Vepřové výpečky II
Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem by sice neměly být na talíři každý den, ale čas od času to určitě neuškodí. Do červena upečené kostky masa vonící kmínem a česnekem vhodně doplní bramborový knedlík se špenátem.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 438 kJ / 3 929 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 160,41 g |
| Tuky | 328,38 g |
| Vláknina | 39,05 g |
| Cholesterol | 487 mg |
| Sodík | 6,64 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 77,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové výpečky II
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5Gr
Moje poznámka
Vepřové výpečky II
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5Gr
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 22 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 31 minutami
Domácí chleba
Samjda před 46 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 5 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 11 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 14 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 14 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 14 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 14 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 15 hodinami
Tématické fráze:
vepřové výpečky,
vepřové výpečky recept,
výpečky z vepřového masa se špenátem,
vepřové vypecky se spenatem,
vypecky z veproveho masa,
veprove vypecky z plecka,
vypecky,
vypecky recept,
recept na vepřové výpečky,
vypecky se spenatem,
výpečky z vepřového masa recept,
vepřové výpečky se špenátem recept,
výpečky z bučku,
vypečky vepřové se špenatem,
vypecky vepřové,
vepřové výpečky z bůčku,
výpečky z plecka,
vepřová plec vypečky,
recept vepřove vypečky,
výpečky z vepřoveho bučku recepty
Suroviny:
bůček,
cibule,
česnek,
kmín celý,
pepř mletý,
sůl,
sádlo
Komentáře (108)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
hospodyne:
Jj, zdá se to divné, v kuchyni vážit sůl...
V jednom ústavu (blázinec to nebyl
Pak jsem se zhluboka zamyslel a uvědomil jsem si, že ještě letos budu sůl taky odvažovat:
Čabajská klobása - na uzení, na pánev, na gril
Recept ještě nebyl hodnocen 4,3Pajca: Je opravdu lepší zvážit maso a odvážit sůl dle výpočtu dole v poznámce. Není to tak velký výdaj koupit malé gramové váhy, které se hodí i na koření.
Děkuji všem za komentáře a jsem rád, že to chutná.
Je to divné. To vypadá jako kdyby jsi to pekl nepřikryté poklicí. Vody se tam může dát samozřejmě více. Ale musí to být přikryté!
Dělám ze všeho plec, kýta, bůček vždy luxusní.
Díky tomuto receptu to mám už vždy dokonalé.
Dávám půl kila bůčku a půl kila plecka (kvůli ženě).
cecilka:
Díky
Konečně realistka potvrzující to co říkám od počátku:
Z libového masa se dělá "Moravský vrabec" a dělat VÝPEČKY z plecka je sice ptákovina, s vrabcem ale nesouvisející
Ba přímo somarina je to, že
Toto trvalo, že
Bez pár dní takřka celou pětiletku, ale raději později než nikdy, že
No, ale ta poslední věta je obzvláště vypečená, že
PS: nedá mě to a musím reagovat na 4 roky starý komentář uživatele casino, který dal odkaz na moravského vrabce. Já tedy nevím, číst snad umím a ten recept je v mnoha věcech naprosto odlišný a to jak v ingrediencích (např. hladká mouka), tak i v postupu. Nemluvě o tom, že u soupisu ingrediencí není napsáno ani žádné množství, takže je v podstatě k ničemu. Je tam sice napsáno 5 stroužků česneku a 2 větší cibule, ale na jaké množství masa tam už jaksi chybí, což je zásadní! Jestli mě někdo napíše do soupisu strohý seznam "vepřové plecko, bůček, kmín, sůl...... atd.." , tak pro začínajícího kuchaře amatéra je to recept / nerecept, zkrátka nepoužitelný. S tímto receptem od Tom Beyk na vepřové výpečky se nedá vůbec srovnávat. Tomův recept je excelentní ukázkou toho, jak má recept správně vypadat.