Korejské kimči (kvašená národní zdravá pochoutka)
Kvašená korejská zelenina kimči je skvělá tím, že uchovává vitaminy po dlouhou dobu a bakterie mléčného kvašení pomáhají nejen našemu zažívání. V naší zemi je tomu podobné kysané zelí a okurky rychlokvašky. Kimči je trochu jiné, ale také vynikající. Doporučujeme.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 149 kJ / 753 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,20 g |
Tuky | 5,02 g |
Vláknina | 81,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17,78 g |
Sůl | 40,00 g |
Sacharidy | 123,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Základní informace o kimči http://cs.wikipedia.org/wiki/Kim%C4%8Di
Zdravotní aspekty: Kimči je bohaté na vitamin A, B1 a B2, vápník, železo a laktobacily. Americký časopis Health jej v roce 2006 zařadil mezi pětici nejzdravějších jídel na světě, a sice proto, že je bohaté na vitaminy, napomáhá trávení a snad i zastavuje rakovinné bujení. Kimči jsou připisovány účinky povzbuzující imunitu, například proti ptačí chřipce.
Já jsem připravila variantu podle časopisu Apetit. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 3. 2014 12:32
21. 3. 2014 12:22
21. 3. 2014 12:17
21. 3. 2014 09:29
Ale když tak dám normální chilli jen trochu a hlavně, ochutnávám, aby to bylo podle naší chuti,
21. 3. 2014 00:40
20. 3. 2014 23:01
20. 3. 2014 22:55
20. 3. 2014 22:39
20. 3. 2014 22:30
20. 3. 2014 22:17
20. 3. 2014 22:06
20. 3. 2014 21:59
20. 3. 2014 21:47
20. 3. 2014 18:54
20. 3. 2014 16:07
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 9 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 1 hodinou
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 1 hodinou
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 2 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 2 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 2 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 3 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 4 hodinami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 4 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kvašená zelenina je snadnou variantou nakládání. Kromě zelí a okurek báječně chutnají i fermentované papriky, cibule nebo ředkvičky
Jak založit kvas před pálením ovoce? Odbornice z pálenice doporučuje změřit cukernatost ovoce a odstranit stopky
Jak si doma připravit kimchi, lahodnou fermentovanou zeleninu plnou vitamínů
Další recepty
Tématické fráze: recept na kimči kimči kimči recept kvašená zelenina kimči kim či korejské kimči domácí kimči kvašená zelenina kimchi kde koupit kimči korejské zelí kim či korejské chilli kvašené zelí kimči recept kimči korejská kvašená zelenina kimči recepty kvašená zelenina kimchi recept kimchi recept korejské recepty korejské jídlo kimči jak se dela kimci
Suroviny: zelí pekingské, sůl mořská, voda, cibulka jarní, zázvor čerstvý, česnek, koření chilli, cukr krupice
Korejské kimči (kvašená národní zdravá pochoutka)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7zow
38 názorů