Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 360 kJ / 86 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,06 g |
Tuky | 2,22 g |
Vláknina | 6,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Želatinové plátky namočíme do studené vody.
Krok 2: Uzené pstruhy vykostíme a kostry, kůži a hlavy dáme spolu s cibulí a kořením vařit na 5 minut do zeleninového vývaru.
Krok 3: Odstavíme, přecedíme, okyselíme citronovou šťávou a v této horké tekutině rozpustíme namočenou vymačkanou želatinu, nesmí se už vařit. Necháme částečně zchladnout. Kdo chce, může ještě dokyselit.
Krok 4: Trochu vlažného rosolu nalijeme na dno formy, poklademe růžičkami z uzeného lososa a bylinkami.
Krok 5: Necháme rychle zatuhnout v ledničce, pak do zbytku rosolu vložíme vykostěné rybí maso a nalijeme navrch. Opět necháme zatuhnout - aspoň do druhého dne. Vyklopíme (můžeme na chvilku ponořit spodek nádoby do horké vody, ale mně stačil obyčejný fén na vlasy ) a servírujeme s pečivem a ozdobené zeleninou.
Zveřejněno 26. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aspik s uzenou rybou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qXVp
Moje poznámka
Aspik s uzenou rybou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qXVp
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 3 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 4 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 1 hodinou
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 2 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 2 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 4 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 5 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 5 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 5 hodinami
Tématické fráze:
aspik,
uzená ryba v rosolu,
losos v aspiku,
uzená makrela v rosolu,
uzene ryby v rosolu,
makrela v aspiku,
rybí maso v aspiku,
recept na uzenou makrelu v rosolu,
recept losos v aspiku,
recepty s údenou rybou,
uzena makrela v aspiku,
ryba v rosolu,
rosol z uzene ryby,
aspiky,
uzený pstruh v rosolu,
co s uzenou s rybou uzených ryb,
pstruh v aspiku,
slané aspikové želatinové,
ryby v rosolu recept,
domácí aspik rybí
Suroviny:
pstruh,
cibule,
koření hřebíček,
bobkový list,
semínka hořčičná,
pepř černý,
vývar zeleninový,
šťáva citronová,
želatina,
kopr čerstvý,
petrželka zelená,
omáčka worcesterová,
losos uzený
Komentáře (7)