Hráškový krém se smetanou
V tomto jemném krému vyniká nasládlá chuť hrášku. Hrášek uvařený ve vodě rozmixujeme, zahustíme jíškou a zjemníme žloutky rozmíchanými v zakysané smetaně. Krém můžeme podávat s opečeným pečivem nebo slaninou.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 761 kJ / 1 377 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,66 g |
Tuky | 75,55 g |
Vláknina | 35,60 g |
Cholesterol | 516 mg |
Sodík | 181 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 99,79 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 3. 2009 21:25
Ty instantní polotovarové pomocníky jsem zmínila víceméně pro nepříliš zkušené - třeba začínající kuchaře...
10. 3. 2009 21:23
Velká pravda, bez bujónu a také bez granulované jíšky. Někdy stačí přidat víc hrášku nebo ubrat vody a příprava se obejde bez jíšky úplně. Připravovala jsem ho dnes k obědu, ještě si živě pamatuji tu jemnou chuť.
10. 3. 2009 20:16
Spagetko súhlas, bez bujónu
10. 3. 2009 20:08
Tenhle krém milujem a vzhledem k jeho jemňoučké chuti se přimlouvám za NEPOUŽITÍ bujonu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené batáty
Přidáno před 33 minutami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 2 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 23 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Právě bylo uvařeno:
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 13 sekundami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 2 minutami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 25 minutami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 45 minutami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 50 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 52 minutami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 3 hodinami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hrníčkové recepty a chyby při jejich přípravě: Hrnky nejsou vhodnou odměrkou
Polévka jako součást hlavního chodu i samostatné jídlo: Jaký druh máte nejraději?
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
Další recepty
Tématické fráze: polévka hráškový krém hráškový krém polévka hráškový krém polévka z mraženého hrášku hráškový krém podle pohlreicha hrachovy krem ze smetanou recepty polevka hraskovy krem hrášková polévka z mraženého hrášku podle polreicha recept polévka hráškový krém hrášková polévka podle polreicha polraich polreich recepty hrášková polévka se smetanou polévka hráškový krém zdravě hraskovy hrachový krém recepty polreich polévka z mraženého hrášku hrachový krém pohlreich kraskovy krem polévka hráškový krém recept
Suroviny: hrášek, vývar masový, smetana zakysaná, žloutek, sůl, masox, olej, mouka hladká
Hráškový krém se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpPg
19 názorů