Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukrářská kávová zrna

Jistě si z dětství pamatujete výborné kávové nepečené cukroví v podobě kávových zrn. Teď si je můžete připravit i doma. Káva, marcipán a čokoláda k sobě skvěle ladí a z množství surovin v receptu jich vyrobíte opravdu hodně.

Hodnocení receptu je 4,5 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 105 min bez dob tuhnutí a chladnutí

105 min (105 min příprava, bez dob tuhnutí a chladnutí)

Suroviny pro 1 dávka

75-120 kusů (dle velikosti)

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 430 kJ /
7 751 kcal
Bílkoviny50,20 g
Tuky420,12 g
Vláknina69,80 g
Cholesterol 214 mg
Sodík 606 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy907,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem uvaříme základní krém. Mletou zrnkovou kávu zalijeme trochou horké vody tak, aby vznikla hustá kašička. Krok 2: Tuk pozvolna roztopíme a necháme ho vychladnout. Krok 3: Smetanu s cukrem svaříme, odstavíme a vmícháme do ní kakao a kávovou kašičku. Krok 4: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, promícháme dohladka a přilijeme vychladlý tuk. Důkladně promícháme a necháme do druhého dne ztuhnout a vychladit. Nemusíme dávat do chladničky, stačí chladná komora. Krok 5: Na druhý den hmotu pokrájíme nožem v hrnci a vložíme do mísy od robota. Krok 6: Ze 2 lžiček mleté kávy uvaříme kávu a horkou ji přilijeme do mísy robota (i s logrem). Promícháme. Lžící nahrubo zapracujeme a začneme šlehat. Vyšleháme hladký krém. Krok 7: Krémem naplníme cukrářský sáček s kulatou špičkou nebo igelitový sáček s ustřiženou špičkou. Krok 8: Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme válečky. Plechy dáme do chladu, aby krém ztuhl. Můžeme nechat ztuhnout i v mrazáku. Krok 9: Do marcipánové hmoty přidáme 2 lžíce sušeného mléka a 2 lžíce moučkového cukru a ručně zpracujeme. Krok 10: Marcipán rozválíme a nakrájíme na čtverce tak, aby se do nich daly zabalit krémové válečky. Krok 11: Krémové válečky vyjmeme z chladu a zabalíme je do marcipánových čtverců. Do středu uděláme tužkou prohlubeň, podobnou té u kávových zrn. Takto připravená zrnka klademe na plech nebo tác. Krok 12: Na čokoládovou polevu rozehřejeme čokoládu a 100% tuk. Promícháme, až se spojí v hladkou hmotu. Kávová zrna máčíme v čokoládové polevě. Necháme v chladu ztuhnout.

TIP: Jak připravit kávový krém do cukroví

Zveřejněno 4. 3. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Cukrářská kávová zrna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2rVK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Cukrářská kávová zrna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2rVK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Zkoušela jsem (jen jsem neměla ztužený tuk, do náplně jsem místo něj dala máslo) a jsou opravdu vynikající, přesně takové, jaké si pamatuju z dětství. Díky moc za skvělý recept :-)

Jsou nádherné, mňam:-O:-p

Tématické fráze:
kávové zrno zákusek, kávová zrna recept, kávové zrno recept, tncz nova levné recepty ládi hrušky, zákusek kávové zrno, recepty na kavove zrno, kávová zrna pecene, recept na zákusek kávové zrno, recept na kávové zrna, náplň do kávových zrn, zrno zákusek, kávová zrna originální recept, kávové zrno, recept na kávová zrna, vyroba kavoveho zrna, kávová zrna, bb puding, zákusek kávové zrno recept, kávové zrna recept, zkratky při pečeni

Suroviny:
smetana ke šlehání, cukr krystal, kakao, čokoláda na vaření, káva mletá, káva, tuk 100%, marcipánová falešná hmota, mléko sušené, cukr moučkový, čokoláda na vaření, tuk 100%

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu