Úhoř pana D.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Úhoře jsem dělala poprvé, zpracovala jsem ho na tyto 2 způsoby. Z vykuchané části byly špalíčky, zbytek plátky na špízy. Za sebe můžu upřímně přiznat, že úhoř je jen pro milovníky tučných ryb, já mám raději lososa. Pan domácí si pochutnal.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2014 10:25
yanullko, já bych si pochutnala. Úhoře jsem jedla uzeného, ale i připraveného podobně, jako to máš Ty a chutnal mi.+
Veroniko, recept, co jsi sem napsala, nemusí být špatný, vynikne chuť úhoře a petrželka se k němu výborně hodí a vařené brambory - posolené asi byly, bych rozhodně nenazvala, že je to " bramborovej hnus." Asi bych jen nedala při servírování tu vyvařenou petržel.
Veroniko, recept, co jsi sem napsala, nemusí být špatný, vynikne chuť úhoře a petrželka se k němu výborně hodí a vařené brambory - posolené asi byly, bych rozhodně nenazvala, že je to " bramborovej hnus." Asi bych jen nedala při servírování tu vyvařenou petržel.
29. 1. 2014 10:04
Krásný recept a určitě dobrý. Ale úhoře už nechci nikdy ani vidět.
Koukala jsem nějaký film o Angličanech a jejich úhoří specialitě a dodnes se mi zvedá žaludek,jenom když si na úhoře pomyslím.
Recept přikládám,tak jak jsem ho viděla.Vaření tohoto receptu je jenom na Vaše vlastní nebezpečí ,všechnu odpovědnost odmítám.
Dáme do hrnce vodu a celou petrželovou nať i se stonky asi tak kilo.Nakrájíme úhoře s kuží a hodíme ho tam. Vaříme. Pak si uvaříme brambory slejeme a nahrubo rozšťoucháme.Bez másla,mléka atd. Pak na talíř dáme ten bramborovej hnus a na to nakladame úhoře i s tou vyvařenou celou natí a vodou. Anglická specialita.
Koukala jsem nějaký film o Angličanech a jejich úhoří specialitě a dodnes se mi zvedá žaludek,jenom když si na úhoře pomyslím.
Recept přikládám,tak jak jsem ho viděla.Vaření tohoto receptu je jenom na Vaše vlastní nebezpečí ,všechnu odpovědnost odmítám.
Dáme do hrnce vodu a celou petrželovou nať i se stonky asi tak kilo.Nakrájíme úhoře s kuží a hodíme ho tam. Vaříme. Pak si uvaříme brambory slejeme a nahrubo rozšťoucháme.Bez másla,mléka atd. Pak na talíř dáme ten bramborovej hnus a na to nakladame úhoře i s tou vyvařenou celou natí a vodou. Anglická specialita.
29. 1. 2014 09:41
Moje maminka, kdyz ho pripravovala peceneho, tak ho vzdy stahla z kuze a zastrikla ho octem, coz se dela i v Italii. Tady jeste krom octa se dava vino. Ale nejlepe pripraneny, tedy i s kuzi, je na grilu, tak ten je moc dobry. A delaji ho presne jako yanull, nakrajeneho na spalicky a prokladaji cerstvym bobkovym listem. Pred grilovanim ho marinuji ve vine, octe a treba salveji ci rozmarynu.
29. 1. 2014 09:28
Úhoři se udí právě pro jejich vysoký obsah tuku. Mně tato ryby v jiné úpravě moc nenadchnula, na mě je to opravdu příliš tučné, i když bůček miluju
29. 1. 2014 08:55
Ano, dobre a silene napadite!
29. 1. 2014 08:54
Tiež som jedla len údeného úhora, v Metre majú mrazeného, musím raz skúsiť. Tvoj recept mi vyhovuje
29. 1. 2014 08:34
Úhoře jsem jedla jen uzeného, ale tohle muselo být moc dobré, podle ingrediencí.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 13 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 14 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 17 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 2 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 6 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 6 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 6 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 7 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 7 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 8 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: uhor recept recept na uhoře uhoř recepty úprava uhoře uhoř na grilu recept uhoř recepty na úpravu úhoře jak udělat úhoře uzený úhoř recept recepty na uhore jak upravit uhoře recepty úhoř recepty z úhoře recepty uhor na grilu jak zpracovat uhoře jak upéct úhoře příprava úhoře uhoř grilovany uhor úhoř úprava
Suroviny: úhoř, česnek, sůl, máslo, kmín celý, pepř citronový, bylinky, brambory
Úhoř pana D.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mgx1
22 názorů