičí předek, to jo, ten se vařívá. Ale já mám z králičího mlaďocha nejraději právě přední "packy" vč. lopatek - smažené v trojobalu
A vařit králičinu ve vývaru z uzeného? No, proč neééé... určitě chuť vývaru z uzeného neovlivní a použité koření nepřebije