Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové výpečky II

Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem by sice neměly být na talíři každý den, ale čas od času to určitě neuškodí. Do červena upečené kostky masa vonící kmínem a česnekem vhodně doplní bramborový knedlík se špenátem.

Hodnocení receptu je 5,0 (113×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 155 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 130 min

155 min (25 min příprava + 130 min tepelná úprava)

6. 3. 2014 18:10

Suroviny pro 7 porcí

7 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 438 kJ / 3 929 kcal
Bílkoviny160,41 g
Tuky328,38 g
Vláknina39,05 g
Cholesterol 487 mg
Sodík 6,64 g
Sůl16,00 g
Sacharidy77,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Množství soli - 15 g na 1 kg masa je vyzkoušené a řekl bych, že je to ono :-) (přepočet pro kuchaře vědce - např. máme 0,6 kg masa x 15 g = použijeme 9 g soli).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

18. 2. 2019 12:36

Tom Beyk: 16. 2. 2019 07:26:30
Toto trvalo, že :-)
Bez pár dní takřka celou pětiletku, ale raději později než nikdy, že :-8
No, ale ta poslední věta je obzvláště vypečená, že :-D :yes:

jirholu jirholu

18. 2. 2019 12:25

Děkuji za prima recept. Výpečky byly výborné :-Q:yes::yes:

Koubkova Koubkova

16. 2. 2019 09:05

Já mám doma dietáře a u nás jsou výpečky z plecka a taky dobrota :-D:-D:-K

Tom Beyk Tom Beyk

16. 2. 2019 08:26

cecilka: ...jsem moc rád, že se recept líbí, já mám taky raději tučnější, tak jsem v ingrediencích vymáznul to (nebo plecko) a taky aby to nedráždilo vola akýchsi somárov. ;-)

casino casino

13. 2. 2019 15:23

"Vepřové výpečky II." 1 kg libového bůčku i s kůží (nebo plecka)
cecilka:
Díky:-K
Konečně realistka potvrzující to co říkám od počátku:
Z libového masa se dělá "Moravský vrabec" a dělat VÝPEČKY z plecka je sice ptákovina, s vrabcem ale nesouvisející 8-(
Ba přímo somarina je to, že :-8

cecilka

12. 2. 2019 20:31

:yes:<3<3<3, a skutočne, recept je písaný tak, že sa z neho "vysomári" aj absolútny kuchársky dilentant. A čo oceňujem najviac, na prípravu som nepotrebovala žiadne špeciálne koreniny!!!!!! A trošku som si recept vylepšila(?), dala som cca 3/4 pliecka a 1/4 bôčika. Prvý druh mäsa bol pomerne suchý a ja mám rada trošku mastnejšie, preto ten bôčik.;-)

Tom Beyk Tom Beyk

9. 2. 2019 08:21

Franibald: jsem moc rád, že jsem pomohl aniž bych hnul prstem;-) a že výpečky chutnají.

Franibald Franibald

9. 2. 2019 01:15

Velmi děkuji za tento recept.Díky němu jsem se ve svých 47 letech konečně naučila výpečky.Dosud to byli jen takové moje napodobeniny výpečků.Ale tyto jsou vynikající a konečně výborné.Takže ještě jednou děkuji.:yes::yes::yes:

Arween

21. 10. 2018 13:55

Dělala jsem poprvé a povedly se, díky moc. Byly výborné. :-K:yes:

Kamelie15 Kamelie15

14. 9. 2018 16:45

Luxusní !!!! Doporučuji :-8

Tom Beyk Tom Beyk

29. 7. 2018 15:01

kPetr: ...díky za zajímavý komentář.:-)

kPetr

29. 7. 2018 00:04

Dělám výpečky podle tohoto receptu již asi druhým rokem, kdy jsem recept objevil. Bůček není můj favorit (nemám rád tlusté), takže dělám z plecka. Lepší výpečky snad ani neexistují, moc děkuji za skutečně skvělý recept. Na přípravu je to velmi jednoduché a recept je perfektně a srozumitelně napsaný. No prostě bez chybičky, fakt luxusní mňamka ;-) :yes:

PS: nedá mě to a musím reagovat na 4 roky starý komentář uživatele casino, který dal odkaz na moravského vrabce. Já tedy nevím, číst snad umím a ten recept je v mnoha věcech naprosto odlišný a to jak v ingrediencích (např. hladká mouka), tak i v postupu. Nemluvě o tom, že u soupisu ingrediencí není napsáno ani žádné množství, takže je v podstatě k ničemu. Je tam sice napsáno 5 stroužků česneku a 2 větší cibule, ale na jaké množství masa tam už jaksi chybí, což je zásadní! Jestli mě někdo napíše do soupisu strohý seznam "vepřové plecko, bůček, kmín, sůl...... atd.." , tak pro začínajícího kuchaře amatéra je to recept / nerecept, zkrátka nepoužitelný. S tímto receptem od Tom Beyk na vepřové výpečky se nedá vůbec srovnávat. Tomův recept je excelentní ukázkou toho, jak má recept správně vypadat.

Tom Beyk Tom Beyk

22. 7. 2018 13:49

JanaSo: ...jsem potěšen, že chutnalo:-)

JanaSo

22. 7. 2018 12:46

Uzasne! Dekuji za jednoduchy a presny recept, bylo to opravdu skvele. Uz se moc tesim, az to uvarim i pro sestru, ta miluje vypecky a myslim, ze uz jine chtit nebude <3 Ja jsem je delala z krkovicky a nedala jsem pepr, ten ja nerada. :-8

Tom Beyk Tom Beyk

17. 2. 2018 08:57

bujak: , Iveta93: ...díky za komentáře, jsem rád, že chutná :-K

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: vepřové výpečky vepřové výpečky recept výpečky z vepřového masa se špenátem vepřové vypecky se spenatem vypecky z veproveho masa veprove vypecky z plecka vypecky vypecky recept recept na vepřové výpečky vypecky se spenatem výpečky z vepřového masa recept vepřové výpečky se špenátem recept výpečky z bučku vypečky vepřové se špenatem vypecky vepřové vepřové výpečky z bůčku výpečky z plecka vepřová plec vypečky recept vepřove vypečky výpečky z vepřoveho bučku recepty

Suroviny: bůček, cibule, česnek, kmín celý, pepř mletý, sůl, sádlo

TopRecepty.cz

Vepřové výpečky II

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5Gr