

Květák v pikantním kabátku
Suroviny
- 1 větší květák
- hraška na obalování
- 1 větší brambora
- 4 stroužky prolisovaného česneku
- 2 KL směsi strouhaných sýrů
- 1 KL dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- voda
Postup přípravy receptu
Květák dobře omyjeme a rozdělíme na větší růžičky. Dáme nad páru na chvíli změknout. Bramboru oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme.
Přebytečnou vodu vymačkáme, slijeme a smícháme s Hraškou na obalování. Přidáme prolisovaný česnek, ostrou hořčici, sůl, pepř a vše dobře promícháme.
Květák obalíme ze všech stran v tomto těstíčku a dáme na plech pečícím papírem, který jsme potřeli trochou másla (oleje). Pečeme dozlatova na 180 stupňů. Podáváme se zeleninou a bramborem nebo jen se zeleninou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Květák v pikantním kabátku
-
-
Dave: Hraška je vychucená hrachová směs, která nabízí široké uplatnění při vaření, pečení, smažení aj.Hraška je vhodná současně i u diet. Na trhu je několik druhů Hrašky.
Stačí si dát do vyhledáváče Hraška, vše se o ní dočtete, používám ji na zahuštění i na obalování. Smíchala jsem ji v tomto receptu se strouhaným sýrem, dál viz postup. Ale dá se květák obalit i jen v Hrašce.
http://www.ceria.cz/index.php/produkty/hraska -
rozmarynaH: vyzkoušej, okořeň podle sebe, moc dobré
-
No, to je dobrý nápad s tou hraškou a upečení na plechu. Květáková sezóna za dveřmi, tak to rozhodně vyzkouším
-
Asi se projevím jako hlupák, ale co je Hraška na obalování? V surovinách je i směs sýrů... Ty se dávají kam?
-
Díky děvčata
-
super kabátek Ivanko
-
Hrašku mám veľmi rada, hlavne na pomazánky, ale ešte som neobaľovala nič. Určite je to dobré
-
-
Díky za hezké komentáře
-
Umíš
-
-
Hezký recept
+4
-
rebeka: taky jsem uvažovala, že to nebudu vařit, ale bylo hodně květáku a já spěchala po koupálku
, tak zase příště, zkusím bez páry a bez předvaření, už jsem o tom slyšela
-
do pěkného kabátku jsi květáček "oblékla"
já bych ani nepředvařovala