Postup přípravy
Krok 1: Úhoře nakrájíme na špalíčky o délce cca 5 cm.
Krok 2: Uvnitř ho vytřeme česnekem utřeným se solí. Vnější strany osolíme, okořeníme a posypeme bylinkami. Nechala jsem ho v lednici odležet přes noc, aby se maso dobře propojilo s vůní bylin.
Krok 3: Druhý den uvaříme brambory téměř doměkka, nakrájíme je na výseče a vložíme je do pekáčku vytřeného máslem.
Krok 4: Posolíme, také ochutíme bylinkami a mezi ně vložíme kousky naloženého úhoře. Pečeme do změknutí masa a zezlátnutí brambor.
Zveřejněno 29. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Úhoř pana D.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mgx1
Moje poznámka
Úhoř pana D.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mgx1
Nejnovější recepty
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 10 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 14 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 21 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno 2. 9. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 1 hodinou
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 12 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 12 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 12 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 12 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 12 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 13 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 13 hodinami
Tématické fráze:
uhor recept,
recept na uhoře,
uhoř recepty,
úprava uhoře,
uhoř na grilu,
recept uhoř,
recepty na úpravu úhoře,
jak udělat úhoře,
uzený úhoř recept,
recepty na uhore,
jak upravit uhoře,
recepty úhoř,
recepty z úhoře,
recepty uhor na grilu,
jak zpracovat uhoře,
jak upéct úhoře,
příprava úhoře,
uhoř,
grilovany uhor,
úhoř úprava
Suroviny:
úhoř,
česnek,
sůl,
máslo,
kmín celý,
pepř citronový,
bylinky,
brambory
Komentáře (23)
Nicméně vypadá to na skvělou pochoutku
Veroniko, recept, co jsi sem napsala, nemusí být špatný, vynikne chuť úhoře a petrželka se k němu výborně hodí a vařené brambory - posolené asi byly, bych rozhodně nenazvala, že je to " bramborovej hnus."
Koukala jsem nějaký film o Angličanech a jejich úhoří specialitě a dodnes se mi zvedá žaludek,jenom když si na úhoře pomyslím.
Recept přikládám,tak jak jsem ho viděla.Vaření tohoto receptu je jenom na Vaše vlastní nebezpečí ,všechnu odpovědnost odmítám.
Dáme do hrnce vodu a celou petrželovou nať i se stonky asi tak kilo.Nakrájíme úhoře s kuží a hodíme ho tam. Vaříme. Pak si uvaříme brambory slejeme a nahrubo rozšťoucháme.Bez másla,mléka atd. Pak na talíř dáme ten bramborovej hnus a na to nakladame úhoře i s tou vyvařenou celou natí a vodou. Anglická specialita.