Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 092 kJ / 261 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,72 g |
| Tuky | 15,88 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 63 mg |
| Sodík | 1,00 g |
| Sůl | 2,51 g |
| Sacharidy | 6,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: V Srbsku pouzivaju na plnenie tohto rezna nieco, co sa vola kajmak. Na mojich strankach som pridala odkazy, ako kajmak vyzera. Skusila som ho nahradit nastruhanym syrom na velkej slzicke a zmiesanym s hustou kyslou smotanou. Hmota by mala byt tvarna a pevna, asi ako plastelina.
Krok 2: Rezne som rozklepala na velmi tenko a snazila som sa o co najpravidelnejsi tvar, nieco ako obdlznik.
Krok 3: Maso zlahka posolime a zo syrovej plasteliny vytvarujeme sulok na celu dlzku rezna.
Krok 4: Okraje masa na kazdom konci sulku zahneme dovnutra, aby nam zmes nevytekala, a maso zrolujeme do rolady.
Krok 5: Masove rolady obalime v trojobale (muka, rozslahane posolene vajicko, struhanka). V zaujme zabezpecenia naplne, obalenie vo vajci a struhanke zopakujeme.
Krok 6: Vyprazame klasickym sposobom vo vyssej vrstve rozohriateho oleja, zo vsetkych stran. Vyprazame trosku dlhsie ako obyc. rezne, aby sa zakrutene maso dostatocne prepieklo. Podla srbskej tradicie sa tento rezen podava s tatarskou omackou, citronom a hranolkami.
Zveřejněno 11. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srbský smažený řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jVQB
Moje poznámka
Srbský smažený řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jVQB
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Tématické fráze:
hovězí řízek smažený,
smažený hovězí řízek,
srbský vepřový řízek,
srbské řízky,
smaženy řizek,
kuřecí řízek po srbsku,
srbský kuřecí řízek,
kajmak,
smažený řízek recept,
hovězí řízky smažené,
vepřový řízek po srbsku,
řízek bez smažení,
srpsky rizek,
srbský kuřecí řízek recept,
smazene rizky,
srbské koule,
srbský vepřový řízek recept,
smažený řecký řízek,
smažené hovězí řízky,
smazeny řízek se
Suroviny:
řízky telecí,
sýr strouhaný,
smetana,
olej,
sůl,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka
Komentáře (11)