Vepřové výpečky II
Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem by sice neměly být na talíři každý den, ale čas od času to určitě neuškodí. Do červena upečené kostky masa vonící kmínem a česnekem vhodně doplní bramborový knedlík se špenátem.
Suroviny pro 7 porcí
7 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 16 438 kJ / 3 929 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 160,41 g |
Tuky | 328,38 g |
Vláknina | 39,05 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 6,64 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 77,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Množství soli - 15 g na 1 kg masa je vyzkoušené a řekl bych, že je to ono :-) (přepočet pro kuchaře vědce - např. máme 0,6 kg masa x 15 g = použijeme 9 g soli).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 2. 2019 12:36
Tom Beyk: 16. 2. 2019 07:26:30
Toto trvalo, že
Bez pár dní takřka celou pětiletku, ale raději později než nikdy, že
No, ale ta poslední věta je obzvláště vypečená, že
Toto trvalo, že
Bez pár dní takřka celou pětiletku, ale raději později než nikdy, že
No, ale ta poslední věta je obzvláště vypečená, že
18. 2. 2019 12:25
Děkuji za prima recept. Výpečky byly výborné
16. 2. 2019 09:05
Já mám doma dietáře a u nás jsou výpečky z plecka a taky dobrota
16. 2. 2019 08:26
cecilka: ...jsem moc rád, že se recept líbí, já mám taky raději tučnější, tak jsem v ingrediencích vymáznul to (nebo plecko) a taky aby to nedráždilo vola akýchsi somárov.
13. 2. 2019 15:23
"Vepřové výpečky II." 1 kg libového bůčku i s kůží (nebo plecka)
cecilka:
Díky
Konečně realistka potvrzující to co říkám od počátku:
Z libového masa se dělá "Moravský vrabec" a dělat VÝPEČKY z plecka je sice ptákovina, s vrabcem ale nesouvisející
Ba přímo somarina je to, že
cecilka:
Díky
Konečně realistka potvrzující to co říkám od počátku:
Z libového masa se dělá "Moravský vrabec" a dělat VÝPEČKY z plecka je sice ptákovina, s vrabcem ale nesouvisející
Ba přímo somarina je to, že
12. 2. 2019 20:31
, a skutočne, recept je písaný tak, že sa z neho "vysomári" aj absolútny kuchársky dilentant. A čo oceňujem najviac, na prípravu som nepotrebovala žiadne špeciálne koreniny!!!!!! A trošku som si recept vylepšila(?), dala som cca 3/4 pliecka a 1/4 bôčika. Prvý druh mäsa bol pomerne suchý a ja mám rada trošku mastnejšie, preto ten bôčik.
9. 2. 2019 08:21
Franibald: jsem moc rád, že jsem pomohl aniž bych hnul prstem a že výpečky chutnají.
9. 2. 2019 01:15
Velmi děkuji za tento recept.Díky němu jsem se ve svých 47 letech konečně naučila výpečky.Dosud to byli jen takové moje napodobeniny výpečků.Ale tyto jsou vynikající a konečně výborné.Takže ještě jednou děkuji.
21. 10. 2018 13:55
Dělala jsem poprvé a povedly se, díky moc. Byly výborné.
14. 9. 2018 16:45
Luxusní !!!! Doporučuji
29. 7. 2018 15:01
kPetr: ...díky za zajímavý komentář.
29. 7. 2018 00:04
Dělám výpečky podle tohoto receptu již asi druhým rokem, kdy jsem recept objevil. Bůček není můj favorit (nemám rád tlusté), takže dělám z plecka. Lepší výpečky snad ani neexistují, moc děkuji za skutečně skvělý recept. Na přípravu je to velmi jednoduché a recept je perfektně a srozumitelně napsaný. No prostě bez chybičky, fakt luxusní mňamka
PS: nedá mě to a musím reagovat na 4 roky starý komentář uživatele casino, který dal odkaz na moravského vrabce. Já tedy nevím, číst snad umím a ten recept je v mnoha věcech naprosto odlišný a to jak v ingrediencích (např. hladká mouka), tak i v postupu. Nemluvě o tom, že u soupisu ingrediencí není napsáno ani žádné množství, takže je v podstatě k ničemu. Je tam sice napsáno 5 stroužků česneku a 2 větší cibule, ale na jaké množství masa tam už jaksi chybí, což je zásadní! Jestli mě někdo napíše do soupisu strohý seznam "vepřové plecko, bůček, kmín, sůl...... atd.." , tak pro začínajícího kuchaře amatéra je to recept / nerecept, zkrátka nepoužitelný. S tímto receptem od Tom Beyk na vepřové výpečky se nedá vůbec srovnávat. Tomův recept je excelentní ukázkou toho, jak má recept správně vypadat.
PS: nedá mě to a musím reagovat na 4 roky starý komentář uživatele casino, který dal odkaz na moravského vrabce. Já tedy nevím, číst snad umím a ten recept je v mnoha věcech naprosto odlišný a to jak v ingrediencích (např. hladká mouka), tak i v postupu. Nemluvě o tom, že u soupisu ingrediencí není napsáno ani žádné množství, takže je v podstatě k ničemu. Je tam sice napsáno 5 stroužků česneku a 2 větší cibule, ale na jaké množství masa tam už jaksi chybí, což je zásadní! Jestli mě někdo napíše do soupisu strohý seznam "vepřové plecko, bůček, kmín, sůl...... atd.." , tak pro začínajícího kuchaře amatéra je to recept / nerecept, zkrátka nepoužitelný. S tímto receptem od Tom Beyk na vepřové výpečky se nedá vůbec srovnávat. Tomův recept je excelentní ukázkou toho, jak má recept správně vypadat.
22. 7. 2018 13:49
JanaSo: ...jsem potěšen, že chutnalo
22. 7. 2018 12:46
Uzasne! Dekuji za jednoduchy a presny recept, bylo to opravdu skvele. Uz se moc tesim, az to uvarim i pro sestru, ta miluje vypecky a myslim, ze uz jine chtit nebude Ja jsem je delala z krkovicky a nedala jsem pepr, ten ja nerada.
17. 2. 2018 08:57
bujak: , Iveta93: ...díky za komentáře, jsem rád, že chutná
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 9 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 10 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 10 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 10 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 3 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 4 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 4 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 5 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 6 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 8 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřové výpečky vepřové výpečky recept výpečky z vepřového masa se špenátem vepřové vypecky se spenatem vypecky z veproveho masa veprove vypecky z plecka vypecky vypecky recept recept na vepřové výpečky vypecky se spenatem výpečky z vepřového masa recept vepřové výpečky se špenátem recept výpečky z bučku vypečky vepřové se špenatem vypecky vepřové vepřové výpečky z bůčku výpečky z plecka vepřová plec vypečky recept vepřove vypečky výpečky z vepřoveho bučku recepty
Suroviny: bůček, cibule, česnek, kmín celý, pepř mletý, sůl, sádlo
Vepřové výpečky II
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5Gr
87 názorů