Postup přípravy
Krok 1: Úhoře nakrájíme na špalíčky o délce cca 5 cm.
Krok 2: Uvnitř ho vytřeme česnekem utřeným se solí. Vnější strany osolíme, okořeníme a posypeme bylinkami. Nechala jsem ho v lednici odležet přes noc, aby se maso dobře propojilo s vůní bylin.
Krok 3: Druhý den uvaříme brambory téměř doměkka, nakrájíme je na výseče a vložíme je do pekáčku vytřeného máslem.
Krok 4: Posolíme, také ochutíme bylinkami a mezi ně vložíme kousky naloženého úhoře. Pečeme do změknutí masa a zezlátnutí brambor.
Zveřejněno 29. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Úhoř pana D.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mgx1
Moje poznámka
Úhoř pana D.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mgx1
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 4 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 7 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Veselé muffinky
Natkaaa před 58 minutami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 1 hodinou
Jadel ve slanině
majka.k před 1 hodinou
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 2 hodinami
Tvarohovo-meruňková zmrzlina
kremik před 5 hodinami
Tvarohová buchta s meruňkami
EvaSte před 5 hodinami
Levná a rychlá buchta z remosky
Evajira před 5 hodinami
Zeleninová polévka bez zasmažení
trdlo před 6 hodinami
Tématické fráze:
uhor recept,
recept na uhoře,
uhoř recepty,
úprava uhoře,
uhoř na grilu,
recept uhoř,
recepty na úpravu úhoře,
jak udělat úhoře,
uzený úhoř recept,
recepty na uhore,
jak upravit uhoře,
recepty úhoř,
recepty z úhoře,
recepty uhor na grilu,
jak zpracovat uhoře,
jak upéct úhoře,
příprava úhoře,
uhoř,
grilovany uhor,
úhoř úprava
Suroviny:
úhoř,
česnek,
sůl,
máslo,
kmín celý,
pepř citronový,
bylinky,
brambory
Komentáře (23)
Nicméně vypadá to na skvělou pochoutku
Veroniko, recept, co jsi sem napsala, nemusí být špatný, vynikne chuť úhoře a petrželka se k němu výborně hodí a vařené brambory - posolené asi byly, bych rozhodně nenazvala, že je to " bramborovej hnus."
Koukala jsem nějaký film o Angličanech a jejich úhoří specialitě a dodnes se mi zvedá žaludek,jenom když si na úhoře pomyslím.
Recept přikládám,tak jak jsem ho viděla.Vaření tohoto receptu je jenom na Vaše vlastní nebezpečí ,všechnu odpovědnost odmítám.
Dáme do hrnce vodu a celou petrželovou nať i se stonky asi tak kilo.Nakrájíme úhoře s kuží a hodíme ho tam. Vaříme. Pak si uvaříme brambory slejeme a nahrubo rozšťoucháme.Bez másla,mléka atd. Pak na talíř dáme ten bramborovej hnus a na to nakladame úhoře i s tou vyvařenou celou natí a vodou. Anglická specialita.